Family Crest

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Varrock keleti bankjától, délkeletre. Keresd Dimintheist!
Besorolás Közepes
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések
Képességek 40 smithing, 40 mining, 40 crafting, 59 magic szint ( Ha nincs 59-es, de van legalább 56-os szinted, a faladori kocsmában beszerezhető "Wizard's Mind Bomb" itallal ideiglenesen felviheted 59-re)
Tárgyak Megfőzött: Swordfish, Salmon, Tuna, Shrimps, Bass, 2 Ruby, rúnák, amelyek szükségesek a blast-varázslatokhoz (air, death, water, earth, fire rúnák), 2 Anti-poison potion, 1 Pickaxe, jó minőségű páncélzat (rune ajánlott) és fegyver (dragon ajánlott), minimum Lobster, vagy annál többet gyógyító étel
Jutalom
1 quest pont, 1 Steel gloves

A küldetés:

Menj be a házba, majd beszélj Dimintheissel. Kérdezd a családi címerről: elmondja, hogy beszélned kell fiaival, akiknél a címer darabjai vannak.

Első fiú

Megtalálod Varrockban Gertrude háza melett.

Gertrude location.png

Beszélj vele! Abban az esetben fogja odaadni a címerdarabot, ha elhozod neki az alábbi megfőzött halakat: swordfidh, salmon, tuna, shrimp, bass (ha nem elég magas a fishing ill. cooking szinted egyszerűen vedd meg őket).
Miután átadtad neki a halakat, megkapod a címerdarabot. Caleb beszél a második testvéréről, aki Al-Kharidban tartózkodik. Ha ezt nem említené, beszélj vele újra!


Második fiú

Fiú megtalálása

Beszélj az al-kharidi drágakőárussal (megtalálod a banktól északkeletre). Elmondja, hogy látott egy nemesembert sárga köpenyben a skorpió-bányában (északra Al-Kharidtól).

Familycrest 2ndson.jpg

Menj a bányába, s szólítsd meg a fiút. Csak abban az esetben fogja átadni a címerdarabot, ha viszel neki tökéletes aranyból készült gyűrűt és nyakláncot.

Arany megtalálása

Ezen nemes érc megtalálásába egy Boot nevű törpe fog segíteni. A törpét a dwarf-bányában találod.

Familycrest boot.jpg

Boot elmondja, hogy hol találod a tökéletes aranyat. Végy magadhoz egy csákányt, jó minőségű páncélzatot és fegyvert, valamint egy kis ételt (122-es Hellhoundok fognak rád támadni). A tökéletes aranyat egy barlangban keresd, Kelet-Ardounge-tól délkeletre.

Familycrest eastardounge.jpg

Menj le a létrán! Először 48-as szintű hobgoblinokkal fogsz találkozni. Közvetlenül nem férsz a tökéletes aranyhoz; az ajtó kinyitásához különböző fogantyúkat (lever) kell felső, ill. alsó pozícióba helyezni. Először menj az ajtóhoz, amely mögött a Hellhoundok vannak. Kövesd az alábbi lépéseket a tökéletes aranyat rejtő terem ajtajának kinyitásához!

 • I. Menj az északi falhoz és told fel a kart.
 • II. Menj a déli szobába és told fel a kart.
 • III. Menj vissza az északi falhoz és húzd le a kart.
 • IV. Menj be az északi szobába és told fel a kart.
 • V. Menj ki a szobából és told fel az északi falon levő kart.
 • VI. Menj vissza a déli szobába és húzd le a kart.
 • VII. Menj be az elkerített területre, s bányássz ki 2 tökéletes aranyrögöt (a Hellhoundokat nem kell feltétlenül megölnöd).

/ha nem tudod eldönteni, hogy éppen milyen pozícióban van a fogantyú, klikkelj rá jobb egérgombbal és nézd meg az 'inspect' opciót!/

Arany feldolgozása

Olvaszd meg a két aranyrögöt 2 aranyrúddá ("perfect gold bars"). Vedd magadhoz a két csiszolt rubint, nyaklánc-formát (necklace mould), gyűrű-formát (ring mould) és a két aranyrudat. Egy kohóban (furnance) csinálj belőlük rubin gyűrűt és nyakláncot!

Térj vissza Al-kharidba és add át az ékszereket a második fiúnak.Ekkor megkapod a címer második darabját.


Harmadik fiú

A küldetés ezen részéhez szükséged lesz: 2 anti-poison ital, megfelelő fegyver és páncélzat, rúnák mind a négy blast-varázslathoz, étel és wizard mind bomb ital ( ha nincs 59-es magiced, de van legalább 56).

Ha a fenti tárgyak nálad vannak, menj a Varrocktól északkeletre fekvő Jolly Boar fogadóba. A második emeleten találsz egy varázslót; ő a harmadik fiú.

Familycrest 3rdson.jpg

Beszélj vele, s add oda az anti-poison italodat. Elmondja, hogy a harmadik címerdarab Chronozonnál, egy 170-es szintű lénynél van.

A következő cél: Edgeville. Menj le a barlangba (a létrát megtalálod a banktól délre, egy romos épületben). Keress egy északra nyíló ajtót! Ez az ún. "Wilderness Dungeon" bejárata. Ott fogod találni, kettes, hármas szint mélységben Chronozont.

Familycrest wilddungeon.jpg

Lépj be! Először néhány 10-es szintű orgyilkossal találkozol. Fordulj nyugatra, haladj el a Chaos druidák mellett ( lvl- 13). Utána északnak vedd az irányt, s túl a 45-ös szintű csontvázakon, találsz egy termet Black démonokkal ill mérgespókokkal tele. Innen délre menj.

Immáron szemtől szembe találod magad Chronozonnal! Támadd meg, s a küzdelem folyamán az összes blast-varázslattal meg kell(!) sebezned (nem elég ha csak rálősz). Ha nem sebzed le mind a négy varázslattal, regenerálódni fog, így képtelenség lesz legyőzni. Prayert használhasz, sőt, határozottan érdemes bekapcsolni a küzdelem alatt. Ha megölted, kapd fel a címerdarabot és szaladj ki a teremből!

Tipp a küzdelemhez: - keress egy biztonságos pontot, ahol nem tud megtámadni Chronozon! Erre a legmegfelelőbb hely:

Familycrest safedot.jpg

 • ha mérgespókok rádtámadnának ezen a ponton, győzd le őket, s idd meg az anti-poison italodat!
 • vedd le a páncélzatodat (hiszen így könnyebben sebzed meg mágiával Chronozont)
 • mind a négy blast-varázslattal sebezd meg a biztonságos pontról a lényt.

Befejezés

Ha megvan mindhárom darab, illeszd össze a címert és vidd vissza Dimintheisnek. Hálás lesz és megjutalmaz.

Jutalmad az 1 quest ponton kívül, egy acélkesztyű. Ezt vidd a három fiú valamelyikéhez, melyek különleges képességekkel ruházzák fel a kesztyűt.

 • Első fiú (Catherby): Cooking kesztyú; kevesebb ételt égetsz oda főzés közben (pl: 80-as cooking szinten 28 cápából átlagosan 14-et égetsz el, de ha viseled a kesztyűt csupán 5-öt).
 • Második fiú (Scorpion Pit, Al-Kharid): Crafting kesztyű; ha aranyrögöket olasztassz, s viseled a kesztyűt, 56.25 XP-t kapsz aranyanként, 22.5 helyett.
 • Harmadik fiú (Jolly Boar fogadó, Varrock): Chaos kesztyű; ha bolt-varázslatokat használsz, s viseled a kesztyűt, sebzésed 3-mal megnő (pl: fire bolttal 12 helyett 15-öt tudsz sebezni), ez már csak kozmetikai jellegű EOC óta.

A kesztyűt csak egyszer lehet különleges képességekkel felruházni, ha mégis meg szeretnéd változtatni, azt 25000 gp pénz fejében teheted meg az adott fiúnál.

Family Crest rewards.JPG