Constitution skill

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Mi az a Constitution?

A Constitution, vagy régi nevén hitpoints, ami másképpen hp, health, life, a RuneScape egyik legfontosabb skillje.

Maga a skill jelzi végül is karaktered egészségét. Értelemszerűen minél magasabb ez a szint, annál több ütést tudsz túlélni, és emiatt nemcsak erősebb ellenfelekkel tudnál megmérkőzni, de még a Combat Leveledet is növeli, mégpedig 1 Constitution level 0,25 Combat levelt ad.

Hogyan eddzem a szintemet?

Maga a skill harc közben növekszik, mégpedig a bevitt sebzés 1,33-szorosát kapod meg tapasztalati pontban, tehát 20-as sebzés esetén 26 tapasztalatot szerzel. Igaz ez mind közelharci, mind íjas, mind varázsló harcmodorra, valamint minden attack stylera.Mivel kicsi a szorzó, ezért magasabb szinteken hosszadalmas a fejlesztése, viszont mivel minden támadás ad rá pontot, ezért többfajta harcmodor fejlesztése esetén általában ez a legmagasabb harci képzettségünk.

Természetesen itt is 99 a legnagyobb elérhető szint, de különböző italok segítségével ezt túl is lépheted. A szintedet természetesen a Random Eventekkel is növelheted.

A memberek számára még 2 edzésmód is rendelkezésre áll: a Tears of Guthix és a Pest Control minigame.

Tárgyak

A Ring of Life, ha az életed a maximum 10%-a alá esik, elteleportál a harcból Lumbridgebe, viszont egy használat után eltűnik. Ez persze nem érvényes azonnali halál esetén.

A Regen bracelet megduplázza az élettöltésedet, csakúgy, mint a Rapid Heal prayer.

A Phoenix Necklace azonnal feltölti az életed 30%-át, ha 20%-nál kevesebb van. Ez is csak egy használatra van.

Élettöltés

Food

Ez a leggyakoribb, és legegyszerűbb módja a az egészséged visszaszerzésének. Egyszerűen edd meg az ételt, és típustól függően valamennyit tölt az életedből. A legtöbben három csoportra osztják:

Általános étel / Common food

Ez a legegyszerűbben megszerezhető fajta. Ez 200 Hp alatti értéket tölt, ami elég az újabb játékosoknak.

A legjobb ételek / Best food

Ezek azok, amik 200 pontnál többet healelnek, vagy rövid időre egyes statokra bónuszt adnak. Természetesen nehezebb őket beszerezni.

Rossz ételek / Bad food

Ezeket ajánlott elkerülni, mert statokat és hp-t vehetnek le, vagy akár meg is mérgezhetnek.

Egyéb élettöltés

Alternatív élettöltés a Monkok által: keress egy Monkot (legjobb a monastery), és beszélj velük, majd válasszad a „Can you heal me? I am injuried.” Opciót. Ez gyors és ingyenes módja az életed visszaszerzésének, de körülményes néha monkot találni

Ez az opció a Duel Arena gyógyítóinál is szerepel.

Néhány minigame elkezdésekor a statjaid kezdeti értéket vesznek fel, ezt is fel tudod használni gyógyításra.

Italok

Az italokkal is töltheted az életedet.. A Guthix’s Rest potion további 5 pontot ad, ha maximumon vagy, valamint a mérget is gyógyítja valamennyire, és a run energyt is feltölti. A Saradomin’s Brew felemeli az életedet 15%-kal és a védelmedet 20%-kal; azonban az íjász, a varázs és az erő képzettségeidből 10%-kot levesz.

Imák

A különböző imák segítségével is növelheted az életedet. A már említett Rapid Heal prayer megduplázza a regeneráció sebességét A Redemption ima 25%-ot gyógyít, ha az életed 10% alá esik. Ez az összes imapontodat elveszi, tehát nem használják túl gyakran.

Lunar Spells

Van néhány Lunar Spell is, amik töltenek életet. Hogy használd ezeket, be kell fejezned a Lunar Diplomacy questet, és használni a Lunar Magicks spelbookot. A Heal Other spellel más életét tudod tölteni. A Heal Group ugyanazt teszi, mint a Heal Other, csak egy egész csapat életét tölti. A Dream Spell megtriplázza a regenerációdat, de csak harcon kívül lehet használni, és ha harcba keveredsz, a töltés rendes érzékre megy vissza.

Constitution skillcape és emote

Constitution skillcape és emote

Ha elérted a 99 Constitution levelt, lehetőséged van Constitution skillcapet és emotét használni.