Dealing with Scabaras

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Sophanem. Beszélj a főpappal.
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések Contact!, Stolen Hearts, Diamond in the Rough
Képességek 21 Firemaking, 50 Agility, 60 Thieving, 60 Strength, 43 Prayer
Tárgyak jó étel, 10 db gold seal , vagy a szobrocskák (megvásárolhatóak a Grand Exchange is), Ugthanki trágya ,1 piramis teteje (pyramid top)az Agility piramisról, 4 waterskin. Később random bronze páncélok (száma és típusa változó), rope, logs, amit meg tudsz gyújtani. (Feltételezve, hogy a szerszámaid a toolbeltben vannak) Ajánlottak teleport elemek
Jutalom
7000 Agility XP, 7000 Prayer XP, 7000 Strength XP, 7000 Thieving Xp, 2Hunter key.

Képesség enchanted water tiara készítésére.Beszélj a főpappal a Sophanemben a templomban. Ő kéri a segítséged azonosíts egy hullát. Menj fel az emeletre. Folytasd a beszélgetést, és megtudod, hogy a holttest nem halott, valójában, Maisa . Beszélj Maisaval. Megemlíti, hogy vannak olyan alagutak a sivatag keleti partján azok vezetnek a Sophanembe. Menj le és beszélj a főpappal,ő támogatja a missziót, hogy megvizsgáld ezeket az alagutakat.


Menj a régészekhez akik Sophanem délnyugati részén a mocsáron keresztül vezető úton találhatók a fennsíkon


(felszerelés rope, 4 waterskin, étel) Először matematikai kérdéseket tesznek fel neked, amit meg kell válaszolnod.(lefele kerekítés a számoknál) A kérdések különbözőek minden játékosnál.

Mondják neked a régészek, a csövek oxidálódnak. Kapsz egy üres ládát, megmondják milyen bronze tárgyakat kell készítened (venned), és mennyit. Amit majd oxidálódva kell megmutatnod Simon Templetonnak, aki az Agility Piramisnál található.

Ezután menj a zombik között a fennsík széléhez egy kiálló szirthez rögzítsd a kötelet későbbi használatra is.


Következő feladatod a bronze tárgyak beszerzése+ unghtaki trágya (unghtaki dung) beszerzése amikor a Red hot saucevel eteted a Pollnivneachi tevéket ők adják a trágyát.

Annyi vödröt vigyél amennyi bronze tárgyad van. Mikor beszereztél mindent, állj a tűző napra (use) a trágyát a bronz tárgyaidhoz, ekkor oxidálódnak. Tedd bele a ládába mindet (use).


Következő út Simon Templetonhoz vezet, aki az Agility Piramisnál található.

Az invertoridban legyen 4 waterskin, a láda,amibe az oxidálódott tárgyakat tetted, 10 gold seal, amit vettél, vagy gyűjtöttél + az Agility piramis teteje (piramid top) megmutatod a ládát , gold sealt + a piramid topot. Kapsz egy igazolást Simon Templetontól amit vissza viszel a régészeknek.


Ajánlott elemek

Salve amulett , élelmiszer, fegyver, páncél, és waterskin (megölni több lvl 89-140 szörnyet a sivatagban).

A piramis oldalán végigszaladsz a ropéhoz érsz a sziklánál. Felkúszol a fennsíkra ahol a zombik között visszatalálsz a régészekhez, megmutatod az igazolást, cserébe kapsz egy üres könyvet (Scabaras research). Több feladatot kell teljesítened azzal hogy ölöd a zombikat. Amit találsz felveszed, amíg a könyvednek 4. oldala megtelik. Ekkor visszaviszed a régészeknek, akitől kapsz egy kulcsot, Scrabatine key, amely nyitja az ajtót, hogy a börtönbe juss.


Dungeon: Ajánlott elemek invertoryba: Scabarite kulcs 3-4 logs, strengh, prayer, antipoison italok, gyógyító ételek(shark, rocktail stb).

A dungeon helye a régészek mögött található, ahol a zombikat ölted. Fekete kockával van jelölve. A kulccsal kinyitod a dungeont.

Első dolgod a tűzgyújtás. A kemencével szemben található Clay Golem , beszélj vele hogy megtudd a puzzle-t, hogy kell megoldani.


Mikor feloldja a Golem a zárat található négy szoba, mindegyiknek kar a túlsó végén (pull lever). Minden szobában a feladat végén meg kell húzni a kart .(pull lever)


Van egy határidő, amelyen belül az összes kart meg kell húzni, vagy el kell kezdeni újra.


1. szoba: befutsz meghúzod a kart, kiszaladsz.


2. szoba egy farönkön áthaladva meghúzod a kart, ugyanúgy visszafelé.


3. szoba ez a legnehezebb logikai, memória feladat vár rád. Egy dobozban 6 sor- soronként 6 gömb van mindegyik egy rúnát rejt (érdemes leírni melyikben milyen rúna van) egyszerre három gömböt nyiss ki (írd le), így 3-asával nyitogasd, ha megvan a 3 egyforma rúna (katt rájuk) tedd láthatóvá! A jobb oldalon van egy gomb + egy fogaskerék.(manipulate cog + manipulate switch) Ha rontottál a gombot tekerve visszakapod a pontot, a fogaskereket is megtekerheted, de mind a kettőt csak egyszer lehet használni a kirakás során, csak így tudod kirakni.(Mindekinél, mindig más a runák elrendezése.) Utána lehúzod a kart.


4. szoba az óriás szkarabeusz (Lvl: 132) A Scarab fog támadni, támadása közelharci és távolsági. A magas szintű föld varázslat, vagy Slayer dart, hatékonyan alkalmazható ellene. Miután lehúztad a 4.kart, akkor léphetsz be az előcsarnokba

Ha meghalsz harc közben, sírkő jelenik kívül a barlang bejáratánál


Mielőtt belépsz az előcsarnokba feltöltheted a készleted anélkül, hogy az ajtók bezáródnának.

Két csapda van a folyosón az első csapda két négyzet a bejárati ajtó után. Tiltsd le (keresés és deaktiválás). Vannak szörnyek az előtérben nagy esélye van a mérgezésnek. Ezért antipoison ajánlott + prayer bekapcsolása.

Amikor beléptél a szobába, a főpap a Scabaras (harci szintje 139) azonnal beszélni akar veled, prayert nyugodtan kikapcsolhatod, imák, inni Antipoison stb.

Harc közben használni kell a prayert.

Harc közben beszél veled.

Először is, azt mondd "Conversion, mi?"

Kérdezd: ("By all the deities, what is going on here") ("Az összes istenségre, mi folyik itt")

Válaszd: ("I sense the Devourer's hand in this.") ("A Devourer kezét érzem ebben.”)

Ezúttal Scabaras már nem csinál semmi rosszat. Teleport ki.


Visszatérés a főpaphoz Sophanembe, beszélj vele. Akkor jutalmazza meg a tapasztalatot, valamint megtanítja, hogyan lehet Enchanted water tiarát készíteni.


Gratulálok, küldetés kész!

Írta: Szaszi2004