Deadliest Catch

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Beszélj Fisherman Jones-szal, a Fishing Guild bankja mellett.
Besorolás Nehéz
Hosszúság Könnyű
Szükséges
Küldetések Tower of Life, Druidic Ritual
Képességek 67 hunter, 70 thieving, 70 fishing
Tárgyak Semmi
Jutalom
1 QP, 70 000 Fishing exp, 26 000 Hunter exp, 8 000 Thieving exp, Viselhető fishing netek (Small és Big, annyival jobb a simánál, hogy kézben viheted, így +1 inventory slot halászatnál.), Levadászhatod Thalassust még tízszer, 46 660 extra Hunter xp-ért, Új Bank Despoit Boxok (Összesen 8.)


Dcicon.png


Elkezdeni

Beszélj Jones-szal, elmondja, hogy már régóta vadászik Thalassusra, a legendás víziszörnyre. Ehhez a Te segítségedet kéri. 3 dologra lesz szüksége: egy hajózási térképre, arról a területről, ahol Thalassus leggyakrabban felbukkan (Sea Chart), egy erős legényre, aki helyettünk evez (Rower), és egy méretes szigonyra, amivel talán esélyünk is van a hering ellen (Giant Harpoon).

Quest deadliest catch map.png

Sea Chart

A térképet nagyon egyszerű megszerezni. Előtte azért kérdezzünk meg Jonesot, hogy ő mit javasol. Nos, nem egy túl tisztességes módszert: el kell lopnunk a Master Fishertől. Igen, tőle lehet Fishing Skillcapet venni, mindössze néhány méterre van Jonestól, a Fishing Guild bejáratánál. Jobbklikk, Pickpocket, és meg is van a térkép. (Persze előfordulhat, hogy nem sikerül, ilyenkor próbáld újra.)

Giant Harpoon

Kérdezd Jonesot, kitől óhajt Harpoont szerezni. Beszélni fog egy Master Smithről, talán őt kéne megkérdezned. A kovács, akit egyébként Linzának hívnak, Hemenesterben található, keletre a Fishing Guildtól. Hiába mondod neki a magadét, ő nem nagyon fog figyelni rád, egészen addig, amíg meg nem említed neki Thalassust. Megcsinálja neked a Harpoont, de cserébe majd el kell vinned neki Thalassus egy fogát.

Rower

Ha evezős kell, más sem jöhet szóba, mint 'The Guns'. Ő az aki a Tower of Life mellett súlyzózik, elég nagy szériaszámmal (6519...6520..6521...). Elfogadja a felkérést, csak annyi a gond, hogy tengeribeteg lesz, ha hajóra kell szállni. Azonban megemlíti, hogy az unokatestvére (aki egyébként Jones) mindig Sea Legs Potiont csinál neki, amitől elmúlik a betegség. Két dolog kell a Potionhoz: Iowland Heather és Builder's Tea. Előbbi szép számban nő a Tower körül, bár a legtöbb fertőzött. Próbálgasd ki mindet, amíg a karaktered fel nem szed egyet. Builder's Tea-t Bonafido-tól szerezhetsz, aki kissé illuminált állapotban fekszik szintén a torony mellett. Useold egymáson a két frissen beszerzett hozzávalót, majd add oda a Potion 'The Guns'-nak. Ezután felajánl egy ingyen teleportot a Fishing Guildhez, érdemes elfogadni.

A tengeren

Ha minden megvan, beszélj Jones-szal, és mondj igent a hajóútra. Itt olyasmi feladat vár rád, mint az animal tracking Hunternél. Adott egy kezdő roncs, amit ha investigate-elsz, akkor feltűnnek Thalassus nyomai, kövesd ezeket, amíg meg nem találod. Ha ötször rossz roncsot vizsgálsz, előlről kell kezdened, de az útvonal ugyanaz marad.

Quest deadliest catch 1.png

Elérhető még egy 'Loot' opció a roncsokon, innen véletlenszerű itemeket szerezhetsz, de max hármat vihetsz magaddal. Miután megtaláltátok Thalassust, az fellöki a hajót, és lenyeli Jonest. Te pedig elveszted az eszméleted, majd egy kis szigeten ébredsz, ahol 3 sellő vár... Elmondják, hogy istenítik Thalassust. Meg kell győznöd őket, hogy Jones szigonya bizony veszélyes a szörnyre. Hogy jobb belátásra bírhasd a sellőket, a következőket kell mondanod nekik:

1. The Thalassus has eaten Jones the mighty fisherman.
2. It should, he's been hunting for decades.
3. Very horrid! After he's killed the Thalassus, he'll probably come after you.
4. Trust me, I'm a great adventurer, you should know.
5. Did I mention Jones has a harpoon with him?
6. It's no ordinary harpoon.

Quest deadliest catch 2.png

Ha nem azt az opciót választod, amit fent írtam, elölről kell kezdened a párbeszédet. Ha sikerült megfélemlíteni őket, újra meg kell keresned Thalassust, hiszen Jones még életben lehet.

Újra a tengeren

Ugyanazt kell tenned, mint az első vadászatnál. Ha felbukkan a szörny, Guns odadob neki egy Karambwant, amitől kiköpi Jonest. Ezután Guns világrekordot döntve kievez a partra.

Megjegyzés: A második vadászatnál újabb 3 itemet lootolhatsz a roncsokból.

Befejezés

Miután sikeresen szárazföldet értetek, Jones kinyögi hogy sikerült egy fogát kitépnie Thalassusnak. Ezt ahogy megígérted, vidd el Linzának. Ezek után már csak annyi a teendőd, hogy visszamenj Joneshoz, és átvedd a jutalmad.

Deadliest Catch rewards.png

Gratulálok, kész a küldetés! Na igen...a küldetés kész, de még van itt tennivaló. A Quest befejezése után lehetőség nyílik még tízszer levadászni Thalassust. Minden kör után kapsz Hunter xp-t, a tíz körból összesen 46,660-at. (Egyébként a Completionist Cape megszerzéséhez is szükséges ez a miniquest, úgyhogy aki nagyobb babérokra vágyik, végig kell csinálnia.)
Egy táblázat, amiben minden benne van:


Körök száma Hunter exp Új akadályok
1 2510 The Guns' csak limitált távot tud megtenni
2 2990 Csak háromszor vizsgálhatsz rossz roncsot
3 3470
4 3950 Csak kétszer vizsgálhatsz rossz roncsot
5 4430
6 4910
7 5380
8 5860 A szél néha megkavarja az iránytűt
9 6340
10 6820 Csak egyszer vizsgálhatsz rossz roncsot

By: Mátyás