Death to the Dorgeshuun

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Beszélj Kazgarral a Dorgeshuun bányákban.
Besorolás Könnyű
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések The Lost Tribe
Képességek 23 Agility, 23 Thieving
Tárgyak 2 db teljes H.A.M. szett, bármilyen pickaxe, valamilyen fényforrás
Jutalom
1 quest point, 2000 thieving xp, 2000 ranging xp, használhatod a bone dagger és bone crossbow special attack-jét, bejuthatsz a küldetés beli H.A.M raktárba, 2 pörgetés


Halál a Dorgeshuunra

1. Beszélj Kazgarral a Dorgeshuun bányákban. Ő egyenesen Mistaghoz vezet téged, aki elmondja, hogy már rengeted „felszín-lakó” látogatta meg őket, de közülük még senki nem járt a „felszínen”. Azt is elmondják, hogy félnek a H.A.M egy esetleges újabb támadásától. Szerezned kell két H.A.M fullt és utána beszélni Zanikkal, az ügynökükkel, a kastély pincéjében. Az egyik fullt automatikusan oda is adod neki.

2. Elmondja neked, hogy szeretne körbenézni Lumbridge-ben és lehetnél az idegenvezetője. Irány fölfelé! Beszélj Zanikkal és válaszold neki azt, hogy „Okay.” Mikor kiérsz az épületből egy videószerűséget látsz, ahol Zanik a napról beszél. Most beszélned kell néhány emberrel a környéken, hogy Zanik tanulhasson belőle: Father Aereck (a pap a templomban), Duke Horacio (kastély második emeletén), Hans (a kastély kertjében mászkál), az eladóval a boltban, és az összes lumbridgei tutorral (Donie, Cook, Bob, egy ember a környéken, és a Lumbridge Guide). Az utolsó akivel beszélned kell az egy goblin Lumbridge környékén (pl. a híd túloldalán).

3. Most kérdezd Zanikot a homlokán látható sebhelyről. Ha mindenkivel beszéltél, akivel kellett, most egy újabb bejátszást láthatsz. Ebből kiderül, hogy a Tears of Guthix ivása közben szerezte a sebhelyet, és azt jelenti, hogy valami fontosat fog tenni a világnak.

Deathtothedorgeshuun hideout.jpg

4. Itt az ideje, hogy felvedd a H.A.M. felszerelésed. Zanik is ezt teszi. Cél a H.A.M Hideout Lumbridge-től nyugatra. Ha ott vagy, pick-lock-old a csapóajtót és mássz le a létrán. Beszélj egy ham memberrel, egy guarddal, Sigmunddal, és Johannussal. Ekkor Zanik észre vesz egy csapóajtót a színpad mögött. Pick-lock, lemászás.

5. A következő lépésben 5 őrt kell elintézned, de úgy, hogy te eltereled a figyelmét, Zanik pedig hátulról lelövi. Ha bármikor elkapnak, a börtönben találod magad, de sebaj, Zanik kiszabadít. Az első őrnél egyszerűen sétálj oda hozzá, úgy, hogy ha feléd fordul, a hátát mutassa Zanik felé. A következő őr egy picit trükkösebb. Mássz keresztül a repedésen (squeeze-through crack), majd várd meg amíg a járőröző őr elmegy, akkor mássz keresztül a másik repedésen és fuss a nyugati őrhöz, és beszélj vele. Zanik lelövi. Zanik meg fogja kérdezni tiszta-e a folyosó. Válaszold azt, hogy van egy járőröző őr. Azt kell mondanod, hogy „NOW”, mikor a járőröző őr éppen háttal áll. Most mondd Zaniknak, hogy kövessen. A folyosó végén állj meg, és mondd neki, hogy maradjon itt. Lépj ki a folyosóra, az őr meglát, és követni kezd, Zanik pedig megoldja a többit. Az utolsó őr: menj Zanikkal a keleti oldalra, mondd meg neki, hogy maradjon ott. Ezután te menj a nyugati oldalra és lépj elő. Zanik lelövi az őrt.

Deathtothedorgeshuun juna.jpg

6. Most menny az ajtóhoz és hallgatózz rajta (listen). Te nem hallasz semmit, csak Zanik, azonban mielőtt bármit is mondhatna, egy őr észrevesz titeket és elkap. A börtönben ébredsz fel, Zanik nincs sehol. Hagyd el a H.A.M Hideoutot. A romos épület melletti bokrok egyike alatt megtalálod Zanik testét. Halott. Észreveszed, hogy a sebhelye fénylik ezért úgy gondolod, hogy el kellene vinni Junához. Automatikusan felveszed a testét. Ha netalántán meghalnál vele, és elvesztenéd, a bokrok alatt újra megtalálhatod. Most vidd Zanik testét a Tears of Guthix-ból ismert Junához. Juna elmondja, hogy visszahozhatod Zanikot, de csak ha összegyűjtesz 20 Tear-t. Beenged a barlangba, akárcsak a minigame-ben, szedd össze a könnyeket, és automatikusan kijössz (ezúttal nincs időkorlát). Miután Zanik feléledt, elmondja mit hallott. Egy bejátszást látsz, amiből kiderül, hogy a H.A.M el akarja árasztani a Dorgeshuun bányákat vízzel, a lumbridgei vízimalmot használva. A keldargimi törpök szolgáltatják az eszközöket hozzá.

Deathtothedorgeshuun malom.jpg

7. Juna elmondja, hogy mindenképpen meg kell állítanod a H.A.M-et. Mielőtt azonban folytathatnád a questet el kell menned Zanikhoz aki most a lumbridgei kastély pincéjében várakozik. Mondd meg neki, hogy kövessen. Menj a vízimalomhoz Lumbridge-től északra. FONTOS! Full h.a.m felszerelésben kell lenned, és nem lehet a kezedben sem fegyver, sem pajzs, de ezeket érdemes az inventoryban elhozni, mert szükség lesz rájuk. Search-eld a ládákat a ház oldalánál, és Zaniknak az az ötlete támad, hogy ő belemászik, és te cipeld őt be a ládában. Beszélj a törppel, aki azt látja, hogy egy H.A.M. tag vagy, ezért leenged. Mássz le a csapóajtón a hát mellett. Mikor lent vagy Zanik azt fogja mondani, hogy győzd le Sigmundot. Menny nyugatra, és az őrök rádtámadnak. Zanik is besegít. Sigmund Protect from Melee prayert használ, úgyhogy először az őröket intézd el. Ekkor Sigmund átvált Protect from Missilesre, hogy Zanik ne tudja támadni. Most jött el a te időd! Menny neki, és végezd ki! Az utolsó pillanatban azonban eltűnik. Volt egy Ring of Life-ja. Most, hogy senki sem zavarhat meg, tedd tönkre a Drill Machine-t. Zanik szeretne visszamenni a Dorgeshuun bányákba. Indulj délnek az alagútban. Az alagút végénél a csákányoddal vágj nyílást a falba, és Zanik visszavezet a bányákba. Beszélj Mistaggal és KÜLDETÉS TELJESÍTVE! GRATULÁLOK!

Death to the Dorgeshuun rewards.png