Free Fegyverek és Páncélok

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Frees fegyverek.

Fegyver neve Képe Sebzéstípus Sebzés mértéke Pontosság Támadási idő
Tőr (dagger) Fegyverek runedagger.gif Szúró 480 850 Leggyorsabb
Buzogány (Mace) Fegyverek runemace.gif Zúzó 480 850 Leggyorsabb
Szablya (Scimitar) Fegyverek runescimitar.gif Vágó 480 850 Leggyorsabb
Rövidkard (sword) Fegyverek runesword.gif Vágó 612 850 Gyors
Hosszúkard (Longsword) Fegyverek runelongsword.gif Vágó 612 850 Gyors
Harci Balta (Battleaxe) Fegyverek runebattleaxe.gif Vágó 745 850 Átlagos
Harci Kalapács (Warhammer) Fegyverek runewarhammer.gif Zúzó 745 850 Átlagos
Pallos (2-handed sword) Fegyverek rune2handedsword.gif Vágó 1117 850 Átlagos

Itt a sebzés mértéke a tőrtől a kardig sorba vannak rakva.

Páncélok

Alapesetben három féle páncél van, a bőrpáncél, a fémpáncél, és az egyéb szőtt ruhák. A bőrpáncél ugyan nem a legjobban védő páncéltípus, de relatív olcsóságuk, és mivel nyújtanak mágikus védelmet, meg adnak a ranged-hez ezért nem olyan rossz választás pk-ra. De ez a páncél is negatívan módosítja mágikus és a közelharci támadásunkat.
Fémpáncél: A fémpáncélok védenek legjobban a távolsági támadások ellen, de a mágusokkal szemben sebezhetőek leszünk. Ezt inkább harcosoknak mindennapi használatra ajánlott. De pk-ra is jó. Ez a páncél jelentősen csökkenti mind mágikus mind íjászképzettségünket. A szőtt ruhák védelmet nyújtanak a közelharci egységek ellen, gyenge védelmet ad távolsági támadásokkal szemben. Ezek a ruhák olcsók, és jó választás, ha nincs más megoldás.

Sisakok (helm)

Kétféle sisak van a Fegyverek runefullhelm.gif Teljes (Ful helm) és a Fegyverek runemedhelm.gifKözepes méretű (Med). Ezek közül a full véd jobban és az is csökkenti jobban mágikus és íjásztudásunk, ezenfelül még a mágusoknak is jobb célponton nyújt egy Teljes sisakos ember. A med helm csak egy kicsit rontja íjásztudásunk, de gyengébben is véd.

Vértek

Ebből is kétféle van a Láncing (chainmail) és a Lemezvért(platebody). A platebody ugyan jobban véd, de mint a fullhelm esetében, ez is csökkenti jobban mágikus és íjásztudásunk, ezenfelül még a mágusoknak is jobb célponton nyújt egy lemezvértes harcos. A Láncing igazából nem egy elterjedt páncél, esetleg pk-kon előny lehet, mert annyival nem rosszabb a platebodynál és könnyebb tehát lassabban fogy az energy.

Lábvértek.

A lábunk védelmére készült páncéldarabok. Igazából lényegtelen, hogy Fegyverek runeplateskirt.gifpáncélszoknyát (plateskirt) vagy Fegyverek runeplatelegs.gifpáncél gatyát(platelegs) hordunk. Mindkettőnek ugyanazok a tulajdonságai, de ez is mint minden fémvért rontja mind mágikus-mind íjásztudásunk.

Pajzsok

Van torony (sq) és van kite shield. Fegyverek runesquareshield.gif Fegyverek runekiteshield.gif A kite véd ugyan jobban, de a sq olcsóbb, így egy remek alternatíva lehet.