Big Chinchompa

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Bevezetés

A Big Chinchompa egy minigame, melynek során a hunter skilled fejlesztheted, és a jutalmai sem utolsóak. Minden órában egészkor a világ valamelyik hunter területén megjelenik Nyriki Tapio, hogy a segítségedet kérje a big chincompa elfogásához. Segítsünk hát neki!

A minigamenek nincs semmi feltétele, azonban minél nagyobb a Hunter szinted, annál magasabb szintű lepkéket tudsz fogni, tehát annál több xp-t és pontot kapsz.

Nyriki.JPG

Hogyan is kezdjünk hozzá?

A minigame óránként mindig a világ másik területén kezdhető el, és naponta maximum kétszer játszhatod. Azt, hogy hol kezdődik el, nem muszáj tudnunk, hiszen a Tree Gnome Strongholdban az agility pályától délre lévő sárga portál oda teleportál minket, ahol Nyriki előjön a földből. Ezt a portált naponta maximum háromszor használhatod.

Portál.jpg

Miután beléptél a portálba, várd meg, hogy megjelenjen Nyriki. Ha először vagy itt, beszélj vele, utána lépj be a mellette lévő lyukba.

A Játék menete

Amikor belépsz, kapsz egy lepke gyűjtő üveget (moth jar). A játék célja, hogy a barlangban összegyűjts minél több lepkét, és amikor az üveged tele van, a barlang közepén lévő big chincompának ürítsd ki az üvegeket. Ha elég lepke kerül be hozzá, elalszik.

Minigame.JPG

A barlangban mindenfelé megtalálhatóak a képen látható fák. Ezeken a fákon lepkebábok találhatóak, melyek a játék során kinyílnak. Amikor kinyílik egy, a fa amin a lepkebáb található rezegni kezd. Ha valamelyik rezeg, rákattintva foghatsz egy lepkét, továbbá a barlangban repkedve is találhatóak lepkék. Egyszerre maximum 15 lepke lehet nálad, amennyiben megtelik az üveged, ereszd be őket a középen található verembe ahol a chincompa található.

Chincompa.JPG

A játék során a képernyődön megjelenik egy mérő, ami azt jelzi, hogy a big chinchompa mennyire álmos, ha ez 100%-ra megy a játéknak vége. Minél több lepkét engednek be a játékosok a chinchompának a mérő annál fentebb megy. A mérő mellett láthatod, hogy hány lepke van az üvegedben, illetve az összegyűjtött pontszámaidat.

Lepke Színe Szint feltétel Kapott xp Kapott pont
Piros 1 15 1
Narancs 13 50 2
Sárga 26 150 5
Zöld 39 250 8
Kék 52 300 12
Lila 65 320 15
Szürke 78 400 18
Fekete 91 450 21

Protea Flower

Az aréna négy sarkában vannak protea virágok, ezekből érdemes egyet felszedni, és kézbe venni, hiszen akkor véletlenszerű időközönként kaphatsz egy extra lepkét.

Protea.JPG

Jutalmak

A játék során összegyűjtött lepkék által adott pontszám összeadódik, játékonként maximum 1500 pontot gyűjthetsz össze. Miután a chincompa elaludt, beszélj Nyrikivel, hogy elkölthesd pontjaidat.

Jutalmak.JPG

Név Szint Feltétel Ár Leírás
Swamp Lizard Quota Ticket 29 4 Engedély a privát swamp lizard vadászterület használatához.
Carnivorous Chinchompa Quota Ticket 63 6

Engedély a privát red chincompa vadászterület használatához.

Pawya Quota Ticket 66 8

Engedély a privát pawya vadászterület használatához.

Polar Kebbit Quota Ticket 70 15

Engedély a privát polar kebbit vadászterület használatához.

Grenwall Quota Ticket 77 10

Engedély a privát grenwall vadászterület használatához.

Protea Flower 1 1 Minigamen kívül fun fegyvernek használható.
Swamp Toad 1 12 Herblore és Summoning skillekhez használatos.
Flax 1 2 Crafting skillhez használatos.
Swamp Tar 1 4 Swamp lizard és salamander csali.
Hunter XP 1 1 5 XP pontonként.

A jutalmak közül a jegyeket érdemes megvenni, 1 jegy=1 elfogható lény a vadászterületen. Ezek a helyek nagyon közel vannak a bankhoz, hiszen a minigame portál mellett találhatóak a bejárataik. A privát vadászterületen fogható grenwallal akár 200k hunter xp/h és 3-4m cash/h szerezhető a megfelelő módszerekkel, azonban naponta csak 300 grenwall jegyet szerezhetsz maximum, ezért érdemes mindennap megcsinálni kétszer a minigamet.

Készítette: King Bala