Barbarian Assault

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből
Biztonságos?

Igen

Csapatjáték?

Igen, 5 fős

Szükséges küldetések
Szükséges képességek
Szükséges tárgyak
Hol található?

A Barbarian Outpust agility pálya mellett.


Bevezető

A játék célja az, hogy az összes szörnyet elpusztítsátok.

Egy játek 10 wave-ből áll, melyek egyre nehezednek (több szörny, magasabb cbvel). Egy csapatban 5 ember van, 4 különböző szerepben, amiből következik, hogy az egyik szerepet két embernek is be kell töltenie.

Szerepek

Attacker

Az attacker feladata a Penance fighterek és a Penance rangerek elpusztítása fizikai harccal (melee, ranged, magic). Ezek a szörnyek mindenfajta támadásra immunisak. Kivéve egyre nem, mégpedig arra amit a Collector mond az attackernek. Melee esetén a kivétel: accurate/agressive/controlled/defensive; ranged esetén bronz/iron/steel/mithril arrow; magic esetén air/water/earth/fire spellek lehetnek. Az attacker feladata továbbá a Collectornak elmondani, hogy épp milyen színű tojásokat szedjen.

Defender

Defenderként a Penance runnerekre kell vadásznod. A Penance runnerek elpusztításához, a fűrészes csapdára kell csalni őket, oly módon, hogy a Healer által mondott kaját (worms, crackers vagy tofu) le kell dobni a szörny elé, majd egy sort alkotni egészen a csapdáig. A runner odamegy, megeszi a kaját, majd a következőt... és végül rálép a csapdára, ami műküdésbe lép és felnyársalja a szerencsétlent. A defender dolga továbbá, hogy a Healernek mondja, milyen kaját használjon.

Healer

Ha healer vagy, akkor két feladatod van. Egyrészt gyógyítani a többi csapattagot, amit a kis tálacskával lehet megtenni. Egyszerűen használd a célszemélyen. A tálat a medencénél tudod feltölteni. A healerek dolga ezenfelül, a Penance healerek kiiktatása, amódon, hogy a defender által mondott kajával megmérgezi őket. A defendernek pedig - mint feljebb már olvashattad - a healernek kell mondania, hogy milyen kaját használjon.

Collector

Collector elsődleges feladata a tojások összegyűjtése, ami a meghalt szörnyekből esik ki. Azt, hogy épp milyen színű tojást szedhetsz fel, az attacker mondja meg. Ha rosszat szedsz fel, az felrobban és megsebez. A Collector dolga az attackerrel közölni, hogy milyen stílusban támadjon.

Ajánlott felszerelés

  • Mivel a játék alatt majdnem folyamatosan támadás alatt leszel, ezért nehézpáncél viselése ajánlott, például full rune.
  • Fegyver nem szükséges, csak ha attacker vagy, akkor dragon scimmy az ajánlott, mivel azon mind a négy attack style rajtavan (whipen pl. nincs agressive). Ha esetleg íjász vagy mágus vagy, akkor jó range defences cuccot vigyél, mert azzal fognak a legtöbbet sebezni rajtad.

Wavek

  • Wave 1: A legelső, legkönnyebb wave, kevés és gyenge szörnnyekkel.
  • Wave 2-5: Elég gyorsan teljesíthető, a szörnyek szama lesz tobb, de a cb lvl-jük alacsony marad (45-50 max).
  • Wave 6-9: Kezd érdekes lenni a dolog, mert annyi szörny van mint az oroszok, a végén 70+ combattal.
  • Wave 10: Kicsit kevesebb és gyengébbek a szörnyek, mint wave 9-ben, de egy idő után előterem a Penance queen (lvl-209), a főellenség.

Tippek, trükkök

Csapatösszeállítás

Wave 1-7: 1 vagy 2 attacker (ha egy van akkor 90+, ha kettő akkor 80+ combat legalább legyen), 1 collector, 1 healer, és 1 vagy 2 defender (ha egy defender van, akkor lvl 3 vagy afeletti ajanlott). Ezekben a wavekben nem sérültök annyit, így a gyorsaság érdekében a +1 embert más kasztra lehet fordítani.

Wave 8-10: 1 attacker (90, de inkabb 100+), 1 collector, 2 healer, és 1 defender. A 2 healer kötelező, különben az egyik csapattag nagy valószínűséggel meghal.

Muníciófelvétel

A jobb oldali kis "félkarú rablók"-ból tudtok az adott kasztnak megfelelő muníciót felvenni.

  • Attacker: runet/nyilat (de minden bizonnyal jobb ha melee-vel harcol).
  • Defender és Healer a kaját, illetve a Healer a tálacskát is.

A felvétel a wavek elején történjen meg, bár utóbbi 2 kasztnal lesz olyan, hogy vissza kell mennie utánpótlásért, különösen a 7. wave után.

Pozíciók

Ha attacker vagy, akkor a wave elején gyorsan fuss előre, a bal oldali nyílásokhoz, mert onnan jönnek azok a szörnyek amiket tudsz tamadni. A harc során persze el kell majd onnan menned, hogy a messzebbre elcsászkáltakat is jobblétre szenderítsd.

Ha defender vagy, akkor a jobb oldali csapdához fuss, és rakd le az aktuális kaját, majd fuss előre, kaját dobálva olyan 6-8 mezőnként, az utolsót egy runner elé dobva. Ezután fuss középre kalapácsért és 2-3 Log-ért, vagy vissza a csapdához.

Ha healer vagy, akkor ajánlott a pálya közepén lenni (miután a Penance healereket kivégezted), hogy bárkit gyorsan tudj healelni, ha szükséges. Ha ketten vagytok healerek, akkor egyikőtök csak a csapattársaival foglalkozzon, a másik pedig szörnyre vadásszon.

Collectorként az Attackert kövesd, es szedd fel az eldobott tojásokat. Csak akkor menj ágyút tölteni, ha tele van a táskád tojással.

Tippek az egyes kasztokhoz

Attacker

Nem nehéz kaszt, mivel az egyedüli feladat a szörnyek írtása. Érdemes a rangerekkel kezdeni, mivel egyrészt gyengébbek, másrészt a fighterek kevesebbet tudnak ártani a csapattagoknak, mert általában beleakadnak valamibe és nem érik el a célpontjukat.

Defender

Elég utálatos munka, de ha jó healer(ek)el vagy, akkor nem nehéz. Érdemes a lyuknál elkapni a runnert, és onnan odacsalni a csapdához. Minden második működés után javítani kell a csapdát. Az utolsó waveknél esetleg be is reteszelheted a nyílásokat, bár nem szükséges, anélkül is lehet nyerni.

Healer

Az elején könnyű kaszt, mivel a Penance healereket nem nehéz kinyírni, és a többi játékos sem sérül. A végefelé figyelni kell, hogy ha valakit gyógyítani kell, akkor időben oda tudj menni. Healerként sokat fogsz futni, ezért magasabb agility nem árthat.

Collector

Talán a legkönnyebb kaszt, a feladata egyértelmű.

Általános tippek

Amint új információ jelenik meg, AZONNAL közöld akivel kell. Ha valaki elfelejti közölni, akkor a másik nem tudja csinálni a feladatát, és lassul a dolog vagy éppenséggel elbukik.

Érdemes baráti csapatot csinálni. Ha ez nem lehetséges, akkor a legkönnyebben W6-ban találhatsz magadnak csapatot.

Ha először játszol, kezdj attackerként vagy collectorként, mert ezek a legkönnyebbek és ha ezeken keresztül megérted a játék lényegét, akkor a többi sem fog gondot okozni.

A Queent megölni healerként a legnehezebb, ha nem vagy legalább lvl 3-as; akkor majdhogynem lehetetlen.

Ha a Queen megjelenik, és nincs már egyéb szörny, mindenki fusson a medencéhez!

Az utolsó waveben, ha túl korán jönne a Queen és még maradt egyéb szörny, nem kell megilyedni, nincs elbukva semmi. Ha az attacker nincs kész, egyszerűen megvárja, míg odaérnek a fighterek, és lecsapja őket. Ha ranger is maradt, akkor ki kell futni, de max 2-t szedj le egy lendülettel, utána fuss vissza, hogy a healer tudjon gyógyítani. Ha runner maradt, akkor most és csak most érdemes kilőni az ágyúval. Pár pont veszteség, de legalább nem az egész wavet bukjátok. Ha healer marad, ugyanúgy az ágyú javasolt.

Az omega eggekből érdemes 12-13 db-ot szedni, és az egészet egyben továbbadni a következőnek. Az attacker, ha már nincs fighter/ranger, akkor szedjen tüskét, hogy elő legyen készítve. A defender és a healer pedig egy lendülettel melegítse illetve mérgezze meg az összeset. Sokkal hamarabb készen lesztek így.

Jutalmak

A Barbarian Assault játék alatt észreveheted, hogy nem tapasztalati pontokat kapsz a szörnyekért, hanem úgynevezett honour pontokat. Ezeket a pontokat elköltheted Commander Connad-nál, akit a Barbarian Assault előcsarnokában találsz, közel Captain Cain-hez. A pontokért vehetsz felszereléseket, szerencsét próbálhatsz egy kis hazárdjátékon és fejlesztheted a Barbarian Assault skilled.

Barbarian Assault szint fejlesztése

A BA skill fejlesztésével előnyökhöz juthatsz. Minél nagyobb ez a skilled, annál könnyebben jutsz át a wave-eken, és így persze gyorsabban jutsz hozzá a honour pontokhoz.

Ebben a táblázatban találhatod, a különböző szintek milyen előnyökkel járnak kasztonként. Minden kaszt 1-es szintről kezd.
Szerep Level 1 Level 2 Level 3 Level 4 Level 5
Attacker +1 sebzés a Penance szörnyeken +2 sebzés a Penance szörnyeken +3 sebzés a Penance szörnyeken +4 sebzés a Penance szörnyeken +5 sebzés a Penance szörnyeken
Defender Megnő a hatósugár, melyben a Penance runnerek kaja után kutatnak Megnő a hatósugár, melyben a Penance runnerek kaja után kutatnak Megnő a hatósugár, melyben a Penance runnerek kaja után kutatnak Megnő a hatósugár, melyben a Penance runnerek kaja után kutatnak Megnő a hatósugár, melyben a Penance runnerek kaja után kutatnak
Collector A táskájában 2 tojást tarthat A táskájában 4 tojást tarthat A táskájában 6 tojást tarthat A táskájában 7 tojást tarthat A táskájában 8 tojást tarthat
Healer 10 HP-t tud gyógyítani potiononként 15 HP-t tud gyógyítani potiononként 20 HP-t tud gyógyítani potiononként 25 HP-t tud gyógyítani potiononként 35 HP-t tud gyógyítani potiononként

Hazárdjáték

Commander Connad-nál játszhatod el a honour pontjaidat. Három "tétet" tehetsz meg, 200, 400 vagy 500 pontot. Ezzel a játékkal a steel arrowtól kezdve szinte bármit nyerhetsz, akár egy dragon chainmailt is. A 200 és 400 pontos tétekkel kapsz valamilyen tárgyat, de ha valami nagyon jóra, esetleg egy dragon chainre pályázol, akkor az 500-as tétet kell megadnod, amit csak akkor tehetsz meg, ha már legyőzted a Queent. A dragon chain ebben a játékban is nagyon ritkának számít, de azért próbálkozni lehet.