Ghosts Ahoy

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Port Phasmatys melleti torony
Besorolás Közepes
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések The Restless Ghost, Priest in Peril.
Képességek 25 agility, 20 cooking, 30 thieving
Tárgyak 7 Pot, 7 Bucket, Bucket of milk, Spade, Silk, Needle, Thread, Knife, Bowl of water, Ghostspeak amulet (a quest során érdemes végig viselni,hogy szót tudj érteni a ghostokkal), valamilyen kesztyű (gloves, vambrace nem jó!), Oak longbow, különböző színű festékek (dyes), 33 Ecto-token (a küldetés előtt lehet megszerezni), valamilyen Log, Tinderbox
Jutalom
ingyenes belépés Port Phasmatysba, ecto fial, amivel az ecto funtushoz tudsz, teleportalni. Teleport után mindig töltsd fel!, 2.400 prayer xp, 2 quest point

Festékeket Draynor Village-ben lehet csináltatni Aggie-val.A kékhez woad leaf kell (Faladorban a parkban a kertésztől lehet venni), a piroshoz redberry kell, a sárgához onion. Mindegyik színből legalább 3 kell.

A kezdés: kell vinni 7 bucketet,7 potot és 7 bármilyen csontot. Canifisből sétálj el a keleti oldalon a tengerpart mellett lévő Ectofuntushoz. Érdemes az északi részen menni, mert az erdőben vámpirok vannak,így ki lehet őket kerülni.Az Ectofuntus (ami egy 3 szintes torony) a nyugati oldalon van egy csapóajtó, azon menj le. Lent sétálj át a túlsó oldalra,majd le a lépcsőn, majd ismét a túloldalra és megint le a lépcsőn.Addig menj lefelé míg elérsz a zöld trutyis medencéhez. Használd a bucketeket a trutyin, majd menj fel. A keleti oldalon van egy lépcső,ott menj fel és fent megtalálod a csontdarálót. Használj egy csonot (vigyázz ne ásd el!) a csontdaráló (bone grinder) keleti felén lévő garatján. Ezután a középső részén lévő kart kell megtekerni, majd használj egy potot a nyugati felén, ezzel darált csontot szerzel. Ha mindegyiket ledaráltad menj le a lépcsőn. Közpen van egy zöld valami azon imádkozz (egyszerűen kattints rá). Ha elfogytak a trutyik és a darált csontok akkor beszélj az egyik ghost disciple-el, aki ad neked ecto tokeneket. A quest során kb. 33 db ecto tokenre lesz szükséged. Az ectofuntustól észak-nyugatra van egy farm, ott tudsz ölni csirkéket a csontokért.

Ha megvan az ecto token, akkor menj be a szellem városba. Az őrök 2 ecto tokent kérnek a belépésért. A város észak-nyugati részén lakik Velorina, vele kell beszélni, hogy el tudd kezdeni a questet.

Menj vissza az Ectofuntushoz és beszélj Necrovarus-szal. Nem fog örülni neked, ezért menj vissza Velorina-hoz, hogy más módot találjatok. Velorina egy öreg barátjáról beszél, aki valamikor Necrovarus tanítványa volt, még mielőtt mindenkiből szellem lett. Neked kell megkeresni őt.

Ehhez a részhez a következő tárgyakra lesz szükséged: kesztyű (Gloves) bowl of water, bucket of milk, log, tinderbox.

Az öreg barát (egy idős hölgy) Canifistől északra, a Slayer tower mellett lakik egy kis házban. Ha beszélsz vele elmondja, hogy már nem nagyon emlékszik a régi dolgokra, de egy nettle tea biztos felfrissítené a memóriáját.

Nettle tea készítése: Nettle növényt a Canifisi slayer master-től kicsit keletre találsz. Amikor szedsz belőle akkor viseld a kesztyűt, különben megmérgeződsz. Használd a nettle növényt a bowl of waterben. Forrald fel ezt a keveréket és máris kész a forró nettle tea, amit vihetsz is az idős hölgynek.

Nem fogja meginni a teát, csak a jó öreg megszokott csészéjéből, amit oda is ad neked. Használd a teát a csészén. Ezt sem issza meg, mert igazából tejjel szereti csak a teát, ezért önts bele tejet. Így már meg fogja inni és elmeséli, hogy van egy varázslat amit ha a Ghostspeak amuleten használnak, akkor tudsz parancsolni a szellemeknek, de ezt csak egyszer lehet használni. A varázslathoz három dologra van szüksége: Haricanto könyvére (the book of Haricanto), Necrovarus ruhájára (the Robes of Necrovarus) és egy fordítási segédletre (translation manual).

A következő részhez ezek a tárgyak kellenek: selyem (Silk), tű (needle), cérna (thread), kés (knife), festékek (dyes), 29 ecto-token, ásó (spade), oak longbow.


Az elveszett fiú: Beszélj még egyszer az öreg hölggyel, aki mesél az elveszett fiáról és ad neked egy modell hajót. Használd a selymet (silk) a modellhajón (legyen nálad tű és cérna is) és ezzel készítesz vitorlát.Ezután indulj el keletre és a farmtól északra találsz egy félig elsüllyedt hajót. Menj be a hajóba és menj fel a lépcsőn, majd keress egy másik létrát és ott is menj fel. Most a modellhajó zászlóját ki kell feteni olyan színűre,mint az igazó hajó zászlója. Ehhez az árbócot kell átkutatni (search the mast), de ezt csak akkor tudod, ha nem erős a szél (low wind). Nézd meg milyen a zászló felső (top), alsó (bottom) része és a skull. Ugyanilyenre fesd a modellhajón is. Narancsszínű festéket a sárga és piros összekeverésével kapsz, lilát a kék és a piros, zöldet pedig a kék és a sárga összekeverésével.

Ha kész a kishajó akkor menj le a létrán és a beszélj a fiúval. A modell hajóért cserében ad egy kulcsot, emivel ki tudsz nyitni egy ládát a kabinban. A ládában egy térképdarabot találsz.

Most menj a hajó nyugati felébe, ahol találsz egy pallót (plank), azon menj át. Most a sziklákon kell átugrálnod, amig el nem érsz ahhoz amin van egy láda. Abban találod meg a térkép második felét. Minden ugrás levesz 5% energiát, így érdemes 100% energiával kezdeni ezt a részt és gyalogolni, nem pedig futni.

Ezután menj le a hajó legalsó részébe és kutasd át a ládát. Ekkor meg fog támadni egy óriás rák. Öld meg és kutasd át ismét a ládát, amiben megtalálod az utolsó térképrészletet. Rakd össze a 3 darabot és megkapsz egy térképet.

A sárkányfog sziget (Dragontooth island) Menj vissza a szellem városba, vegyél magadhoz a bankból 25 ecto tokent, egy ásót, valamint a térkép is legyen nálad. Menj keletre a kikötőhöz, ott egy kicsi hajót keress, beszélj a kapitánnyal. Ő elvisz a szigetre 25 ecto tokenért.

A szigeten találsz egy szobrot, a keresést kezd a szobor mellől, annak nyugati oldaláról. Kövesd a térkép utasításait. Elméletileg 6 lépést délre, majd 8-at keletre, 2-t északra,4-et keletre majd 22-t délre kell menned. Ott kell ásni és megkapod a könyvet.

A következő részhez ezek a tárgyak kellenek: 100gp, oak longbow Menj vissza a szellemvárosba, a kikötőben nem messze a kocsmától van egy kereskedő,Ak HAranu, vele kell beszélned.A fordítási segédletért cserében egy szivességet kér tőled,egy oak longbowt,amit Robin a kézjegyével látott el.Menj be a kocsmába,ott találod Robint.Vele Runedraw játékot kell játszani és négyszer nyerni, ezután megjelöli az íjadat.

A Runedraw játék a következőképpen megy: egy zsákban van 7 rune, felváltva húztok. Aki death-et húz az azonnal vesztett. A runek értéke a következő: cosmic 7, chaos 8, nature 9, air 1, water 3, earth 4. A lényeg, hogy neked legyen több pontod. Draw-al húzol egy runet, hold-al tartod az addigiakat. Igazából szerencse kell hozzá, nem nagyon lehet taktikázni. Néhány körm alatt úgyis ráérez az ember.


Miután négyszer nyertél Robin meg fogja jelölni az íjadat, amit vigyél oda Ak Haranunak.

Ezután beszélj a kocsmáros, kérdezd meg van-e valami munka számodra. Ad egy takarót amit Robinnak kéne odaadnod. Ne add oda, hanem vidd az ectofuntushoz, ahol a zöld trutyi van. Használd a takarót a trutyin.

ezek után menj vissza a városba, ott beszélj a kocsma előtt Gravingas-al. Ad neked egy petíciót, amit 10 emberrel (szellemel) kell aláíratnod. Vedd fel magadra a takarót, hogy el tudj vegyülni a szellemek között, különben nem fognak megbízni benned.Ugyanazaz az ember többször is aláírhatja, ha közben már más is aláírta. Néhányan ectotokent kérnek az aláírásért cserében, ha van fölösleges ectotokened, akkor belegyezhetsz, de választhatsz másik embert is.

Ha megvan a 10 aláírás akkor menj vissza Necrovarus-hoz. Dühös lesz a petíció miatt és mérgében elejt egy kulcsot. Vedd fel és menj fel az emeletre. Ott van egy szoba, oda menj be és nyisd ki a koporsót. Kutasd át és megtalálod a ruháit Necrovarusnak.


Most vedd magadhoz a könyvet, a fordítási segédletet és Necrovarus ruháját és vidd el az öreg hölgynek. Ő meg fogja áldani a Ghostspeak amuletedet. Viseld a megáldott amuletet és beszélj újból Necrovarussal. A párbeszédeknél mindig a felső lehetőséget válaszd. Ha vége a párbeszédnek menj vissza a városba Velorinához és már kész is vagy a küldetéssel.

Ghosts Ahoy rewards.JPG

Tanácsok az ectofuntus használatához (ahogy én szoktam csinálni!) : vegyél magadhoz 7 bucketet,7 potot,7 csontot (dragon,fayrg,raurg vagy ourg csonot érdemes), az ectophialt, ghostspeak amuletet és ring of duelinget. Teleportálj az ectofuntushoz és töltsd fel az ectophialt. Menj le a csapóajtón. 59-es agilityvel rögtön le is ugorhatsz a következő szintre, nem kell körbemenni. Lent töltsd fel az összes bucketet trutyival. Teleportálj fel az ectophial-lal és újból töltsd fel. Most menj fel a lépcsőn a csontdarálóhoz és daráld le mindet. Ismét teleport az ectophiallal, majd imádkozás. Ezután beszélj az egyik ghost disciple-vel, vedd elő a ring of duelinget és irány a Castle wars. Ott bankolj és jöhet a következő kör. Dragon bonest használva majdnem 2k xp-t lehet kapni egy kör alatt!

by Krisoberst