Ernest the chicken

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Draynor Manor kapujánál
Besorolás Könnyű
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések
Képességek
Tárgyak
Jutalom
4 küldetés pont, 3000 Coins, 300 Feather, 10 Egg


Kezdés

Beszélj Veronicával a Draynor Manor előtti kapunál. Megkér, hogy nézz utána mi történt Ernesttel, aki már egy órája bement a kastélyba.

A főbb helyek
Ernest professor.png
Kövesd az utat Draynor Manorba, de vigyázz, mert a mozgó fák megtámadnak ha közel mész hozzájuk, úgyhogy érdemes az út közepén futni. Amint megpróbálsz bemenni a főbejáraton, figyelmeztetést kapsz, hogy itt nem tudsz majd kimenni, de van hátsó kijárat, úgyhogy nyugodtan menj be.

Menj fel a legfelső emeletre a nagy lépcső és a második emeleten található létra segítségével. Itt az egyik szobában megtalálod Professor Oddensteint. Érdeklődj nála Ernestről. Elmeséli, hogy kísérletezett rajta, és a szobában mászkáló csirke az valójában Ernest. A visszaváltoztatásához előbb meg kellene javítania a gépét, amelyhez három alkatrészre lesz szüksége a házból és környékéről:

  • olajos kanna (oil can),
  • nyomásmérő (pressure gauge)
  • gumicső (rubber tube)

Item oilCan.gif Oil can beszerzése

Menj vissza a földszintre és keresd meg a titkos ajtót a kastély nyugati felében. Egy gyertya van a falon, ha azt meghúzod kinyílik a fal. A titkos szobában használd a lefele vezető létrát.

Lent egy kis útvesztő vár rád. A falon találhatóak betűkkel és színekkel megkülönböztetett kapcsolók A-tól F-ig. Abban a szobában, amelybe érkeztél megtalálhatod az A (zöld) és B (piros) kapcsolót. Meghatározott sorrendben kell meghúzni ezeket (két állásuk van), hogy végül kinyiljon az olajos kannát rejtő ajtó. Amikor kinyílik egy ajtó, azonnal látni fogod, hogy melyik, ugyanis kicsit be lesz hajtva.

Ernest pinceMap.png
A sorrend:
  1. Told fel az A és B kapcsolót, majd menj be az első ajtón, ahol a C (kék) és D (sárga) kapcsoló található.
  2. Told fel a D kapcsolót (szoba északi falán). Nyisd ki a szobában található Dél-Nyugati ajtót, majd majd menj vissza az alap szobába a Déli ajtón.
  3. Húzd le az A és B kapcsolót. Menj vissza azon az ajtón amin az imént kijöttél, majd Nyugatra aztán Északra, ahol az E (lila) és F (narancssárga) kapcsolók vannak.
  4. Told fel az F és az E kapcsolót. Menj végig keletre, a C és D kapcsolós szobába.
  5. Told fel a C kapcsolót. Menj vissza az E és F kapcsolós szobába, ugyanúgy ahogy jöttél onnan.
  6. Húzd le az E kapcsolót. Nyisd ki a Keleti ajtót aztán a végig délre, hogy vissza juss az alap szobába.
  7. Nyisd ki a Nyugati ajtót és vedd fel az olajos kannát.

Item rubberTube.gif Rubber tube beszerzése

Menj vissza a földszintre, használd a falon lévő kart a titkos ajtó kinyitásához. Most menj a kastély keleti részére, ahol van egy ásó (spade) a földön. Vedd fel és használd a hátsó kijáratot. Kövesd az ösvényt míg a kastély nyugati oldalára érsz, ahol a káposzták mellett van egy trágyadomb (Compost heap). Kattints rá, és találni fogsz egy kulcsot (Grimy key). Vissza a kastélyba és nyisd ki a kulccsal azt a szobát amiben egy csontváz mászkál (földszinten északi szoba). A szoba keleti sarkában egy asztalon van a gumicső. A skeletont nem kell megölni, elég ha befutsz és felkapod a csövet és kifutsz.

Pressure Gauge beszerzése

Menj fel az első emeletre és a három ajtó közül válaszd a délre találhatód, ami egy hálószobába vezet. Itt lesz egy másik szoba, melyben egy ghost repked és egy Fish food Item fishFood.gif van az asztalon. A ghost nem támad magától, úgyhogy csak menj be és vedd fel a haleledelt.

Ernest fishfood.PNG

A földszinten az Észak-Nyugatra fekvő szobában (konyha?) találsz mérget (Poison), vedd fel azt is. Használd a mérget a haleledelen a táskádban. Menj ki a kastélyból a hátsó kijáraton. Dél-nyugatra az épülettől fogsz találni egy szökőkutat. Használd a mérgezett haleledelt a szökőkúton, majd keress benne. Meg fogod találni a nyomásmérőt.

Befejezés

Beszélj Professor Oddensteinel! Elkéri a három alkatrészt, beindítja a gépét és azzal visszaváltoztatja Ernestet emberré, aki megjutalmaz téged.

Ernest end.PNG