Enlightened Journey

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Entrana
Besorolás közepes
Hosszúság közepes
Szükséges
Küldetések nincs
Képességek 20 firemaking, 30 farming, 36 crafting, 20 quest point
Tárgyak 3 papyrus, ball of wool, sack of potatoes, unlit candle, 10 silk, red dye, yellow dye, bowl, 8 empty sack, 12 willow branch (küldetés alatt tudsz szerezni), farming kellékek(spade, rake, secateurs), tinderbox, 10 logs(esetleg több)
Jutalom
1 Quest Point, 2k Crafting xp, 3k Farming xp, 1.5k Woodcutting xp 4k Firemaking xp, Bomber Jacket és Cap, és hozzáférés az új Ballon szállítási rendszerhez.


Enlightened Journey

Bevezetés

Entrana békés szigetén, egy magányos pap visszaemlékezik az egyszerű és csendes életére. Auguste elhatározásra jut: a történelemkönyvekbe akarja vésni a nevét, ravaszul legyőzni a fizika törvényeit, csodálatosan keresztülvitorlázni a levegőn... Ja, persze, de ehhez szüksége lesz egy kalandozó segítségére: Vajon te elég merész vagy ahhoz, hogy vadul képébe nevess az ismeretlennek?

1. Beszélj Auguste-val, a Herblore bolttól északra találod. (Entrana szigete békés hely, szóval ide semmiféle combat felszerelést nem tudsz hozni.) Mielőtt a szigetre jösz, hozd magaddal a következőket: 3 papyrus, ball of wool, sack of potatoes és egy unlit candle. Megspórolsz egy kis időt ezzel.

2. Elfogadja a segítségedet a ballon elkészítéséhez. A következő dolgokra lesz szükséged: 3 papyrus, ball of wool, sack of potatoes és egy unlit candle.

3. Mivel előre gondolkoztál, és hoztad már a tárgyakat, egyszerűen csak át kell neki adnod.. Megkéri, hogy csinálj egy „origami ballon”-t. Használd a ball of woolt a papyrusokon, hogy megcsináld a Ballon szerkezetét. Azután használd ezt a gyertyával(unlit candle). Beszélj újra Auguste-val. Ezután egy kis jelenet jön, amiben tesztelitek a Ballont-illetve megnézitek hogy gyullad meg és ég el.

4. Beszélj megint öreg barátunkkal, Auguste-val. Most megfog kérni, hogy add oda neki a másik két papyrust és a zsák krumplit(sack of potatoes). Újabb jelenet jön, a Ballon megint felépül és megduzzad, csak azért hogy utána egy csőcselék megtámadhassa és tönkretehesse. Enlighted J 4.gif


5. Most jött el az idő, hogy megépítsétek az igazi léggömböt! (mer'hogy idáig csak szórakoztatok) Augustenak a következő dolgokra lesz szüksége: 10 silk, red dye, yellow die, bowl, 8 sandbags(ehhez kell a 8 empty sack, ezeket használod egy homokozón és így kapsz sandbags-et. Ilyen homokozó entrana szigetén is található, a Herblore bolt előtt.), és 12 willow branch. (Auguste add neked egy különleges willow sapling-ot, amit neked elkel ültetned, megvárnod míg kinő és amikkor teljesen kinőtt, le kell vágnod az ágait egy secateurssal.)

Tipp: A branchokat ha van kedved előre is ki lehet termelni. Mivel van 5 tree patch a játékban a 12 darab összegyüjtése nem is tart olyan sokáig. Ha viszont a hoszabb utat választanád akkor egy mási tipp: A legközelebbi farm patch Lumbridge-ben van. Auguste add még egy kosár almát is, ezt add oda a helyi farmernek, aki így vigyázni fog a fádra. Amint kinő, letudod vágni az ágjait. Ez a rész egy kicsit időigényes, azt tudom ajánlani, hogy alchemizz, míg ki nem nő.Esetleg a közelben vannak fák is, ha a woodcutting leveledet akarod inkább növelni.

Ha elveszted a fádat, Auguste 30K-ért ad újat.

6. Add oda az összes szükséges dolgot neki és használd a branchokat a kosáron, amit neked fog adni.

7. Beszélj megint Auguste-val. Azt mondja, hogy jó lenne ha hoznál magaddal 10 normal logsot és egy tinderboxot(ergo kötelező hogy nálad legyen). Győződj meg róla, hogy nem vagy súlyosabb 40 kilónál. Ha mégis, akkor kezdj el fogyózni vagy bankolj le annyi fölösleges itemet, hogy súlyod 40 kg alá csökkenjen.(ajánlatos viselni boots of lightness illetve az egyik hunting köppenyt)

8. Miután beszéltél vele, a következő képernyő fog megjeleni(ügye milyen izgalmas?!): Most át kell repülnöd Taverleybe! Nem veszélytelen vállalkozás, könnyen belezuhanhatsz a tengerbe, ahol hátralévő életed a halakkal töltheted. Jajj, azért ne add fel...nézzük mit is kell csinálnod, hogy épségben megúszd ez az őrültséget:

Léghajó taverley 1.png

Dobj el egy homokzsákot, gyújts meg egy logsot, relax X9, húzd meg a vészhelyzeti kötelet(piros), relax X3, húzd meg a normális kötelet(barna), relax X4.

Léghajó taverley 2.png

Gyújst meg egy logsot, relax, gyújts meg egy logsot, relax X10, gyújts meg egy logsot, relax X5

Léghajó taverley 3.png

Relax X7, húzd meg a vészhelyzeti kötelet, húzd meg a normál kötelet, relax X3, gyújts meg egy logsot, relax X4, húzd meg a normális kötelet.

Megjegyzés: ha nagyon korán földet érsz, automatikusan visszatérsz Entranára. Ha a tenger fölött véted el az írányítást, akkor sincs veszve minden. Ragadj meg egy palánkot, így élve megúszhatod! Ha megbuksz, visszakell térned Auguste-hoz és újabb 10 normal logsra lesz szükéged. Ha ez megvan, újrapróbálhatod.

Ha átértél, de ott buksz meg akkor kövesd az útvonalat és kattints a koszra(leave dirty)

9. Mikkor elérted Taverleyt, menj beszélj Auguste-val, hogy megkapd a jutalmad!

Enlightened Journey rewards.png

Gratulálok, túlélted ezt a küldetést és legyőzted a fizika törvényeit! (de ne számíts rá, hogy neved ezzel a cselekedettel a történyelemkönyvekbe kerül)