Eadgar's Ruse

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Travelery (beszélj Sanfew-el)
Sanfew.png
Besorolás Közepes
Hosszúság Köpezes
Szükséges
Küldetések Troll Stronghold, Druidic Ritual
Képességek 31 herblore, 47 agilty nagy előny de nem kötelező
Tárgyak Climbing Boots, 10 Grain, 5 Raw chicken, Pineapple chunk, Vodka (Gin, Brandy, Whiskey szintén jó), 1 Log, Vial of water, Ranarr weed, Pestle and Mortar

Ajánlott:Tinderbox, Ardougne Teleport, Games necklace, újabb Log

Jutalom
1 Quest point, 11000 Herblore xp, képesség a Trollheim teleport elvégzésére

Edgar Trükkje

Sanfew egy újabb Herblore kisérletre készül, de egy hozzávaló még hiányzik. Tudsz segíteni neki megtalálni az utolsó összetevőt?

1. Menj beszélj Sanfew-el aki elmondja, hogy az új kísérletéhez kell egy herb, amit 'goutweednek' nevez. De az a baj, hogy ő sem tudja hol is lehet. Megkér, hogy keresd meg Edgart, aki a régi barátja. Szerinte ő tudja hol kell keresni a goutweedet.

2. Menj a Troll Strongholdból ismerős spirális ösvényhez. Annak a tetején találod Edgar barjangját. (Itt jöhet jól a magas agilty a sziklamászáshoz).
Edgarsruse kep 1.PNG

3. Amint megvan a barlang menj be és beszélj Edgarral. Kérezd meg tőle tud-e valamit a goutweedről. El fogja mondani, hogy a goutweed a troll konyha alapanyaga és hogy a troll szakácsokkal kellene beszélned ez ügyben.
Edgarsruse kep 4.PNG

4. Menj a Troll Srongholdba és keres meg a szakácsok vezetőjét Burntmeat-et.
Edgarsruse kep 5.PNG
Kérdezősködj tőle a goutweedről. Ő azonban ilyen könnyen nem akarja kiadni a titkát, ám egy kis szivességért cserébe megmondja amit hallani szeretnél. Azt kéri -mivel már unja, hogy folyton kecskéket főz- hogy vigyél neki egy ízletes embert, hogy azt főzze meg.

5. Irány vissza Edgarhoz és mondd el neki a fejleményeket. Nem lesz túlzottan elragadtatva, de aztán kitalál egy tervet, hogy megszerezzük a herbet. De ehhez kell neki egy papagáj!

6. Honnan lehet papagájt szerezni? Hát természetesen Ardougne Zooból. Ezért menjünk is oda és beszéljünk Parroty Pete-el. Kérdezzünk meg tőle mindent, majd keverjük a pineapple chunks-ot a vodkával (vagy bármilyen itallal) és tegyül a madáretetőbe (Aviary Hatch). Ha a papagáj kellőképpen részeg lett az ételtől akkor meg is szerezhetjük a gondozó kicselezése után.

7. Menjünk vissza Edgarhoz és mondjuk neki, hogy megvan a papgáj. Az a terv, hogy egy "bábut" készít, amit odaadunk a trolloknak. De ugy kell beszéljen, mint egy ember; úgy kell kinézzem, mint egy meber; olyan kell, hogy legyen a szaga, mint egy embernek és természetsen olyan kell hogy legyen az íze mint egy embernek.
Edgarsruse kep 6.PNG
Ezt így tehetjük meg:

  • Úgy kell beszéljen, mint egy ember: Természetesen ez a papagáj lesz, de előtte el kell vinnünk, hogy megtanuljon normálisan beszélni úgy mint egy ember.
  • Úgy kell kinéznie, mint egy ember: Ehhez kell egy log és 10 grain, hogy meg lehessen csinálni a testét.
  • Olyan szaga kell, hogy legyen, mint egy embernek: Ehhez elég pár koszos ruha...
  • Olyan íze kell, hogy legyen, mint egy embernek: Ehhez kell 5 chicken, mert: "Mindennek olyan íze van, mint a csirkének"(Edgar).

8. Most menj vissza a Troll Strongholdba és keresd meg azt a helyet ahonnan Edgart kiszabadítottad. Itt keress egy olyan kínzópadot amin keresni (search) tudsz. Rejtsd el ott a papagájt és hagyd is ott hagy tanulja az emberi beszédet...

9. Irány Traverly. Keresd itt azt a druidát aki a parton mossa a koszos ruháit. Kérd meg, hogy adja oda a ruhát de ő nem akarja. Fenyegesd meg, hogy Sanfew nem fog örülni, ha ezt megtudja, így oda fogja adni a ruháját.
Edgarsruse kep 7.PNG

10. Menj vissza Edgarhoz és vidd a 10 graint, a logot, az 5 chickent, a ruhát. Ne felejstd el a Ranarr weedet, a vial of watert és a pestle and mortart sem. Edgar elveszi a logot, a graint, a chickent és a ruhát, de megjegyzi, hogy kellene egy potion biztosítékként arra az esetre ha a trollok nem akarnák elmondani az igazságot. El kell hát készítenünk a Troll Trouth Potiont. Edgar elmondja, hogy a Ranarr weedet és kiszárított Troll Tristle örleményt kell összekevernünk egy vial of waterban.

11. Menj ki a barlangból kicsit nyugatra. Itt találsz Troll Tristle-t. Vegyél fel egyet, egy tűzön száritsd ki majd a pestle and mortar segítségével csinálj belőle örleményt. Ezt keverd össze a vial of waterban Ranarr weeddel és kész is a Troll Trouth Potion.

12. Menj vissza és add oda ezt Edgarnak aki elküld, hogy hozdd el a papgájt aki már eleget tanulta a emberi beszédet. Közben nem árt ha valami élelmet is beszerzel. Miután megtaláltad és elhoztad a papagájt Edgar elkészíti az ál-embert neked.Edgarsruse kep 9.PNG

13. Most vidd az ál-ember Burntmeatnek aki miután meggyőződik, hogy valóban ember, meg is főzi és jutalmul egy burnt meatet ad neked. Miután megkóstolta a főztjét kérdezd ki a goutweedről. Azt mondja, hogy csak a jól őrzött raktárukban található meg, aminek a kulcsát nagyon jól elrejtette a konyhaszekrényben (kitchen drawners). Miután megtaláltad a kulcsot a közeli létrán mássz le és irány a raktár.

14. A raktár a küldetés trükkös része. Itt sok őr van akik fel-alá járkálnak(iletve egy a goutweedes ládánál áll, de vele lesz a legkevesebb bajod) és ha meglátnak hozzádvágják a bunkójukat és mihelyst elaléltál kidobnak a raktárból (persze pár életpontod is lemegy). Ígyhát nem szabad, hogy meglássanak, használni kell a buvohelyeket (a térképen jelölt utvonal nekem bevált).

Edgarsruse kep 12.PNG

Edgarsruse kep 11.PNG

15. Amint megszerezted a herbet az őrök mindenféleképpen észrevesznek és kibodnak a raktárból de ekkor már csak vissza kell menned Sanfewhez átadni a goutweedet és átvenni a jutalmadat.

Eadgar's Ruse rewards.png