Biohazard

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Beszélj Elenával Adrougneban, aki a szülei házától keletre lakik
Besorolás Könnyű
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések Plague City
Képességek
Tárgyak Rope, Priest gown (top), Priest gown (bottom)

Ajánlott: Varrock teleport, Ardougne teleport, Falador teleport vagy Amulet of Glory.

Jutalom
3 küldetés pont, 1250 Thieving xp, Felhatalmazás hogy használd a Lathas király féle training pályát


Biológiai veszély

Biohazard terkep.png

Ehhez a részhez tárgyak
Szükséges

Rope

Ajánlott

Rimmingtonhoz közeli teleport (Falador vagy Draynor Village)


1. Beszélj Elenéval, aki elmondja, hogy a csöpögtetőjét (distillator) ellopták a gyászolók (mourner), és az átjáró Nyugat Ardougneba (West Ardougne) bezárult. Elena megkér, hogy keresd meg Jericot.

2. Jerico az északi banktól délre lévő házban van. Amint megtaláltad, beszélj vele és megfogja kérdezni, hogy beszéltél-e Omarttal. Mielőtt beszélnél Omarttal, Jerico háza mögött vannak galamb kalitkák (pigeon cage), vegyél fel egyet. Most menj vissza a házba, és kutasd át a konyhaszekrényt (cupboard). Találni fogsz madáreledelt (bird feed).

3. Omart a vártól délnyugatra a Kelet- és Nyugat Ardougne közötti fal mentén van. Ha megtaláltad beszélj vele, és elmondja, hogy át tud juttatni Nyugat Ardougneba, de az őrtoronnyal előtte csinálni kell valamit. Elküld Jericohoz (nem muszáj beszélned vele).

4. Menj a bezárt kapuhoz (gate) ami Kelet és Nyugat Ardougnet köti össze, Omarttól északra. Használd a madáreledelt az őrtornyon (watchtower) és nyisd ki a galamb kalitkát (open pigeon cage). A gyászolók most a madarakra fognak figyelni és nem rád. Beszélj Omarttal és átkerülsz a másik oldalra, ha nálad van a kötél.

5. Menj az északkeleti házhoz, és vedd fel a rohadt almát (rotten apple) ami a háztól kicsit nyugatra van. Mássz be a kerítésen (fence), ami annál a háznál van, ami a romlott almától keletre található. Használd a rohadt almát az üstön (cauldron). Most nyisd meg az ajtót az üsttől délre és a gyászoló rádszól, hogy nem mehetsz be és szükségük van egy orvosra mert pár gyászoló beteg lett.

6. Itt az ideje, hogy orvos legyél! Menj délnyugat felé, keresd meg a házat ahol Nurse Sarah lakik. Ez délnyugatra van a nyugat ardougnei kolostortól. Menj be a házába és kutasd át a szekrényt (search cupboard). Találni fogsz egy doktor köntöst (doctor grown). Vedd fel, és menj vissza a gyászolók házához (ahol orvost kerestek).

7. Nyisd ki az ajtót, a gyászolók most be fognak engedni. Menj fel a lépcsőn (staircase). Nyisd ki a fenti ajtót is és mondd el a gyászolónak, hogy mijáratban vagy. Meg fog támadni. Öld meg és utána öld meg a másikat is. Az egyik dobni fog egy kulcsot (key). Használd a kulcsot a rács ajtaján (gate). Kutasd át a dobozokat (crate), hogy megtaláld a csöpögtetőt (distillator).

8. Menj vissza arra a pontra, ahol átjutottál Nyugat Ardougneba (ez délkeleten van, térképen: Kilron). Beszélj Kilronnal, mondd meg neki, hogy vissza szeretnél jutni.

9. Menj Elenához, beszélj vele. Adni fog néhány megtöltött fiolát (vial). Megkér, hogy szerezz egy dörzs papirt (touch paper) a gyógyszerésztől (chemist). A gyógyszerész kézbesítő emberével kell majd varrockba csempészni a fiolákat. NEM TELEPORTÁLHATSZ A VIALOKKAL, MERT ÖSSZETÖRNEK!!! Le kell tenned a bankba előbb, csak akkor teleportálhatsz.

Csempész!

Ehhez a részhez tárgyak
Szükséges

A három fiola

Ajánlott

Varrock teleport


1O. Rimmingtonba menet, nálad kell lennie a fioláknak, ne felejtsd a bankban. A gyógyszerész Rimmington nyugati felén található. Beszélj vele, mondd meg neki, hogy Elena barátja vagy. Ne mondj neki semmit a pestisről (plague)! Kérj tőle egy Touch papírt, Guidor számára. Ha megemlíted neki a pestist, akkor elveszi tőled a fiolát és újat kell kérned Elenától.

11. Na most kell átcsempészni a fiolákat Varrockba. Menj ki a gyógyszerész házából. A ház előtt találsz 3 embert. Beszélj Hopssal és add neki a Sulphuric broline-t. Utána beszélj Chancyvel, neki add a Liqued honeyt és Da Vincinek add az Ethaneat.

Kiderül az igazság...

Ehhez a részhez tárgyak
Szükséges

Papruha (Priest glown top és bottom) vagy egy kevés pénz a vételéhez

Ajánlott

Ardougne teleport


12. Menj Varrockba és a keleti banktól délre, Aubury rúna boltjától keletre található fakapun menj át. Az őr meg fog állitani és átvizsgál. Ha nálad lennének a vialok elkobozná és újat kéne kérned Elenától. Nem talál semmit így átmehetsz.

13. Menj be az elkerített rész kocsmájába (Dancing Donkey Inn) ahol megtalálod a 3 embert akiknek a fiolákat adtad. Beszélj velük és visszaadják őket. Most menj Guidor házába, ami a kocsmától délkeletre van. Amikor be akarsz menni, Guidor felesége azt mondja, hogy szüksége van egy papra. Vedd fel a papruhát (ha nincs, akkor vehetsz itt az elkerített részen belül a ruhaboltban) és mostmár be fog engedni. Add oda Guidornak az Elenától kapott fiolákat. Guidor fényt derít az igazságra, miszerint nincs pestis a városban!

14. Menj vissza Elenához és mondd el neki a hírt, hogy nincs pestis a városban. Elküld Ardougne királyához, Lathashoz.

15. A király a várban van Kelet Ardougneban, a vegyesbolttól keletre át a hídon. Menj fel a második emeletre és beszélj Lathas királlyal, aki megjutalmaz.

Biohazard rewards.png