Diamond in the Rough

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Osman, Al Kharid palota
Besorolás Könnyű
Hosszúság Közepes (~45 perc)
Szükséges
Küldetések Stolen Hearts
Képességek Nincs
Tárgyak A legtöbb tárgyat megkapod a küldetés során.
Jutalom
1 Quest Point, 250 Agility Xp, 250 Constitution Xp, 250 Thieving Xp, 250 Xp Combat lamp,1 sapphire, 1 emerald, 1 ruby

Diamond in the rough

Kezdetek

Első lépésként beszélj Osman-nal a palota belsejében, hogy elkezdhesd a küldetést. Elküld Téged Ozan-hoz, aki a palotán kívül vár rád.

Egy bejátszás után kiderül, hogy Osman-nak terve van, amivel ki lehet szabadítani a herceget. Ehhez viszont nem tud nyílt segítséget adni, és ránk bízza a dolgot. A Het Scale-k között kutass, és vedd el azt a súlyt, amit az előző küldetésben odaraktál. Ha ez megvan, mássz fel a kötelen. Az északnyugati részen, ahol van egy másik kötél kifeszítve, ott ess le először, és menj át. Ezután egy szőnyegnél ugorj bele a szénás szekérbe, és lent vagy a földön.

Napórák

A barlangba lesüllyedve

Vedd az irányt délkelet felé, ahol a Shantay pass is van. Menj át a kapun, és még egy bejátszást fogsz látni. A bejátszás után, ha nem teszel fel több kérdést neki, egy napóra jelenik meg a földből, miután a Kharid-ib-et használtad (gyémánt). Ezen a napórán azt a szimbólumot kell bejelölni, amivel össze van párosítva. Ha pl.: Het, ami embert jelen, akkor az emberi arc fele kell, hogy mutasson. A következő eshetőségek lehetnek még a napóra szerint:

  • Apmeken = majom szerű arc
  • Crondis = krokodil
  • Scabaras = bogár

Kövesd az utat a következő napóráig, ahol néhány bandita fog megtámadni. Az utolsót megölve Ozan megemlíti, hogy a napóra egy darabkáját eltörte az előbbi bandita. Szedd fel, és használd a napórán, majd az előzőhöz hasonlóan állítsd be.
A harmadik napóránál viszont balul sülnek el a dolgok, egy futóhomok indul meg alattatok. Akárhogy próbálkozol kiszabadulni, végül rájöttök, hogy semmi sem segít, és végül elnyel a homok. Ekkor viszont egy kis barlangba estek. Lent megtaláljátok a következő napórát is. Viszont ebből is hiányzik egy darab, és meg kell keresni azt. Menj be néhány alagútba, amíg végül "valahogy" meg nem találod. :) Állítsd be ezt is, és indulj el arra, amerre mutat.

Gyémánt visszaszerzése

Csillogó guriga

Egy hosszú és szűk folyosó után bekerültök egy terembe, ami tele van ganajtúró bogarakkal. Az egyiknél lesz a gyémánt. Onnan tudod, hogy melyiknél van, hogy egy alig észrevehető csillogást láthatsz rajta. Figyelj jól, mert amúgy egy jó darabig itt leszel. Az első találat egy Sapphire lesz, aztán jön egy Emerald, Ruby, és végül a Diamond. Az első után, mikor már tudod mit is kell keresni, és hogyan néz ki, már könnyebb. Amint megtaláltad, és felvetted, Leela is becsatlakozik a történetbe, és ott vár majd az utolsó napóra mellett.

Rablóbanda.jpg

Kövesd az irányt, amit az utolsó napóra mutat, és találkozni fogsz az elrablókkal.Így vagy úgy, de végül oda kell nekik adnod a gyémántot. Miután a vezérük elhagyja a területet, a 2 csatlósát rád küldi. Az első rabló pörgéssel fog téged arrébb lökni, míg a másik a harcod közben próbál elvakítani a pajzsával. Ilyenkor a földön látsz egy fényes kört, ami egyre inkább közelít feléd. Ha pont ott állsz, amikor a legkisebb ez a pont, akkor elfehéredik a képernyő, és nem látsz semmit. A maximum sebzésed a harc során 50.

Végkifejlet

Amint a két harcost legyőzted, és kiszabadítottad a herceget, visszakíséred őt a palotába.

Ezek után már csak némi olvasnivaló van, mielőtt véget érne az egész.

Gratulálok, kész is van a Diamond in the rough küldetés! :)

Diamond in the Rough rewards.png

~Kisszuperman