Desert Treasure

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Beszélj Asgarnia-val, az archeológussal
Besorolás Nagyon nehéz
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések Troll Stronghold, Temple of Ikov, Digsite, Tourist Trap, Priest in Peril, Waterfall
Képességek legalább 53 Thieving, 50 Firemaking, 50 Magic, 10 Slayer,
  • Ajánlott: 47 Agility
Tárgyak Kürölbelül 2000 coins, ~5 Waterskin, Cake, 12 Magic logs, 6 Steel bar, 6 Molten glass, Ashes, Charcoal, 1 Blood rune, Bones, Silver bar, foghagyma (Garlic), szöges csizmák (Spiked boots), fűszerek (Spice), Thieving szinttől függő Lockpick mennyiség (küldetéshez szükséges Thieving szint esetén kb 40 is kellhet), 5-10 Anti-poison potion, jégkesztyű (Ice gloves), álarc (Facemask)
Jutalom
3 küldetéspont, 20,000 Magic tapasztalati pont, Használhatod az ősi varázslatokat (Ancient Magics) - menj vissza a piramisba, az alagúton át, és imádkozz az oltárnál, hogy cserélj az ősi és a modern mágia között. Hordhatsz Ancient Staffot - Elbis elad neked egyet 80000 gp-ért. Ha elhagyod, vehetsz egy másik játékostól, vagy szerezhetsz egyet egy múmiától zsákmányként., Szerezhetsz szellem ruhát (Ghost_Armour) - csak a láthatóság gyűrűjére van szükséged, hogy végigvidd a mini-küldetést, nem muszáj teljesítened ezt a küldetést, hogy megszerezd., képesség a Bandit Camp lodestone aktiválásához

A Sivatag Kincse

Archaeologist chathead.png
Először menj a Shantay kapuhoz, és vegyél kulacsokat, és más sivatagi felszerelést. Menj a Bedabin táborba és beszélj Asgarnia-val, az archeológussal (Asgarnia the Archaeologist). Szerinte van valami kincs a sivatagban elásva. Talált egy kőtáblát és megkér, hogy hozz Terry Balando-nak 'mart jegyzeteket' (Etched Notes), aki az ásatásnál (Digsite) található Varrock-tól keletre.

Terry Balando a profi archeológus (Archaeological Expert) az ásatási megfigyelési központban (Digsite Exam Center). Adni fog neked egy olvasható, lefordított könyvet a jegyzeteken, hogy vidd vissza Asgarnia-nak, az archeológusnak.


A kincs

Asgarnia azt mondja, hogy ő inkább egy kincsvadász, ezért megosztja veled a jutalom felét. Megkér, hogy kutass nyugaton, tehát menj a bandita táborba (Bandit Camp). Beszélj Eblis-sel a történelemről, és minden más választható opcióról. Menj a kocsmába, és vegyél neki egy bandita italt (Bandit's Brew) a csapostól, utána kérdezz Azzanadra gyémántjairól (mármint a csapostól). Menj el Elbishez. Kérdezd őt is és ő beszélni fog a Istenháborúról (God Wars).

Elbis.JPG

Érts egyet Elbis-sel, hogy segítesz neki, és azt fogja mondani, hogy szüksége lesz pár dologra. Szerezz neki 12 Magic farönköt, 6 Acéltömböt (Steel Bars), 6 olvasztott üveget (Molten Glass), hamut (Ashes), faszenet (charcoal), 1 vérrúnát (Blood Rune), és normális csontokat (Bones) (és használd őket rajta). Amint odaadtad neki, megkér, hogy találkozzatok a dombon délre. Beszélj vele ott, és nézz be minden tükörbe (néhány tükör hamis, úgyhogy vigyázz!). Látni fogod a jégkaput (Ice Gates) Trollheim-től délre, az Ardougne-i picnikhelyet (Ardougne Picnic area), Canifis, Azzanadra piramisát (Pyramid of Azzanadra), a füstös kutat (Smoky Well), és a bandita tábort (Bandit Camp).

Tükrök.png

Fontos: amint megvan valamelyik Azzanadra gyémánt, egyből bankold, amíg szükséged nem lesz rá a végén. Amúgy összefuthatsz egy 95-ös szintü idegennel (Stranger), aki egy mérgezett sárkánytőrrel (Poisoned Dragon Dagger) támad rád.

A vérgyémánt

Deserttreasure malak.gif Menj be a "Kutya haja" (Hair of the Dog) nevű kocsmába, Canifisban, és ott látni fogod Malak-ot, a vámpírt, és Roavar-t, a kocsmárost, akik éppen Lord Drakkan-ról beszélnek. Ezután Malak beszélni akar veled. Beszélj vele a gyémántokról, ő azt fogja mondani rá, hogy odaadja neked a vérgyémántot, ha megölöd Lord Dessous-t.

Deserttreasure ruantan.gif Malak szerint szükséged lesz egy ezüst fazékra (Silver Pot), amit Ruantun készített a draynor-i csatornákban, amit az entrana-i főpap áldott meg, és kell hozzá vér (Blood), összetört fokhagyma (crushing Garlic), megfűszerezve (Spice), hogy ne lehessen megérezni a szagát. Így harcolni is tudsz vele, és meg tudod mérgezni. Azt mondja, hogy Dessous-t meg kell ölni, ahoz hogy Drakkan követelhessen magának több földet.

Deserttreasure freshblood.gif Szerezz fokhagymát Draynor-ban a térképen látható helyről a szekrényből, és hozz Ruantun-nak egy ezüst tömböt (Silver Bar). Őt a térképen jelölt helyen lehet megtalálni, a csapóajtón kell lemenni az üllőhöz. Ezután menj Entrana-ra és beszélj a főpappal, hogy megáldasd, teleportálj Ardougne-ra és szerezz fűszereket. Menj vissza Malakhoz, hogy felvághasson a friss vérért.

Draynor.JPG

Adj hozzá fűszert és összetört fokhagymát, és készülj fel a harcra. Vigyél kaját, italokat (potions), fegyvert és páncélt. Most menj a térképen kijelölt úton a mocsáron keresztül a temetőbe. Ha kész van az ajánlott küldetés, akkor a fehérrel jelzett útvonalon gyorsabban odajuthatsz.

Graveyard.JPG

Tippek Desseus megöléséhez

Deserttreasure deseus.gif
Ha meg fogod ölni Desseust, ajánlom azt, hogy ne használj közelharcot (melee). Desseus egy 84-es vámpír 3000 életponttal. magic/range támadással maximum 50-et, közelharccal 200-at sebez. Ajánlatos rangedet vagy magicet vinni ellene. Gyengéje az air spell. Használhatsz dwarf multicannont is. Ha odaértél, a potot használd a Vampyre tombon, és megjelenik Desseus. Állj úgy a kerítés mellé, hogy ő a másik oldalon legyen és úgy öld. Miután megölted, menj vissza Malakhoz, a vérgyémánt ügyében Deserttreasure blooddaimond.gif.
Vampyre tombA jéggyémánt

Troll child.png
Hogy hozzákezdj, szükséged lesz egy tortára (Cake), 4 Super Restore italra, Prayer italokra és egy pár tüskézett csizmára (Spiked Boots). Gyalogolj vagy teleportálj Trollheim-ba és menj északra protect from ranged-el, amíg el nem hagyod a dobótrollokat (Thrower Trolls).

Most menj a troll gyermekhez (Troll Child) használd rajta a tortát, utána azt mondja, hogy egy "rossz ember" elrabolta a szüleit, és hogy odaadja neked a jéggyémántot, ha kiszabadítod őket. Préseld át magad a jégkapun, kapcsold be a protect from melee-t és ölj meg 5 89-es szintű szintű Ice trollt. Ha szükséges, menj vissza a bankba kajáért és italokért és gyere vissza.

Deserttreasure kamil.gif
Megjegyzés: Miután átmész a jégkapun, az életed, és minden más skilled 1-el lecsökken minden 10 másodpercben amíg benn vagy.

Menj át a kis barlangon, amit megnyitottál, ahogy kinyírtad a trollokat, menj át a 95-ös szintű jégfarkasok között protect from melee-vel, és a 88-as Kamil megjelenik.

Tippek Kamil megöléséhez

Hogy megölhesd Kamil-t, kell egy kicsit gondolkozni, mert mindegyik harci típus ugyanolyan hasznos, mint a többi. Hozzál Super Restore italokat, és ha melee-t használsz, vigyél ennyi italt:

ha 50-60 attack-od van, vigyél féltáskányi Super Restore italt.
61-70 attack-kal úgy 1/4 táskányit Super Restore-t.
71-80 attack-nál 5-öt hozzál.

Hozzál magaddal még 4-5 Prayer italt, és töltsd meg maradék helyt cápákkal, homárokkal, vagy kardhalakkal. Ezután már csak el kell döntened, hogy mit használj: melee, ranged, vagy magic. Ha tudsz használni mage-ként fire wave-et, használd. Ha van 75+ range-ed, használj ranged-et. Ha van 90+ combatod (melee stílus), használj melee-t. Ha a skill-jeid lecsökkennek 45 alá, igyál egy dózist az italodból, ha megfagysz (mármint a karaktered :-)), válts át protect from magic-ra, és egyél, amíg legalább 86% magad az életedből. FONTOS: Ha mágiával ölöd, akkor a Polypore Strike nem sebez ellene!

Ha bankolnod kell miután megölted, nem kell másodjára megölnöd.

Deserttreasure icediamond.gif Amint meghalt, követsd az alig látható utat, amíg nem látsz egy csúszós részt a jégen. Vedd fel a tüskéscsizmádat, és menj át a jégen (ha alacsony agiliy-d van, gyakrabban leeshetsz, és sebződsz 2-t), menj át a másik jégkapun és kelj át a hídon, a végén látni fogsz 2 trollt, mind2 külön jégtömbbe fagyva. Verd szét a jégtömböket (mindkettőnek 10 élete van), utána még azt is megmondják, hogy ki fagyasztotta le őket, és visszateleportálnak a troll gyermekhez, aki odaadja a jéggyémántot.
trollszülők jégbefagyva

Megjegyzés: hogy szerezhess 1 pár tüskéscsizmát, vigyél egy pár mászócsizmát és egy vastömböt Dunstan-nak Burthorpe-ban. Ha nincs törvény talizmánod (law talisman, eldobtad, vagy tiarát csináltál belőle), csak kérjél még1-et, és beszélj vele újra és mondd azt hogy szükséged lenne egy pár tüskéscsizmára. Azt fogja mondani, hogy csak a hegy tetején lehet őket használni, és hogy biztos vagy-e benne, hogy kéred őket. Mondd hogy igen, és elveszi a vastömbödet, és a mászócsizmát, és kapsz egy pár tüskéscsizmát.

A Füstgyémánt (Diamond of Smoke)

Smoke dungeon lejárata
Ez alkalommal vigyél magaddal néhány energy és egy-két prayer italt, valamint jég kesztyűket (ice gloves),

facemaskot a Bandita Táborba (Bandit Camp). Választahatsz; vagy vidd el a varázsszőnyeget (magic carpet) Pollnivneach-hoz, és onnan indulj el, vagy fuss a táborból (ez hosszabb) a misztikus tükrükhöz (circle of mystic mirrors) ahol az Ebris van és onnan menj keletre (east) amíg rá nem bukkansz egy üregre. Vedd fel a facemaskod, és mássz le, és keresd meg a ládát ami kell ahhoz, hogy a négy fáklyát meggyújthasd. Itt lesz a helyzet amikor az energy italjaidnak hasznát veheted!

Smoke dungeon.png
  • 0, 2: A dungeon bejáratai - A 2-es Pollnivneach-ban a kútban ( ha kész a Smoking Kills küldetés), míg a 0-ás a várostól nyugatra található
  • 1-4: Ezek a fáklyákat jelölik, amiket meg kell gyújtani - Ha 2-es bejáraton jössz le, akkor a sorrend: 2, 1, 3, 4 - ha a 0-ás bejáraton jössz le, akkor: 4, 3, 2, 1
  • 5: itt van a láda, amiben a kulcs található
  • 6: Fareed

Deserttreasure warmkey.gif Ne feledd, FOLYAMATOSAN futnod kell! Ha elég gyorsan meg tudod őket gyújtani, akkor képes leszel felszedni a kulcsot a ládából. Ha nem, újra meg kell gyújtanod a fáklyákat amik kialudtak.

Ezután indulj keletre és keresd meg az ajtót, ami mögött a 84-es szintű tűz démon, Fareed áll!
Fareed1.PNG

Tippek Fareed megöléséhez:

Ezt a démont lesz a legkönnyebb megölni. Először is vigyél magaddal 5 prayer potot, és néhány energia itókát. Amit viselned kell: facemask, jég kesztyű, víz botja (water staff), és a legjobb varázsló ruhád. Water blastel vagy water wave-el lődd. Miután lehűtötted, meg fogod kapni a gyémántot. Deserttreasure smokediamond.gif

Az Árnyékgyémánt (Diamond of Shadow)

Menj az idegenvezetőhöz a Baxtorian Vízesés (Baxtorian Falls) mellett, és beszélj Kereskedő Rasolo-al (Rasolo the Merchant). Kérdezd meg, hogy mit tud a gyémántokról, és el fogja mondani, hogy egy láthatatlan harcos elvitte őket. Kelleni fog egy láthatóvá varázsló gyűrű (Ring Of Visiblity), hogy láthasd őt és a kereskedőnek van egy ilyen gyűrűje, de csak akkor adja oda, ha az aranyozott keresztjét vissza tudod szerezni a banditáktól.

Deserttreasure guildedcross.gif Menj el a Bandita Táborba, (legyen nálad kaja és néhány antipot) és lopj körülbelül 10 tolvajkulcsot (lockpick) a banditáktól, (vagy vegyél Rogue Barlangjából (Rougue's Den) és próbáld meg kinyitni a déli sátorban található ládát. Miután kinyitottad meg fogod kapni a keresztet. Ezután menj vissza Rasolo-hoz és ő neked fogja adni a gyűrűt. Miután megkaptad, menj az Ardougne-i piknik helyre és vedd fel a gyűrűt. Egy létrát fogsz látni.

Figyelem: Ne legyen rajtad semmi nagyon értékes, könnyen meghalhatsz!

Shadow Dungeon map.png

Vigyél körülbelül 10-20 prayer italt és jó sok kaját (shark a legcélszerűbb). Menj le a létrán és indulj el keletre, majd északra, kissé keletre, délre, aztán újra keletre amíg meg nem találod a 84-es szintű Damis-t. Mielőtt bemennél hozzá, rakd be a prot from melee-t.
Damis.PNG Damis2.PNG

Tippek Damis megöléséhez:

Ezt a démont lesz a legnehezebb megölnöd. A nehézségre az az ok, hogy csökkenti a prayered harc közben mint egy őrült. Vigyél 18 prayer potot, a legjobb spellhez való rúnáidat, egy Dragon Scimitar-t, Snare/Entangle runákat, és a többi helyre sharkot. Fullmonk/Initate cucc legyen rajtad. (Nagyobb combattal 100 felett, nem muszáj mage, meleevel is meglehet de minimum shark kötelező!)

Tegyél be protect from melee-t és öld meg Damis-t meleevel. Miután meghalt egy második formája fog kijönni. Azonnal igyál meg egy egész prayer italt miután kijött, és váltsd mage-re a lehető leggyorsabban. Tarts a prayered egy biztonságos szinten miközben harcolsz vele. Néha Snare/Entangle-d le. Miután le Snare/Entangle-özted a csontvázak rád fognak jönni, Damis-t leblokkolva. De a prayer-edre vigyázz!

Deserttreasure shadowdiamond.gif Miután a démon jobblétre szenderült, még egy formája fog kijönni (ajjaj). Ez a forma sokkal gyorsabban fogja szedni a prayered! Ezúttal is nagyon vigyázz a prayer-re. Miután meghalt vedd fel a gyémántot és lépj olajra.

A piramis

Azzanadra
Most menj a Shantay átkelőn (Shantay Pass), és vedd ki a gyémántokat, 5 Prayer italt, néhány Antipoisont és kaját. Menj a misztikus tükrökhöz (Mystic Mirrors) a bandita táborban (Bandit Camp), menj délkeletre, amíg meg nem látsz egy piramist színes obeliszkekkel. Használd a gyémántokat a megfelelő obelisken és bejutsz piramisba. Légy óvatos, csapdák vannak bent, és ha aktiválod őket, visszavisznek a piramisbejárathoz és elölről kell kezdened az egészet.

Amint bent vagy, kapcsold be a protect from melee-t, fuss a következő létrához, és mássz le. Most menj a délkeleti sarokhoz, és nyugatra az átjárón keresztül, aztán északra és le a létrán. Most menj délre a létrához. A 4. emeleten, csak menj nyugatra, aztán északra az ajtón át. Beszélj Azzanadra-val, aki beszél neked az ősmágiáról. Küldetés teljesítve!

Desert Treasure reward.png

Pár képet innen szedtem: http://runescape.wikia.com

Készítette: kalozhun100