Games Room

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Bevezető

Kikapcsolódásra vágysz? A sok harc, öldöklés, futkosás után leülni, és egy kis aktív pihenésben résztvenni? Egy finom sör mellett egy kis táblajátékot játszani? Hát ez a neked való hely!

Hol található

A Games Room a Burthorpe Castle pincéjében van. Csupán sétálj le a lépcsőkön és ott is vagy! Esetleg, ha van egy Games Necklace-d (Megáldott Sapphire nyaklánc), teleportálhastz vele 8-szor a Games Room-ba.

GamesRoom location.jpg

Hogyan is fest ez a hely?

Ha beértél, afféle Bárban találod magad, itt a pult mögött Sam sétálgat, akitől segítséget kérhetsz a játékokkal és a hellyel kapcsolatban és italokat is vehetsz. Egészen pontosan Asgranian Ale-t, Wizard's Mind Bomb-ot és Dwarven Stout-ot vehetsz, csupán 2 gp-ért. Ha kész vagy, menj be a két előtted álló ajtón.

GamesRoom Bar.jpg

A játékok

Természetesen nem hiába hívják Games Roomnak ezt a helyet, hiszen 4 különféle táblajátékot játszhatsz itt a többi emberrel. Ezt a "Jobbklikk + Challenge" opcióval teheted meg.

Runeversi

A játék lényege, hogy amikor tele lesz a tábla rúnákkal, a tiédből legyen több. De lássuk csak, hogy is megy ez! Miután kiválasztottátok az köridőt, a rúnáitokat, mehet is! Annyit kell tenned, hogy leteszed az egyik kockába a rúnád, de ha azzal hogy leraknád, nem változtatnád át az ellenfeled rúnáit sajátjaiddá, nem teheted le, meg kell várnod míg letellik az időd. Hogyan is változtatod át az ellenfél rúnáit? Ebben a példában én voltam a tűz, az ellenfelem pedig a vér (blood) rúnával. Ahhoz hogy átváltoztasd az ellenfeled rúnáit, be kell kerítened azt/azokat 2 saját rúnád közé, és így minden köztük lévő ellenséges rúna átalakul.

GamesRoom rversi1.jpg

Ha a tábla betelt, és neked van több rúnád rajta akkor nyersz, ha kevesebb akkor (értelemszerűen) veszítesz.

GamesRoom rversi2.jpg

Draughts

Ez egy olyan játék ahol "taktikázni" is kell egy kicsit. Már a mozgás is cseles egy kicsit... Képzeld el hogy egy sakktáblán vannak a rúnák, és mindegyik rúna fekete-futár. Tehát csak átlóban, a fekete mezőkön mozoghatnak. A feladatod pedig, hogy a te rúnáiddal leüsd az ellenfél rúnáit. Ezt úgy teheted meg ha "átugrod" őket. Tehát lássunk egy példát: az én Nature rúnám léphetne egy olyan helyre, ahol az ellenfél egy Soul rúnája áll. Ilyenkor megtehetem, hogy ahelyett hogy odalépnék, ahol a soul van, az azután következö kockára lépek, így az én Nature rúnám 2 kockát haladt + leütötte az egyik soul-t. Ha ímódon leütsz egy ellenséges rúnát, mégegyszer léphetsz azzal a rúnával. A sima "soldier" (katona) rúnák csak előre, míg a piros, "King" (Király) rúnák mindkét irányba mozoghatnak, tehát sokkal gyorsabban leüthetik az ellenfelet. Királyt úgy csinálhatsz a rúnádból, ha átviszed az ellenség hadeseregén túlra, egészen a tábla másik végéig.Itt egy kép a King és a Soldier rúnákról. (bal odlalon King, jobbon soldier)

GamesRoom kingnsoldier.jpg

Itt pedig egy kép magáról a játékról.

GamesRoom drau1.jpg

Runelink

Ez a játék rendkívül egyszerű. Csupán 4-et kell a saját rúnáidból vízszintesen, oszlopban, vagy átlóban egymás mellé raknod a táblán.De vigyázz, mert ha leraksz egy rúnát, az leesik, tehát mindig a legalsó helyre kerül, kivéve persze ha alatta van már egy másik rúna. Ilyenkor arra esik rá. Ha valaki kirakja a 4 rúnát, akkor vége a játéknak, és nyert aki kirakta. Ha előtted rakják ki, veszítesz.
Itt van pár kép a játékról, és a végéről.

GamesRoom rlink1.jpg

GamesRoom rlink2.jpg

Runesquares

Ez is egy egyszerű játék. A feladatod csak annyi, hogy csinálj négyszögeket. Ezt úgy teheted meg, hogy a négyzetrácsos táblán egy vonalra kattintasz. Így kijön arra a vonalra egy fehér vonal. Ha ezekből a fehér vonalakból egy négszöget csinálsz, akkor a négyszög belsejében előjön a választott rúnád.Ha kiraksz egy négyszöget, még 1 vonalat kaphatsz. Ha azzal a vonallal is kijön egy négyszög akkor mégegyet, és így tovább. Ha a tábla betelt, és neked van több rúnád rajta, nyertél.
Itt van pár kép, hogy érthetőbb legyen a leírás.

Megy a játék...
GamesRoom rsqua.jpg

Ezen a képen pedig vége van.
GamesRoom rsqua2.jpg

Egyéb dolgok

  • Ha éppen nem játszol, de látod hogy mások igen, nézheted a játékukat. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy odamész az asztalukhoz, jobb klikk rajta, majd a "View-Game" opciót választod.
  • Miután egy játék véget ér, elteleportálódtok a játékteremből egy kisebb szobába. Ez a szoba játékonként változik. Pl. ha a runesqares-nek van vége más szobába kerülsz, mintha éppen egy draughtas meccset fejeztél volna be. Ezekben a szobákban láthatóvá válik a rankod (olvass tovább infóért), és csak arra az egy féle játékra tudnak kihívni, és te is csak arra a játékra hívhatod ki a többi játékost, amelyik játék szobályában vagy.

Rank

Ha játszol, a rankod is módosulni fog. A jelenlegi rankodat játék közben, vagy az egyik játék szobájában tekintheted meg. Persze az a rank csak arra a játékra vonatkozik, amelyik szobályában vagy, vagy amelyiket játszod. A rank főleg arra jó, hogy tudd hogy nálad tapasztaltabb, vagy rosszabb játékossal állsz-e szemben. Miután nyersz egy játékot a rankod nő, ha veszítesz, akkor csökken. Tehát pl. ha valakinek kicsi a rankja, akkor sokat veszített --> valószínüleg nem jó játékos.

Végszó

Ha ki akarsz zökkenni a sok öldöklésból, látogasd meg a helyet, nagyon jó kikapcsolódást nyjthat!