Fist of Guthix

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből
Biztonságos?

Igen

Csapatjáték?

Nem

Szükséges küldetések

-

Szükséges képességek

Nincs

Szükséges tárgyak

- Van odabent bank, nem kell készen érkezned a helyszínre -

- Élelmet, illetve Potionokat nem lehet bevinni! -

F2P

 • Mage Robe Top, Bottom, Wizard's hat (Bindhez)
 • Rune 2H / Battleaxe
 • Ranger Set (Green D'hide Body és Chaps + Bow és nyilak)
 • Full rune
 • Rúnákat semmiképpen sem kell vinni, mert ott adnak, de erről a következő részben.
Hol található?
Varrocktól északra van egy nagy barlang, ott be kell menni, és már meg is érkeztél. Ha mégsem sikerülne megtalálni, akkor itt egy térkép! Zölddel jelöltem azt az utat, amit Edgeville felől tehetsz meg, illetve sárgával, amit Varrockból.


Kezdés

Akkor menj a helység keleti részébe, és beszélj Fiara-val. Lehetetlenség nem észrevenni, de ha mégiscsak sikerül, akkor itt egy kép róla:
Fiaralocation.PNG
Miután megbeszélted vele az alapokat, beléphetsz a terembe, és játszhatsz.

Hogyan kell játszani?

Igen egyszerű. A legelső szembetűnő változás, amikor belépsz, hogy az Inventory-dba bekerül egy pár dolog.
Inventory.PNG
A pirossal bekeretezett tárgyak jelölik az életerő-csomagokat, ezek olyanok, mint a Castle Warsban használtak, csak ezek 15-öt gyógyítanak.
A zölddel bekeretezett Rúnák... a rúnáidat jelölik. Az, amelyikből 1000 van, azt Elemental rúnáknak nevezzük. Az helyettesíti a föld-, víz-, tűz-, és a szél rúnákat.
Az, amelyikből csak 300 van, azokat Catalytic rúnának nevezzük. Ezek helyettesítik azokat a rúnákat, amelyek nem tartoznak az Elemental rúna hatáskörébe.
Sárgával bejelöltem egy furcsa gömböt. Ezzel lehet teleportálni a terem közepére.

Figyelem! Mindent csak egyszer lehet használni, szóval ha egyszer elhasználtál egy életerő-csomagot, többször nem kapod vissza, csak azután, miután megkaptad a Tokeneket, és új játékot kezdtél!

Amikor belépsz a harcmezőre, akkor várnod kell 3 másodpercet, utána csinálhatsz bármit is.
Alapból 2 dolgot tehetsz, miután letelt a 3 másodperc: vagy vadászol, vagy rád vadásznak. Onnan tudod, hogy most éppen mi lesz belőled (mert nem mindegy ám, a rendszer automatikusan kiosztja a feladatokat), hogy a bal felső sarokban kiírja, hogy Hunting: <játékos>, vagy hogy Hunted by: <játékos> Ha Hunting, akkor Te vadászol, ha Hunted by, akkor téged vadásznak!

Ha rám vadásznak, akkor mit csináljak?

Nos, kicsit bonyolult dolgod van, de nem kell megijedni. A legeslegelső dolgod az lesz, hogy szerzel egy világító kristályt.
Stonedispenser.PNG
Stone Dispenser, ahonnan a kristályt beszerezheted.
Ha ez megvan, akkor viselned kell a kristályt (Wield). Ha ez is megtörtént, akkor a karaktered ezt a súlyos követ hordani fogja, és nem fogsz tudni harcolni!
Carry.PNG
A cél egyszerű: Minél több pontot összegyűjteni. Ennek az egyetlen módja, hogyha ezt a kristályt cipeled, akkor a jobb felső sarokban lévő "Charge" folyamatosan növekedni fog. Ez jelenti tulajdonképpen a pontjaidat. Minél közelebb vagy a terem közepéhez képest, annál több pontot fogsz kapni (természetesen csak akkor, hogyha cipeled).
Hogyha megtámadnak, akkor az a dolgod, hogy lerázd az ellenfeled, vagy legalább nem hagyod, hogy megöljön. Ennek legjobb módja az a 4 kis házikó, ami a terem közepén található.
Houses.PNG
Amint bemész, akkor láthatatlan leszel az összes játékos számára, de Te mindenkit látni fogsz. Persze ennek ára van, amíg bent vagy, 20-40 sebzéseket kell elszenvedned. A közepén lesz egy Portal. Ha belemész, akkor egy másik házba fog téged elteleportálni.
Ez a módszer csak azoknak adatik meg, akiket éppen üldöznek.
Ha eléred az 5000 Charge-t, akkor automatikusan megnyered, és nem lesz váltás. Ha nem sikerül elérned az 5000 pontot (lejár az idő, vagy megölnek), akkor váltás lesz, és most Te vagy az, aki üldöz.

És akkor mit kell csinálnom?

Ha Te vagy az üldöző, akkor végülis egyszerű dolgod van, le kell vadásznod a célpontodat.

Hogy lehet itt nyerni?

Könnyen: az nyer, akinek több pontja marad a végén. Tehát hogyha üldözött vagy, akkor minél több pontot kell szerezned mielőtt meghalsz, ha pedig Te vagy a üldöző, akkor minél hamarabb leölni a célpontodat, még mielőtt több pontot szerezne nálad. Ha nyersz, akkor egy bizonyos számú Fist of Guthix tokent kapsz, maximum 25-öt, amit jó sok értékes dolgokra használhatsz!

És mi az?

A nyereményeket egy bizonyos Reggie nevű NPC-től szerezheted be, a Tokenekért cserébe. Eléggé drágák a jutalomtárgyak, de megéri!
Reggie.PNG

Jutalmak:

REW.png

Figyelem! Ezeket a tárgyakat javítatni kell, csakúgy, mint a Barrows felszerelést! A javítást Reggie-nél teheted meg, néhány Tokenért cserébe. A Barrows cuccokat könnyű nyomonkövetni, mert azok úgy romlanak, hogy 100-75-50-25-0 (0-nál már használhatatlan), és ezek is csak akkor romlanak, hogyha harcolsz velük. Ezek a tárgyak külön külön 15 óra harcot bírnak ki, tehát ha csak simán viseled őket, akkor semmi sem lesz velük, és ezzel meg is válaszoltam azt, hogy 2 javítás között mennyi idő telik el.

Jutalmak leírása:

Robe szettek - Ezek a szettek DEGRADABLE-k, így romlik az állapotuk, úgy mint a Barrows armournak. Később tokenért javíthatóak.

 • Druidic(lvl 10 def, 20 mage): A játékosnak láthatatlan magic bonust ad abban az esetben, ha épp egy Bind/Snare/Entangle varázslatot lőne el, növelve a betalálás esélyét.
 • Combat(lvl 10 def, 20 mage): Időnként megspórol egy-egy Mind/Chaos/Death/Blood rúnát, kapva egy "ingyen spell-t".
 • Battle(lvl 50 def, 60 mage): Időnként megspórol egy-egy Mind/Chaos/Death/Blood rúnát, kapva egy "ingyen spell-t" - Ez a szett Member Only, ezáltal gyakrabban spórol rúnákat.


Coives for Rangers - Dragonhide Coifok! Még több range bonus!

 • Green
 • Blue
 • Red
 • Black.


Egyértelműen free playerek számára csak a Green' coif vásárolható. Mindegyik coif viseléséhez szükséges 40 DEFENCE, illetve 40-, 50-, 60-, és 70 Ranged. Ezek is Degradálódnak, szintúgy javíthatóak.

Metal Gauntlets - Nana, RFD Gloves freeplayer style! Csak éppen alacsonyabb bonusokkal.

 • Bronze,
 • Iron,
 • Steel,
 • Black,
 • Mithril,
 • Adamantite,
 • Runite
 • Dragon

Mindegyiknek ugyanaz a Def level szükséges, mely alapon kell a páncél viseléséhez. Egyértelműen a Dragon gloves Member only. A glovesok STR BONUST is adnak!

Shields of Strength - STR bonust adó pajzsok! Defenderek freeplayer style!

 • Adamant Spikeshield/Berserker Shield - 1 illetve 2 str bónuszt adnak. Viselésükhöz szükséges 35 Defence.
 • Runite Spikeshield/Berserker Shield - 3 illetve 4 str bónuszt adnak. Viselésükhöz szükséges 45 Defence.


Druids' Gloves - Herbet akarsz szerezni, de nem dobnak? Na EZEK majd segítenek!(Member only)

 • Irit - Abban az esetben ha herbet dobna egy szörny, magasra emeli az esélyét hogy Irit Leaf legyen. Viselni: 50 Herb
 • Avantoe - Abban az esetben ha herbet dobna egy szörny, magasra emeli az esélyét hogy Avantoe legyen. Viselni: 60 herb
 • Kwuarm - Abban az esetben ha herbet dobna egy szörny, magasra emeli az esélyét hogy Kwuarm legyen. Viselni: 70 herb
 • Cadantine - Abban az esetben ha herbet dobna egy szörny, magasra emeli az esélyét hogy Cadantine legyen. Viselni: 80 herb


Gloves of Fishing - Extra XP Swordyk/Sharkok esetén! 99 fish pl0x?

 • Swordfish - Minden egyes elfogott swordfishért +100 exp-t kap a viselő. Szükséges 65 Fishing - FREESEK IS VISELHETIK
 • Shark - Minden egyes elfogott sharkért +100 exp-t kap a viselő. Szükséges 90 Fishing - MEMBER ONLY


Dragon Slayer Gloves: Minden egyes lemészárolt Dragon-ért extra slay XP-t ad task esetén. Ez a gloves 1000 sárkány megöléséig jó. 70 Slay szükséges.

RuneCrafting Gloves Extra rc xp pls

 • Air - Megduplázza az air runák craftolásáért kapott XP-t. 1000 essence elhasználása után tönkremegy. Szükséges 10 RC.
 • Water - Megduplázza a water runák craftolásáért kapott XP-t. 1000 essence elhasználása után tönkremegy. Szükséges 20 RC.
 • Earth - Megduplázza az earth runák craftolásáért kapott XP-t. 1000 essence elhasználása után tönkremegy. Szükséges 30 RC.

Tippek, trükkök:

-Ha kisebb cb-jű az ellenfeled (mert elég sok 30-60-as játssza), akkor mindenképp menj a centerbe a kővel, és kapcsold be a steel skint (mivel Voldi is mondta, a látható prayerek nem érnek sokat) és hagyd, hogy üssön! Ha alacsony a hp-d, használd a bandagest!

-Ne rohangálj körbe-körbe! Ha magasabb szintű az ellenfeled, használd a házakat, és ha kint vagy, használd a tele-orbot! (így sikerült megvernem egy 123ast)

-Hugging: van pár kő a barlangban, ezeket használatod huggingolásra.

Érdemes felszerelés: Ha megvan, full druida, rune scimivel. Tennivalók: üsd rune scimivel, közben bindelj!

Egyebek

 • Az összes Worlben játszható a Minigame
 • A maximálisan engedélyezett játékosok száma az egyes Worldökben 250 . Ha nem sikerül bejutni, azt ajánlom válts Worldot. Ha nem szeretnél váltani, akkor próbálgasd addig, amíg be nem jutsz.
 • A teljesen sérült tárgyakkal már lehet kereskedni (Ha jobb klikkelsz az egyik tárgya, és rákattintasz az Operate gombra, megtudod hogy mennyire sérült).
 • A Barrows Gloves-hoz képest a Dragonslayer Gauntlets még a közelébe sem ért, ezért a bónuszait megváltoztatták: +15% Exp, és +10% Attack, hogyha éppen sárkányokat ölsz (Természetesen taskként).
 • Sokan panaszkodtak amiatt, hogy sokan egész végig a Portalok mellett álldogálnak, és elteleportálnak, hogyha a közelükbe mész. Erre azt a megoldást találták ki, hogy csak 20 másodpercenként tudod ismét használni a Portalt. Ez a 20 másodperc akkor kezdődik el, hogyha kijöttél a házból.
 • Az üldözött ereje egyre gyengül, hogyha közepén áll, még akkor is, ha ez nem látszik a képességeiden. Csak akkor kapja vissza az üldözött az ereje nagy részét, hogyha eltávolodik a középponttól. Természetesen minél távolabb van, annál erősebb.

Leírás by Kisszuperman
Jutalmak leírása by: Lord Oliven
Tippek, trükkök by: Matyi921
Felrakta: Polip92