Bounty Hunter

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből
Biztonságos?

Nem

Csapatjáték?

Nem

Szükséges küldetések

Nem szükséges

Szükséges képességek

Nincs

Szükséges tárgyak

A felszerelésed

Hol található?

Bármelyik Bounty worldben egy biztonságos helyen.


Bevezető

Jagex unalmában ismét meglepett minket egy új Minigame szerűséggel. Bounty Hunter és PvP keverésével, a Drop potential növelésével és azzal, hogy még így is kizárva maradt az Rwt sikerült telibe találniuk nálam. Nem tudok Pk-zni, nem vagyok egy hihetetlen nagy Bh-s sem, itt mégis el tudom érni azt, hogy PvP-vel kapcsolatos sikerélményem legyen. Remélem ezzel a kis leírással el tudom érni, hogy nektek is legyen hasonló élményetek.

Eme leírás nem teljesen tényeken, hanem saját tapasztalaton alapszik, ergo, ha valamivel nem értesz egyet akkor megkérlek rá, hogy ezt közöld velem.
Erről ennyit, a többit lentebb olvashatod.

Tárgyalás

BH jellemzése

Ennek a minigamenak az értelme körülbelül ugyanaz, mint a Bh-nak:
-Kapsz egy Targetot, akinek te szintjén a Targetja vagy. Neked és neki is az a cél, hogy megöld a másikat.
Ha őt ölöd meg, vagy ö téged akkor nagyobb a drop mintha csak egy arra járó emberkét ölsz meg.
A terület Edgewille és Wildy egész területe. Csak úgy tudsz belépni, ha már eleve ezeken a területeken vagy másképp ez nem fog sikerülni. Még annyit a jellemzéshez, hogy nagyon sokan vannak és szinte biztos, hogy 45 percen belül megkapod a targetod.

Jelzések, mit láthatsz a Játék ablakban

BH ablak.jpg
Ezzel a színnel bekeretezett rész azt mutatja, hogy menyivel nő illetve csökken az általad támadható emberek combatja. Olyan, mint a Régi Wildyben levő level számláló. Minden egyes Wildy level egyel megnöveli illetve lecsökkenti ezt a szintet.
Ezzel a színnel jelölt rész azt mutatja, hogy mennyit kell várnod a Targetodra (akit le kell majd "vadásznod"), és ha már megkaptad, akkor mi az ő neve. Minél Vörösebb lesz a négyzeten belüli kis rész annál kevesebbet kell várnod.
Amint eljön az idő és már tudod, hogy ki a Targetod, azon nyomban megjelenik a neve fentebb. Egy sárga nyíl fogja folyamatosan mutatni, hogy hol találhatod meg.

A lila színnel jelölt rész az úgynevezett "Skull", melynek lényege, hogyha te támadsz először embert, akkor ez rajtad marad. Ha "Skullos" vagy, akkor a nálad lévő itemekböl nem kapod meg azt a 3-at amit "Skull" nélkül visszakapnál. Ezzel nő a kockázat.
A kékes színnel van jelölve a fentebb már említett szintkülönbség. Mint láthatjátok én 94-es combattal level 2-ön 92 és 96 közötti embereket tudnék betámadni. Így nem nehéz kiszámolni, hogy a Te szinteden, hol és kit tudnál betámadni.

Amire jó, ha figyelsz

Természetesen sok olyan dolog van amire jo, ha figyelsz.
-Ha elkezdesz ölni valakit fenn áll annak a veszélye: hogy le "Pj-elnek". Ez körülbelül annyit jelent, hogyha te megölöd az ellenfeled, akkor rád ugrik egy kedves kis emberke és elkezd ölni téged.

-Mielőtt elkezdenél valakivel ismerkedni, nem árt, ha megnézed a Statjait. Én ezt tapasztalatból mondom, mert a Targetomnak 94-es volt a combatja és miután 24-et sebzett belém elgondolkodtam, hogy ez normális-e és, miután meghaltam, kiderült, hogy 99-es volt a Strenght-je. Ezért nem árt megnézni.

Ezekre figyelj oda.

A Targetod és a vele való észrevételek

A Target, mint azt már feljebb írtam, nem más, mint az az ember akit meg kell ölnöd. Ő a "Cél". Amiket tudnod kell róla:

 • Az ő megölésével sokkal jobb Dropot kaphatsz, mintha más "Nem target" embert ölnél meg.
 • Ha ö vagy te loggolsz miközben egymást keresitek / egymás ellen fightoltok, akkor neked is és neki is 10 perce van, hogy visszajöjjön. Ha ez neki vagy neked nem sikerül, akkor a rendszer automatikusan új ellenfelet választ.
 • A feje fölött egy sárga nyíl jelzi, hogy ö a Targetod. Ez akkor van, ha látótávolságon belül van.
 • A régi "Bh"-val ellentétben itt nem úgy van, hogy ha nem a Targetod ölöd meg, akkor kapsz egy úgynevezett "penaltyt" aminek következtében nem tudsz kimenni amíg ez le nem jár.
 • Általában a Targetod szintje megegyezik a tieddel, nálam legalábbis ez eddig minden esetben így történt.


Ezt láthatod a Jobb felső sarokban és ennek a részletes jellemzése:
BH jelolo.jpg
Na mármost amit mit láthatsz:

 1. "Target"
 2. "Target likelihood"

 1. Ez a Targetod nevét mutatja.
 2. Ez azt mutatja, hogy mennyit kell várnod a Targetodra. Miután az előzőt elvesztetted ez fekete lesz. A szokványos dolgokkal ellentétben, itt nem időre megy az idő hanem színre: Minél vörösebb lesz a Négyzet belseje annál közelebb kerülsz hozzá, hogy a rendszer sorsoljon neked egyet.

A targetrol ennyit.

Befejezés

Miért jó?

 • Az "előző" PvP-hez képest a Droppok nagyon-nagy mértékben javultak.
 • Nem lehet teleportálni.
 • A Target megölésével sokat javíthatsz anyagi helyzeteden.
 • Úgy is tudsz pénzt szerezni, hogy nem szükséges ölni. Annyit kell tenned, hogy elmész grand exchange-re és megveszed a pk-záshoz szükséges dolgokat normál price-on és eladod edge-ben max pricen.
 • És ezért:

Corrupt drop.jpg
1,4 millióért kelt el. A corruptrol azt kell tudni, hogy fél óra viselés után eltűnik, viszont elég jó pénzért veszik.

Miért nem jó?

Miközben ölöd a Targetod vagy esetleg No armozol akkor "Pj-elhetnek".
Ez körülbelül annyit jelent, hogy ha megölted az ellenfeled, akkor általában kevés hp-d marad. Na mármost ezt egy kedves kis emberke észreveszi és spurizik oda, hogy megöljön. Erre figyelni kell.