Dream Mentor

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Lunar szigetén van egy Rune essence bánya, és azon belül van egy barlang. A barlangon belül lesz egy sebesült ember, azt vizsgáld meg (inspect).
Besorolás Nehéz
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések Lunar Diplomacy, Eadgar's Ruse
Képességek Level 85 vagy magasabb Combat. Ajánlott a magas combat level.
Tárgyak Seal of passage, 3 fajta étel, Astral rune, Pestle and mortars, Hammer, Goutweed, Tinderbox

Ajánlott:Jó páncélzat, étel, fegyver. Super set

Jutalom
15,000 Hitpoints XP, 10,000 Magic XP, Experience Lamp (olyan, mint a Genie lamp, de ez 15K expet ad.), További Lunar varázslatok


Álom Mentor

A Lunar sziget térképe.

Legelőször is elmondanám, hogy Seal of Passage mindig legyen nálad. Amit ide hoznod kell, az az előbb említett tárgy, és 3 fajta étel. Vagy lehet kettő is, de most nem bonyolítom túl. A lényeg az, hogy két fajta ételből lennie kell 7 darabnak, a harmadik fajtának meg csak 6 darabnak. Pl.: 7 Trout, 7 Salmon, 6 Lobster. Természetesen ezek főtt halak legyenek, ne pedig nyers.

Először is oda kell jutni valahogyan Cyrisus-hoz. Relleka északi területén, azon belül is a legnyugatibb dokkon meg fogod találni a Local Searunner-t. Vele kell beszélned, és elvisz majd Lunar Szigetre. Ha megérkeztél, akkor haladj északra, és menj át a Trollokon, amíg nem látsz pár létrát körülöttük. Azon menj le, és megérkeztél a bányába. Keresd meg a barlang bejáratát, és ha megvan, akkor vizsgáld meg a sebesült férfit. Kifog jönni egy ablak, rajta 3 értékkel, ami kezdetben 0% (Életerő, lelki egészsége, és fegyverzete). Először is az életerejét kell neki megnövelni. Ezt úgy teheted meg, hogy fogsz egy kaját, és használod rajta, de sose használj rajta kétszer ugyanolyan fajtájú halat! Mindig mást. Amíg az életereje el nem éri a 40%-ot, addig folyamatosan adagold neki az első fajta kaját, aztán a másodikat, majd a harmadikat, aztán megint az elsőt, stb. Ettől egy kicsit magához tér, és megpróbál felülni. Most, hogy életet lehettél belé, kicsit meg kell nyugtatnod.

Addig kell beszélni vele, és önteni belé a lelket, ilyenekkel, mint pl.:"It will be okay" vagy "When we get out of here, I will buy you a drink." Amint elérte a következő szintet, már normálisan fel fog ülni, és most az előző szabály alapján etesd meg vele a maradék kajád egy részét, majd megint folyamatosan beszélj hozzá, lehetőleg lelkesítő dolgokat (javaslom, hogyha nem tudsz jól angolul, és nem vagy biztos benne, hogy most jó dolgot fogsz e mondani neki, akkor inkább kérj valakitől segítséget). Most, hogy az életereje 70%-os, és a lelki ereje meg 72%, fel fog állni, és mesél fog egy történetet a kalandjairól, majd megkér, hogy szerezz neki valamilyen felszerelést a bankjából.

Fuss vissza a városba, és beszélj Bird's-eye Jack-el. Megengedi, hogy betekintést nyerhess Cyrisus bankjába, ami felettébb változatos. Kapzs egy ládát is, aminek tartalmaznia kell a páncélzatot, amit kért Cyrisus. Nos, ezek közül kellene választani, amit látsz a szerénynek nem mondható bankjában. Segítségképpen megmondom, hogy általában mit kér: Dragon med helm, Ahrims robetop, Ahrims robeskirt, Ranger boots, Abyssal whip. Nekem ezt elfogadta, de ha nem, akkor ajánlatos NPC contact varázslatot alkalmazni, hogy ne kelljen rohangálni, de mégis tudd vele tartani a kapcsolatot (ez Lunar varázslat). Ha ez megvan, akkor a ládával és a maradék 6 kajával menj vissza oda, ahol megtaláltad Cyrisus-t.

Ha jól dolgoztál, már csak 2 darab maradt mindkettő fajtából, ezt ugyanazon módszer alkalmazásával kell használni rajta, mint az elején. Amint ez megvan, el fogja venni a páncélzatot is, és így az életereje és a fegyverzete is 100%-os lesz. Már csak a lelke sóvárog egy picit, szóval tovább kell vele beszélni, amig ugyanúgy 100%-os nem lesz az is. Ha ez megtörtént, akkor el fogja mondani neked, hogy fél a közelharctól, meg mindentől, ami szörnyekhez kapcsolható. Ezt valahogyan orvosolni kell. Menj, és beszélj Oneiromancer-rel. Ő az, aki ott várakozik az Altar közelében (a sziget dél-keleti oldalán).

Még mielőtt ott vagy, mondanám hogy itt azért több dolog kell, szóval menj bankba, és vedd ki ezeket: Astral rune, Pestle and mortar, Kalapács, Goutweed, Gyufa. Ha befejezted a bankolást, akkor mehetsz Oneiromancer-hez, és beszélj vele Cyrisus bajáról. Elmeséli, hogy tudna segíteni, de ehhez a Te segítségedre is szükség van. Ad egy vízzel teli fiolát, abba rakd bele a Goutweed-et, és az Astral rune aprított változatát (először a rune-t használsz a Pestle and Mortar-on, majd a kapott anyagot a kalapáccsal használd).

Ha már minden megvan, akkor mostmár elindulhatsz a városba, ezekkel a tatyódban: tinderbox, potion, páncélzat, fegyver, kaja, és a super setek (ha nincs super set, akkor a sima potionok is megfelelnek, de azért erősen ajánlott a Super Set). Ha ezek megvannak, akkor a város nyugati részén találni fogsz egy nagy épületet, közepén egy serlegszerűséggel, amit szertartásokkor szoktak használni. Ezt gyújtsd meg, és ha készen állsz, beszélj Cyrisus-al. DE FIGYELMEZTETLEK! Ha ott meghalsz, akkor mindent elveszítesz 3 tárgy kivételével! Ha mégis bemész, és kezded úgy érezni hogy vesztésre állsz, akkor lesz ott egy úgynevezett „lecturn” is, ami segítségével ellóghatsz. De ha ezt megteszed, akkor elölről kell kezdened az egészet, a legelső szörnyetegtől. Apropó... szörnyek. Miután bementél ebbe az Álomvilágba, harcolnod kell Cyrisus oldalán a szörnyek ellen, de mivel ő fél, csak ritkán fog besegíteni neked. Általában egy „Vengance” varázslatot használ rajtad. A szörnyek combatja kicsit csalóka, mert minél nagyobb, annál gyengébb. Persze van egy kivétel, de attól most eltekintünk.

Legelőször egy 343-as szörnnyel kell megküzdened, akinek a neve: The Inadequacy. Ő vele az az egyetlen baj, hogy további 78-as szörnyeket idéz elő. Azokkal ne foglalkozz, mivel el fognak tűnni, hogyha a 343-as bestia is elpusztult. Ha megölted, akkor megkönnyebbülhetsz, mivel ez volt a legerősebb szörny, mivel elég nagyokat sokott besebezni, ezért sokan félnek tőle. Utána egy 223-as jön, történetesen: The Everlasting. Ennek igazából a védelme nagy, ezért igazán nagyot, sőt, normálisat se tud ütni. Ez eltarthat egy darabig, de közbe betalál egy kisebbet. Majd egy kicsit nagyobb Combatú „rémálom” jön, 274 - The Untouchable. Ő neki az ereje nagy, és viszonylag a védelme is az, úgyhogy ő tényleg nehezebb lehet egy alacsonyabb szintű számára. Majd jön a legkönnyebb: 108 - The Illusive. Ez az aprócska állatka szinte sosem támad, legfőbb taktikája az, hogy állandóan a föld alá ássa magát, és majd előjön valahonnan. Ha nincs bekapcsolva a futás, itt bekapcsolhatod, és addig rohangálj utána, míg meg nem hal.
Ha ezekkel végeztél, már el lehet mondani, hogy kész a küldetés. Persze a jutalmat valakitől el is kell kérni. Nem mástól, mint Oneiromance-től!

Miután beszéltél vele, a küldetés tényleg készen van! Gratulálok!

Dream Mentor rewards.png