Darkness of Hallowvale

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Burgh de Rott
Besorolás Nagyon nehéz
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések In Aid of the Myreque
Képességek Level 5 construction, Level 20 mining, Level 22 thieving, Level 26 agility (nagyon sok attrakciót kell végrehajtanod), Level 32 crafting, Level 33 magic, Level 40 strength
Tárgyak 2 Plank, 8 Nails (mindegy, hogy milyen), Hammer, Knife, 2-4 Super energy potion, 2-4 Restore potion, Telegrab rúnák, Faszén (Charcoal)
Jutalom
2 Quest points, 7000 agility XP, 6000 thieving XP, 2000 construction XP, 3x2000 XP egy általad kiválasztott level 30 feletti skillre, 2 pörgetés


Hollowvale Sötétsége

1. Keresd meg Veliaf Hurtzot, és beszélj vele. Őt egy fogadó alagsorában találod. Az első feladatod az, hogy át kell jutnod azon az úton, ami Sanquinestibe vezet. Csakhogy az utat eltorlaszolta egy nagy fal.

2. Most menj a fogadótól délkeletre, és találni fogsz egy házat, ami mellett van egy hajó. Vizsgáld meg (Search Boat), és meg fogod állapítani, hogy törött. Használd rajta a deszkát (plank) és meg fogod javítani.

3. Ezután találni fogsz a hajóval szemben egy "csúzdát" (Boat Chute), amin vízre tudod lökni a hajódat. Igen ám, de ez is el van törve, ezért használd rajta a megmaradt deszkát, és a szögeket (nails). Ha megvan, akkor told le azon a hajót, és szálj be.

4. Amikor kiszálsz a csónakból, Sanquinestiben leszel. Ugorj fel a közeli sziklára, és mássz feljebb. Ezután sétálj végig a fal mentén, amíg el nem érsz egy olyan részre, ahol szokásosan rozogák a deszkák. Vizsgáld meg, és meg fogod tudni, hogy nem biztonságosak (ha egy kicsit tovább mész, meglátod, hogy az út nagy része hiányzik). Most rúgd be a deszkát (Kick-down Floor), és mássz le. Emlékezz rá, hogy hogy jöttél ide, mert még sokszor ide fogsz látogatni.

5. Ha lent vagy, akkor beszélj egy állampolgárral (citizen) a Myrequeről. Kérdezd meg, hogy miben tudsz segíteni nekik, és azt fogja mondani, hogy beszélgess az Old Man Ral-al. Ezután kérd meg, hogy mutasson be neki, de ő vissza fogja utasítani.

6. Menj el hozzá, és beszélj vele. Őt egy ház földszintjén találod innen nyugatra, épp a Trader Seventtől északra. Most egy hosszú beszélgetés fog következni. Mond azt neki, hogy azt mondták neked, hogy ő tud segíteni. Folytatsd a beszélgetést azáltal, hogy azt mondod neki, hogy ő Sanguinesti bölcse. Beszélni fog a Myrequeről, és neked követned kell a szimbólumokat, hogy megtalálhasdd!

7. Menj az öregembertől délnyugatra, és menj be egy házba, ami egy létrával rendelkezik. Mássz fel azon (Clim-up to ladder)

8. Ha már fent vagy, fordúlj el délkeletre, és észre fogsz venni egy kis rést. Menj a réssel szemközti oldalra, és kattints rá (Jump to Floorboards). Most tedd ezt a keleten lévő réssel is. Sétálj egy kicsit keletre, és látni fogsz egy sarló szimbólumot a fal északi oldalán. Told el a falat (Push wall) és menj el jobbra.

9. Kússz át a fal alatt, aztán sétálj észak felé. Told meg a falat a szoba nyugati oldalán, és meg fog jelenni egy másik szimbólum.

10. Keres egy létrát, és mássz le rajta, egy bezárt épületben leszel. Kutatsd át az asztalt, ezután az asztal alatt találni fogsz egy csapóajtót. Mássz le az alagútba.

11. Egy másik szobában fogsz megjelenni, és a falon mégegy sarlószimbólumot fogsz találni. Mássz fel a polcokra (Climb-up to shelf).

12. Megint kússz át a fal alatt, menj keletre, azután indúlj el kelet felé, és ugord át a deszkákat.

13. Menj keletre és keres a szimbólum alatt egy fazekat, és benne rá lelsz egy kulcsra. Használd a kulcsot az ajtón, és ki fogod tudni nyitni.

14. Megint idulj el keletre, és mássz fel a létrára. Ugorj át a deszkák fölött, és sétálj egy kicsit délkeletre. Ezután mássz át a polcokon.

15. Mássz fel a létrára, és ugorj dél felé, és mássz le a létráról.

16. Ha itt vagy, akkor mássz ki az ablakon, és mássz át a melletted levő házba aképpen, hogy át kell egyensúlyoznod a szárítókötelen. Miután átértél a szomszédos házba, menj le a létrán.

17. Megint told el a falat északra. Újra mássz fel a polcokra, és menj a szoba északkeleti oldalára, azután mássz le a polcokról.

18. Ugorj át a padlódeszkák felett északra, és végül ugorj át a padlódeszkák fölött újra északra. Sétálj megint északra, aztán szokásosan ugorj át a padlódeszkák fölött, de most keletre!

19. Azon a létrán, amin épp lemásznál, el van törve, szóval mássz fel a másik létrára, és kutatsd át a nyugati falat. Meg fogod találni a létra hiányzó részét. Most mássz le és használd a hiányzó részt azon a létrán, amin majd lemész. Mostmár le fogsz tudni mászni. Ha lent vagy, akkor a 3-as szektorban találod magad.

20. Indulj el északnyugatra, nyisd ki a létrával rendelkező házat, menj innen északra, és menj be a házba. Mássz fel a létrán, és ugorj el kelet felé, azután mássz le a létrákról (Ha abba a szobába mész be, amiben a létrával együtt találsz egy kést is, akkor az nem az a szoba, ami neked kell).

21. Sétálj délkeletre, és kutatsd át a délen lévő falat. Használd rajta a késedet. Told meg a falat, és menj rajta keresztűl.

22. A szoba északi részében találsz egy díszes falat. Addig keresgélj rajta, míg nem hallasz egy kattanást. Vedd fel a szőnyeget a földről, és meg fog jelenni egy csapóajtó. Nyisd ki, és mássz le rajta.

23. Menj innen északra, és meg fogod találni Vertida Sefalatist, aki ha beszélsz vele, adni fog egy üzenetet, amit kézbesítened kell Veliafnak. Ha nincs papyrusod, akkor keresgélj a melletted levő dobozokban.

24. Térj vissza Veliafhoz a kocsma alagsorába Burgh de Rottba. Mond azt neki, hogy üzeneted van számára Vertidától. Azt fogja mondani, hogy zavaró hírek terjengenek Paterdomusbúl, és beszélned kellene Drezelel. Kérdezd meg őt, hogy mit kell tenned a vampyres ellen, és erre azt fogja javasolni, hogy menj el King Roalhoz, és beszélj vele is.

25. Most menj el Drezerhez, őt egy templomban találod a River Salve közelében.

26. Beszélges vele, és meg fog kérni arra, hogy vizsgáld meg a temlombeli furcsa, de egyben érdekes zajokat.

27. Menj vissza ahoz a létrához, ahol ki lehet menni (ahol bejöttél), menj fel, és keresgélj a bokrok között (Search Bush). Látni fogod, hogy leütnek egy embert, felveszik a vállukra, és elmennek.

28. Indulj vissza Drezelhez. Fog adni egy Varrock teleport rúnát, hogy teleportáljj oda, és beszéljj sürgősen King Roaldal!

29. Teleportálj Varrock-ba, és menj a várba. Ott beszélj a királyal a történtekről. Ez egy nagyon hosszú beszélgetés lesz, és a végén felajánlja a király Tanácsadója azt, hogy olyan rúnákat ad, melyekkel el tudsz teleportálni Drezelhez. Fogadd el!

30. Megint beszélj Veliaf Hurtzal a fogadó alagsorában és el fog küldeni téged Vertida Sefalatishez.

31. Amikor vissza fele mész Vertidához, akkor azt az utat ajánlom, ahol először mentél, mert azok az ajtók, a falak, és a csapóajtók, amiket használtál, azok ki vannak nyitva, vagy a falak esetében el vannak tolva. Ezek által tudod az utat.

32. Mikor beszéltél Vertidával, el fog küldeni, hogy keresd meg a Myreque második részét, Safalaant. Beszélj megint Vertidával, és ajánlani fog egy dolgot, ezt fogadd el! Menj vissza oda, ahol megérkeztél a hajóval, és menj el északra.

33. Menj addig, amíg nem találsz egy létrát, ami lefele visz. Mássz le rajta, és rálelsz egy barikádra. Keresgélj keletre a barikádtól a sziklás talajon (Search Rocky surface), és találni fogsz egy kapcsolót. Ezután nyitsd ki északra a falat, majd menj tovább északra.

34. Mikor elérted a következő barikádot, akkor mássz fel a létrán, és menj tovább északra. Ha látsz egy rést és egy létrát, akkor mássz fel azon, és a következő szinten találhatón is, aztán indulj el megint északra a fal mentén, míg meg nem leled Safalaantot.

35. Beszélj vele, és meg fog kérni, hogy fejezd be helyette a feladatát, és fog adni 3 papyrust és 1 faszenet (charcoal). Ezt arra fogod tudni majd használni, hogy tudjál vele írni és rajzolni.

36. Most menj nyugatra a fal mentén, és találni fogsz 3 sarlószimbólumot. Álj meg a 3. szimbólumon, és kezd el vázolni a várat akképpen, hogy használod rajta a faszenet.

37. Menj ettől a logótól nyugatra, és álj meg egy szimbólumon, és vázolj megint. Most látni fogsz egy jelenetet.

38. Menj a déli falhoz, és lépj a 3. sarlójelre, és kezdj el vázlatolni, de közben meg fog támadni a level 140-es Vanstrom Klause. Kezdj el vele harcolni, de nem fogod tudni legyőzni, és néhány pillanaton belül már fekszel a földön.

39. Amikor felébredsz, akkor egy nőt fogsz találni magad előtt, akit úgy hívnak, hogy Sarius Guile. Ő rejtélyes üzeneteket fog mondani neked, és azt is elmondja ezek mellé, hogy vissza kell menned, és le kell vázolnod a várat.

40. Ha észhez tértél, akkor menj el abba a házba, ami a 20-as pontban le van írva.

41. Most keress itt egy festett képet, és használd rajta a késedet, hogy kapj egy kulcsot. Utána keress egy kéményt, és azon is használd a késedet, ha ez megvan, akkor itt kapsz egy üzenetet. A következő feladatod az, hogy menj vissza Safalaanthoz, akit most ott találsz, ahol Vertidát. Menj oda és add oda neki az üzenetet és a vázlatokat, amiket csináltál. Ha oda adtad neki, meg fog kérni arra, hogy keresd meg azt a labort, amit az üzenet említett.

42. Menj vissza a 3-as szektorba, és menj innen észekkeletre. Keres a várfal közelében, attól keletre egy olyan házat, ami egy díszes faliszőnyeggel rendelkezik. Használd a kést a faliszőnyegen, és menj át a lyukon. Az egyik sarokban találsz egy vámpírszobrot, melyen használd a nagy kulcsot, amit találtál.

43. Ezután menj be a tőled keletre lévő ajtón. Majd menj le a lépcsőn, és a laborban leszel. Keress a Broken rune case-n, ami ad egy telegrabot. Ezután tőled délnyugatra látni fogsz egy asztalt, amin van egy Heamalchemy nevű tárgy. Telegrabbold. Majd menj vissza Safalaanhoz és add neki oda.

44. Beszélj vele és ő ad cserébe egy levelet és egy kulcsot.

  • A kulcs: át tudsz vele menni a szektorokon
  • A levél: ezt el kell juttatnod Veliafhoz

45. Vidd el hozzá, és kész a küldetés!

Gratulálok!

Darkness of Hallowvale rewards.pngBy: Ati180