Gnome Ball

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Bevezető

Gnome Ball. Egy játék amit, mint neve is mutatja, gnómok játszanak, ugyanis jó formában kell lenniük a Khazardok elleni harcban. Persze azt se bánják, hogyha az emberek is beszállnak. Készen állsz hát, hogy ezt a játékot játszd? A gnóm harcosok legerősebbjeivel fogod magad szembetalálni. Az erre való tekintettel, ha kevés az életed, némi étel nem árthat.

Megtalálni, és elkezdeni

Először is a Gnome Stronghold-ba kell elmenned, ha kész a The Grand Tree quest, ezt Gnome Gliderrel, vagy Spirit Tree-vel könnyen megteheted. Amennyiben nem tudod/nem akarod ezeket igénybe venni, sétálhatsz is.
Gnomeball stronghold.jpg
Mielőtt bemennél, elbeszélgethetsz a játéktér körül sétáló Gnome Coach-al, akitől sok érdekességet megtudhatsz a játékról.
Gnomeball coach.jpg

Játékszabályok

Tulajdonképpen csak egy szabály van: Dobd be a labdát a hálóba.

Kezdjük hát!

Hogy elkezd, beszélj a Gnome Ball referee-vel, a játéktér bejáratánál.
Gnomeball referee.jpg
Miután megkaptad tőle a labdát, nem vagy biztonságban! Minden sárga, narancssárga, és piros öltözetű gnóm célba fog venni, és ha a közelükbe érsz, elvehetik a labdádat, amit nem nagyon akarnak visszaadni. Mindeközben, még meg is rúgják a lábad, ezzel némi sebzést okozva.
Gnomeball damage.jpg
Ha vissza akarod szerezni, csak annyit tehetsz, hogy követed a gnómot, és addig próbálod elvenni tőle a labdát, míg nem sikerül. Persze, nehogy azt higgyed, hogy te védtelen vagy! Visszavághatsz nekik, 2 féle módon: méretedet segítségül hívva, futás közben átgázolhatsz rajtuk, vagy esetleg, miközben mellettük haladsz, megállhatsz leütni őket. Az utóbbi módszer csak akkor megy, ha nincs nálad a labda.
Gnomeball attack.jpg
Mostanra észrevehetted, hogy sárga, narancssárga, és piros gnómokon kívül zöldek is vannak - ők a csapattársaid. Lepasszolhatod nekik a labdát, ők pedig nemsokára vissza is adják. Így ki tudod cselezni a többi gnómot.

Pontszerzés és jutalmak

Mint a legtöbb játékban, itt is vannak jutalmak, amiket úgy szerezhetsz meg, ha pontokat gyűjtesz. Ezt úgy teheted meg, hogyha gólt lősz. Ugyebár, a fentebb elsorolt okok miatt, ütközhetsz próblémákba, de ha belőtted, 25 ranged és 25 agility XP-t kapsz, majd pedig, 5 gól után, egy saját Gnomeball-t, amit kivihetsz a pályáról, és más játékosokkal labdázhatsz. Gnomeball goal.jpg
Ha belőttél egy labdát, menj vissza a referee-hez, és kérj egy másikat.

Végezetül...

Végezetül ne feledd: A gnome ball fájdalmas...
Gnomeball pain.jpg