Fairy Tale Part 2: Cure a Queen

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Draynor Village piactere
Besorolás Nehéz
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések A Fairy Tale Pt. 1
Képességek 57 herblore, 49 farming, 40 thieving, elegendő combat level legalább egy 145-ös szörny megöléséhez
Tárgyak Dramen staff, Vial of water, Pestle and Mortar, legjobb combat felszerelésed a 145-ös szörny(ek) ellen
Jutalom
2 quest pont, 3500 Herblore xp, 2500 Thieving xp, használhatod a Fairy ring-eket, Skill lamp, ami 2500 XP-t ad egy választott skillre, 2 pörgetés

Egy Tündérmese, Második rész - Gyógyíts meg egy királynőt

Ehhez a részhez tárgyak
Szükséges

Dramen staff

Ajánlott


1. Beszélj Martinnal a farmer mesterrel Draynor Villageben. Elújságolod neki ismét, hogy megmentetted a királynőt és ezért jó lesz a termése, és jöhet a jutalom. Azt mondja erre, hogy ám legyen de előbb várd meg az első termését. Várnod kell úgy 5-15 percet, míg kinő(ne) a termése.
Figyelem: Az időt ne úgy üsd el, hogy lopsz tőle magokat, mert ha beszélni akarsz vele, akkor tolvajnak nevez, rád uszítja az őröket és nem áll szóba veled. Ha mégis ebbe a hibába esel, akkor várnod kell egy darabig, míg újra hajlandó beszélni veled. 5-15 perc múlva, ha beszélsz vele, kissé mérgesen és szemrehányóan közli, hogy semmi nem változott... nem ezt ígérted, stb... Megint ígéretet kell tenned, mégpedig, hogy utánajársz az ügynek.

2. Fogd a Dramen Staffod és irány Zanaris (Lost city). Menj a banktól északra található "szobába". Amikor beérsz, jön egy kis bejátszás. A szoba fel van fordítva, minden széttörve. A keleti részén, a földön találhatsz egy igazolást (Certification), mégpedig Fairy Nuff-ét. Két lehetőség van, Read és Study. Ha a Study-t választod, találsz egy lekódolt szöveget a tábla hátulján.

Fairytale2 study.jpg

3. Miután áttanulmányoztad (Study), ki kell derítened, hogy mit rejtenek a jelek. A banktól délre találhatod a szakácsot, beszélj vele. Elmeséli, hogy látott hasonló jeleket a Cosmic Altar mellett. Vedd is az irányt a Cosmic Altar felé (Zanaris déli részén). A falon találhatsz egy "Rune Temple Sign" névvel ellátott táblát, amit ha elolvasol, tényleg egy hasonló kódolású szöveg jön ki.


Fairytale2 sign.jpg

Ezen a táblán rajta van minden betű ami szükséges az igazolás dekódolásához (2 kivételével). A tábla tartalma: "Cosmic Rune Altar". Ennek alapján, az igazolás kódolt szövege az alábbi: "The godfather attacked us we have fled to safety if you are loyal to her majesty find us by using coordinates AIR DLR DJQ AJS" (A keresztapa megtámadott minket ezért elmenekültünk biztonságba ha hűséges vagy őfelségéhez keress meg minket az AIR DLR DJQ AJS koordinátákat használva)

4. Ezután beszélj a Coordinatorral a Fairy Ringekről, és menj a Fairy Godfather-hez, kérd meg, hogy adjon engedélyt a Fairy Ringek használatához. Egy kis félrebeszélés alkalmazásával meg is kapod az engedélyt.

5. Menj a központi Fairy Ringhez, ahol három betűt kell megadnod. A következő négy kombinációt ebbe a sorrendbe "üsd be", úgy, hogy a kezedben van a Dramen Staffod (különben nem engedi használni), és eljutsz a Fairy Queen és Fairy Nuff búvóhelyére:

  1. AIR - Egy kis szigetre tesz, Ardougne-tól dél-keletre, semmit nem kell csinálnod, vissza a Fairy ringbe.
  2. DLR - Tirannwn déli részén a Poison Waste egy kis szigetére tesz, itt sem kell semmit csinálni, vissza.
  3. DJQ - Kicsit arrébb kerülsz, menj vissza a Fairy Ringhez és üsd be a következőt.
  4. AJS - Ha mindent jól csináltál, akkor a királynő búvóhelyére kerülsz.

6. Északkeletre megtalálod Fairy Nuffot, Fairy Wise-t és a haldokló királynőt. Beszélj Nuffal. A beszélgetésbe beleszól Wise is, és arra juttok, hogy vissza kell szerezni a Királynők metszőollóját (Queens' secateurs).

7. Menj vissza Zanarisba, a Fairy Ringet használva. Látogasd meg a Fairy Godfather-t, és amikor a testőrei nem figyelnek, lopd meg (jobb klikk rá -> pickpocket). Ha észrevesznek, akkor repülsz Draynor Villagebe és próbálhatod újra, ellenkező esetben megvan a Queens Secateurs.

A királynő meggyógyítása

Ehhez a részhez tárgyak
Szükséges

Vial of water, Pestle and Mortar, Queens Secateurs

Ajánlott

combat felszerelés a 145-ös szörny(ek) ellen, kaja


8. Ismét a Fairy Ringet kell használnod. A következő kombinációkkal megszerezheted a Magic Essence potion hozzávalóit előre:

  1. CKP - Itt tudsz Star Flower-t szedni.
  2. DIR - Itt bejutsz a level 145-ös Gorak-ok közé. Ölj meg egyet és vedd fel a karmát.

9. Továbbra is legyen nálad a Vial of Water, a Pestle and Mortars és a Queens Secateurs, de a combat cuccot leteheted. Törd össze a karmot a pestle and mortars-al, DE még ne csináld meg a potiont!

10. Juss vissza a királynőhöz, a négy ismert kombináció segítségével (AIR, DLR, DJQ, AJS). Beszélj Fairy Nuffal, aki elkéri a Queens Secateurs-t és megpróbálja meggyógyítani vele a királynőt. Kiderül, hogy a királynő már túl régóta eszméletlen és a metszőolló nem tudja felébreszteni. Viszont van még egy módja a felkeltésének, mégpedig a Magic Essence potion segítségével.

11. Használd a Star Flowert a Vial of Wateren, majd a Grinded Clawot az unfinished potionon, és megkapod a Magic Essence potiont. Ezt használd a királynőn és ő felébred. Ekkor egy kis beszélgetés közben megtudjátok (Nuff, Wise és TE), hogy nem a Tanglefoot győzte le a királynőt, hanem a keresztapa támadta hátba. A királynő visszatérése azonban nem lehetséges Zanarisba, mert a keresztapa meghívott pár agresszív orkot a városba, úgyhogy ki kell várni a megfelelő alkalmat... A beszélgetés végeztével kész a küldetés!

A Fairy Tale 2 rewards.PNG