Big Chompy Bird Hunting

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Rantz (Feldip hills)
Besorolás Könnyű
Hosszúság Rövid
Szükséges
Küldetések
Képességek 30 Cooking, 30 Ranged, 5 Fletching
Tárgyak Axe, Chisel, Knife, kb. 150 Feather, Potato, Tomato, Cabbage, Onion, kb 6 Wolf bones
Jutalom
2 küldetés pont, 1470 cooking, 262 fletching, 735 ranging xp, ogre nyíl és nyílvessző készítésének képessége.

Nagy Chompy Madár Vadászat

Bigchompybirdhunting hills2.png

1. Rantz, az ogre éhes (meg a családja is), ezért szerezned kell neki egy ogre nyilat és nyilvesszőket, hogy tudjon vadászni.

2. Vágj ki úgy 10 darab Achey fát, ami mindenhol megtalálható a közelben.

3. Csinálj az achey logokból nyílvesszőket a késeddel. Egy logból 2 vagy akár 6 nyílvessző is készülhet, az véletlenszerű, hogy mikor mennyi.

4. Használj sima tollakat (feather) a nyílvesszőkön. Egy nyílvesszőhöz négy toll kell, úgyhogy sok toll kellhet.

5. Ezután menj a farkasokhoz(lvl 61), amik Rantztól délnyugatra találhatóak, és szerezz 6 farkas csontot - ha még nincs. Kisebb combat levellel, a White Wolf Mountain-on találhatsz 25-ös farkasokat, amik szintén dobják a megfelelő csontokat. Használd a chiselt a farkas csontokon, nyílhegyeket készítéséhez. Tedd rá a nyílhegyeket a nyílvesszőkre.

6. Miután elkészültek az ogre nyílvesszők, beszélj Rantzal. Válaszd az első lehetőséget amiben csali (bait) szerepel.

7. Menj a Rantztól északra található barlangba. Bent vannak a gyerekei: Bugs és Fycie; beszélj velük. A barlang északnyugati részében van egy láda, amiben egy ogre fújtató (ogre bellows) található.

8. Menj a mocsárhoz ami Rantztól nyugatra van. Használd az ogre fújtatót a buborékokon, hogy feltöltsd gázzal.

9. Most használd az ogre fújtatót három mocsári békán (swamp toad), amik ott ugrálnak a mocsár körül. A békák felfújódnak és bekerülnek a táskádba. Egyszerre maximum három béka lehet nálad.

10. Menj vissza Rantzhoz és megmondja hova dobd le a békákat (délre Rantztól egy sötétebb területen, egy nyíl fogja mutatni). Dobd le a békákat és mindjárt megjelenik egy chompy bird (lvl6). Beszélj Rantzal és ő megpróbálja lelőni a madarat, de nem találja el. A te nyílvesszőidre fogja...

11. Mondd neki, hogy meg akarod próbálni. Ha eleget győzködöd, odaadja neked a nyilát. Ha nem maradtak nyílvesszőid, akkor most csinálnod kell legalább úgy 5-öt.

12. Ha maradtak nyílvesszőid akkor lődd le azt a chompyt, amire Rantz rálőtt. Amennyiben nem maradtak, újra fognod kell három békát és le kell tenned a megfelelő helyre, majd kicsit távolabb sétálnod, hogy megjelenjen a chompy.

13. A chompy hulláját előbb meg kell kopasztanod (pluck), aztán felveheted a húsát (Raw Chompy Bird), a tollait és a csontját. Vidd a nyers chompy húst Rantznak.

14. Aztmondja süsd meg neki, úgy ahogy ő akarja és azt is mondja, hogy kérdezd meg a gyerekeit is (a barlangban), hogy ők hogy akarják. Jegyezd fel, milyen hozzávalók kellenek. A hozzávalók a következők lehetnek: Cabbage, Tomato, Potato, Onion, Equa leaves, vagy Doogle leaves. Ezek közül a Potato kivételével minden megtalálható a környéken. Potatot vehetsz Yanille étel boltjában vagy a farming skilleddel ültethetsz például.
Bigchompybirdhunting hills.png

15. Ha minden hozzávaló megvan, süsd meg a chompy-t a barlang előtti tűzhelyen és add Rantznak.

Big Chompy Bird Hunting rewards.JPG