Catapult Construction

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Tyras Camptől északra
Besorolás Nehéz
Hosszúság Rövid
Szükséges
Küldetések Regicide
Képességek 42 fletching, 44 construction
Tárgyak Saw, Hammer, Knife, 10 Mahogany planks, 90 Mithril nails

Ajánlott: Anti-poison, kaja, pénz az utazásokra, Amulet of Glory, Camelot teleport

Jutalom
2 quest points, 15k Construction XP, 5k Fletching XP, 30 Teak planks, 2k Coins, Adamant halberd, a Castle Wars minigameben ezentúl nem sebzed meg a csapattársaid a katapulttal


Katapult építés

1. Menj Port Tyrasba, amit talán legkönnyebben Cathebryből hajózással tehetsz meg. A kikötőtől északra, át a táboron találsz egy rohadó katapultot, mellette egy őrrel. Beszélj az őrrel a küldetés elkezdéséhez.
Catapultconstruction map.png

2. Az őr elküld General Higginhez, aki a táborban van. Beszélj vele és ajánld fel neki, hogy segítesz megjavítani a katapultot. Kapsz tőle egy levelet, amit egy mérnöknek kell elvinned, aki "valahol az erdőben lehet".

3. Beszélj újra az őrrel a katapult mellet, hogy megtudj többet a mérnökről.

4. A fenti térkép alapján menj el a mérnökhöz. A katapulttól északra található Hunter helyen üldögél, amit egy nagyobb kerülővel lehet csak megközelíteni.

5. Beszélj a mérnökkel. Kapsz tőle egy tervrajzot. Kérd meg, hogy had olvassad el a levelet, amit neki hoztál. A levélből kiderül, hogy mithril szögekre és mahogany deszkákra lesz szükséged a katapulthoz. Vegyél magadhoz 10 mahogany plank-et és 90 mithril nails-t. Kattints a kapott tervrajra és válaszd az összerakás lehetőséget. Ezt csak akkor teheted meg, ha nálad van egy Saw, Hammer és Knife.

6. A levélben szerepelt, hogy Roladtól megrendelték a fém részeket. Mivel a fém részek nem jöttek meg, beszélned kell Roladdal, aki az Ice Mountain-on él a törpék közt szemben azzal a házzal ahol Cannont lehet venni.
Catapultconstruction rolad.jpg

7. Rolad azt mondja, már elküldte a fém részeket. Elküld Port Sarimba, hogy keresd meg a szállítót, Thakit.

8. Thaki, Port Sarim kocsmájában iszogat. Beszélj vele a fém részekről és próbáld meg elkérni őket. Ő csak egy tengerésznek hajlandó odaadni a cuccot. A kocsma bejáratánál ül egy részeg tengerész, akinek a sapkáját könnyen megszerezheted. Vedd fel a sapkát és add ki magad tengerésznek Thakinál. Odaadja a fém részeket.
Catapultconstruction thaki.jpg Catapultconstruction drunkensailor.jpg

9. Menj vissza a katapulthoz és javítsd meg. Nálad kell lennie a fűrészednek, késednek és kalapácsodnak. Lejjebb láthatod, hogy kell összerakni a katapultot.
Catapultconstruction bal.jpg
Catapultconstruction jobb.jpg

10. Miután kész a katapult, beszélj az őrrel. Ki kell próbálnod a katapultot, azzal, hogy szétlősz három követ. Állítsd irányba a katapultot és állítsd be megfelelően az ellensúlyt (counterweight). Az ellensúly növelésével messzebre száll a kő. Akárhányszor próbálkozhatsz.

Jobb hátsó kőhöz: Catapultconstruction ellensuly 1.jpg
Bal hátsó kőhöz: Catapultconstruction ellensuly 2.jpg
Középső kőhöz: Catapultconstruction ellensuly 3.jpg

11. Ha sikerült szétlőnöd a három követ, beszélj az őrrel, aki megjutalmaz!

Catapult Construction rewards.png