Artisans Workshop

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből
Biztonságos?

Igen

Csapatjáték?

Nem

Szükséges küldetések

-

Szükséges képességek

70+ smithing ajánlott

Szükséges tárgyak

Hammer, tongs, ore-k

Hol található? Falador.
Sárga négyzettel jelölve. (Party room-tól Délre találod)Bevezetés

A törpök mindent tudnak a kovácsolás mesterségéről, és most úgy döntöttek megosztják az emberekkel a tapasztalataikat. Megtanulhatod hogyan kell ,ágyúkat javítani,temetési ruhákat, vágányokat és speciális kardokat készíteni. Szóval ha szeretnél a legjobbaktól tanulni, akkor irány Falador.

A műhely térképe

Workshop map.jpg


Ingot

Ingotnak azokat a tömböket nevezzük, amelyeket csak a műhely területén használhatsz fel. A műhely közepén van az olvasztó, amiben tárolhatod az érceket. Minden ércfajtából 4000 darabot tehetsz a gépbe(coalból 8000).

Ingotok.png

Track Room

Cartroom1.png

A törpöknek nagy szükségük van segítségre a kocsihálózatuk bővítésére, ezért mindenkit szívesen látnak. A Track Roomot a workshop pincéjében találod meg.

A vágányokat egyes szintű ingotokból készítheted el. Ezeket ingyen megszerezheted a Track Roomban. A steel vágányok készítése csak fizetős játékosok számára elérhető, míg az iron és bronze vágányokat bárki elkészítheti. Minden teljes vágány 5 részből áll: rail, base plate,spikes, joint és ties. Ha a táskád megtelt alkatrészekkel, de már összerakni nem akarod őket, akkor tedd be valamelyik kocsiba.

Bronze alkatrészek:

Bronzereszek1.png

Iron alkatrészek:

Ironreszek1.png

Steel alkatrészek:

Steelreszek1.png

Bonus xp

Bonus xpért készítened kell egy 100%-os vágányt. Először használd az anvilon(üllő) a steel railt, és kapni fogsz egy 40%-os vágányt. Mostantól már csak a vágányt kell használnod az üllőn(még 3szor), amíg nem kapsz egy 100%-os vágányt. A vágányt vidd be az alagűtba(Lay-track) és megkapod a bonus xp-t. Egy 100%-os bronze vágányhoz 12, ironhoz 35 és steelhez 60 Smithing levelre lesz szükséged.

Laytrack1.png

Burial Amour

A Burial Armuor a törpök temetési ruhája.Ilyeneket a műhely hátsó részében tudsz kovácsolni. 1-3as szintű ingotokat használhatsz fel. Ingyenes játékban csak ironnal és steelel dolgozhatsz, de ha fizetős vagy bármilyen típust felhasználhatsz. Készíthetsz cipőt,kesztyűt,láncinget,sisakot,és lábvértet. Készítésükhöz minimum 30 Smithing level szükséges.

Lista a ruhákról:

Burial armours.png

Bonus Xp: Bonus xp-t akkor kapsz, ha követed az utasításokat. Ezek a játékablak fenti részén vannak feltüntetve(piros kör) Kovácsolás közben észreveheted, hogy a páncélzat(kék kör) életre kelhet. Ha megölöd Respectet kapsz, amiből majd vehetsz hasznos dolgokat.

Burial2.png

Cannon Repair

Az ágyúk javítása csak fizetős játékosok számára elérhető 62 Smithingel. 2es szintű steel ingotokra lesz szükséged, amit beszerezhetsz lent abban a szobában.

Ingotgep.png

Először is szerezz be legalább 10 ingotot és a felszereléseket az asztalról:

Felszereles.png

Minden ágyú 4 részből áll: cannon base, cannon stand, cannon barrel, cannon furnace

Cannonparts1.png

Javítás folyamata:

1. Vedd el az asztalról a cannon baset. Klikkelj rá, hogy kiszedd belőle a törött fogaskerekeket.(Az első javításnál nincs benne fogaskerék). Használd őket egy anvilon, hogy megjavítsd. Nem mindegyik fog sikerülni ezért ki kell pótolni őket. Összesen 10-re van szükség, tehát ha nincs meg, akkor készíts párat.(Használd az olvasztót) Ha megvan mind a 10, klikkelj a base-re. Ezután állítsd fel a kijelölt helyen:

Stand1.png

2. Vedd el a cannon standet és klikkelj rá. Az inventorydban lesz 3 pipe. Használd őket az olvasztón. Ha megjavítottad őket ismét klikkelj a cannon standre. Már ezt is hozzáadhatod az ágyúhoz.

3. Vedd el a cannon barrelt. Használd 3szor egy anvilon. A megjavított barrelt add hozzá az ágyúhoz.

4. Vedd el a cannon furnacet. Klikkelj rá és az inventorydban lesz egy: fuse box és egy flint. Mindkettőt használd egy anvilon. Keresd meg a szobában a puskaporos hordókat(gunpowder) és klikkelj rá, hogy megtöltsd az ágyút. Add hozzá az ágyúhoz.

Puskapor1.png

5. Készíts 8 test cannonballt az egyik olvasztóban. Add hozzá az ágyúhoz.

Így az ágyú sorban elkezni lőni a célpontokat. Ha közben megáll csak klikkelj rá és újraindul.

Egy teljes ágyúért 3,846 Smithing xp-t kapsz.

Ceremonial Swords

Minimum 70 Smithing level egz hammer és tongs(a bejáratnál szerezhetsz) szükséges.

Először is beszélned kell Abellal vagy Egillel. Tőlük kérhetek el a tervrajzokat a kardokhoz. 1 kardhoz 1 darab 4es szintű ingot kell. Készíthetsz iron(70 Smithing),steel(75),mithril(80),adamant(85) és rune(90) kardokat. A 4es ingotot használd egy furnacen.

Heated.png

Így kapni fogsz egy heated ingotot. Most klikkelj egy anvilra és kezdhetsz kovácsolni.

Fontos tudnivalók

Cswordinterface.png

A kardodnak úgy kell kinéznie, ahogy a felső ábrán látod(narancssárga). Ha ráklikkelsz egy kis kalapácsra(rózsaszín), akkor elkezded formálni a kardot. Nem szabad sokszor egy helyen formálni, és a megadott értéket túllépni(a számok a kalapács alatt), mert a kard eltörhet. Állíthatod az ütés erősségét is: A hard 0-5 bármilyen lehet(általában 3). Medium:0-3(általában 2). Soft:0-2(általában 1). Careful: mindig 1. A kék körben láthatod, hogy hányszor üthetsz. Ha eléred a nullát a fém kihűl és nemtudod tovább formálni. A kapott xp attól függ, mennyire pontos az elkészített kard. Tehát a maximum xp-nek csak bizonyos részét kapod meg.

Típus Maximum XP
Iron 3242
Steel 4538
Mithril 5446
Adamant 6873
Rune 8558

Jutalmak

Ha a műhelyben gyakorolsz Respectet is gyűjtesz, amiből jutalmakat vehetsz. Respectet kaphatsz akkor is, ha megölöd az életre kelt páncélokat, és ha megjavítod a törött csöveket a műhelyben.

Elofreward.png
Jutalom neve Respect Funkció
Quick Repairs 5% Gyorsabban tudod megjavítani az eltört csöveket a műhelyben
Repair Expert 15% Meg gyorsabban tudsz javítani, +10% Xp
Quick Learner 20% Burial Armour készítésénél +2% Xp-t kapsz.
Budding Student 40% Még több Xp Burial Armur készítésénél (4%)
Master Student 60% Összesen +5% Xp Burial Armour készítésénél
Ceremonical Sword tervek 1-5 30%/terv Ha 100%-os kardod készítesz, akkor megtarthatod.
Golden Cannon 50% Szebb külső a Dwarf Multicannon-nak
Royale Cannon 100% Még szebb külső a Dwarf Multicannon-nak.(Szükséges: Golden Cannon megvásárlása)

Royale Cannon:


325px-Royale cannon.png

By Ericck