Haunted Mine

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Morytania bányáinál
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes, de ha rosszul csinálod, nagyon idegesitő lesz
Szükséges
Küldetések
Képességek 15-ös Agility szint, 35-ös Crafting szint, 43-as prayer ajánlott (meg kell ölni egy 95-ös szintü szörnyet ami sokkal erősebb a szintjénél)
Tárgyak kaja (minimum lobby de inkább shark), Prayer potion (1-2 elég), chisel, 1 ball of wool
Jutalom
2 quest pont, 22000 Strength xp, Salve amulet, 2 pörgetés

Utasítások:

1. Morytania felé a csiga úton, lesz egy délre levő elágazás, a bányák felé. Beszélj Zealottal, és mondd meg neki, hogy Saradomin hivő vagy, illetve kérdezd meg, hogy mit csinál. Elmondja, hogy a Zamorak Mage elrejtett ide egy kristályt, és vár, hogy aki megpróbálja azt ellopni, azt megöli.

Haunted Mine kezdöpont.png

2. Lopd meg (pickpocket) Zealotot, és kapni fogsz egy kulcsot.

Zealot pickpocket.png

3. Menj dél-nyugatra, még meg nem látsz egy csillét (mine cart). Mássz át rajta (climb over) és egy barlang bejáratánál találod magad.

Mine cart.png

4. Ha bementél, menj nyugatra, amíg meg nem látod a barlang másik oldalán a kijáratot. Ha kimentél, menj délre és ott látni fogsz egy másik barlang bejáratot. Menj be! Ha bementél, menj keletre egy kicsit, amíg látsz egy létrát, és ott menj le.

Cave level 1.png

5. Ha lementél, menj keletre megint amíg meg nem látod a következő létrát, ahol le kell menned.

Cave level 2.png

6. Ha lementél, látni fogsz egy mozgó csillét (ne menj elé, mert el fog ütni és sok hp-t veszíthetsz). Figyeld ki a mozgását, és amikor felment, akkor fuss lefele és menj le az ottani létrán.

Cave level 3.png

7. Ha lementél, vegyél fel 1 gombát (fungus). Ha megvan, menj az út mentén, amíg meg nem látsz egy csillét. Használd a gombát a csilláron, és akkor bele fogja tenni.

Cave level 4.png

8. Menj a csilleirányítóhoz, ahol majd látsz: a,b,d,i,e,j, karokat.

Menj a csillár irányító képhez, és addig húzogasd a karokat, amíg így nem néz ki: (ki kell tapasztalni, hogy melyik kar melyik nyilat irányítja)

HM trackmap final.png

Ha így néz ki akkor nyomd meg a "Start" gombot. És a csille elindul a fungussal együtt.

9. Menj teljesen vissza, ahonnan jöttél, az 1-es szintre. Menj keletre, és mássz le a létrán. Ha lent vagy menj nyugatra, és mássz le megint egy másik létrán. Ott meg fogod találni a csillárt. Vedd ki belőle a fungust, és mássz vissza a létrákon.


10. Az 1-es szinten, menj még keletebbre, és ott mássz le a létrán. Ha lent vagy menj délre, amig meg nem látsz egy viz csapot (water valve). Használd a Zealottól lopott kulcsot a csapon és fuss dél fele, és menj be a liftbe (mielőtt ezt megcsinálod maxon kell lennie a energynek).

Cave level 5.png

11. Most készülj a végső harcra. Menj a liftbe, ha bementél, indulj délre és egy kicsit keletre, majd menj le a lépcsőn. Most meg kell ölöd a 95-ös szörnyet, akit azért is nehéz, mert pár másodperc múlva elteleportál a szoba másik részére. A másik ok, hogy folyamatosan dobál tárgyakkal.

Cave level 6.png

12. Menj be a szobába, és a harcot úgy kezdeményezheted, hogy felveszed a dobozról (crate) a kulcsot. Most gyorsan kapcsolj Protect from missilest, mert repül feléd egy balta, és 25-30 hp-t le tud venni.


13. Ha megölted, tedd el a kulcsot, és menj fel egy szintet, és ha felmentél menj át a másik oldalára a folyosónak, és a kulccsal nyisd ki a szoba ajtót. Menj beljebb, és látni fogsz lila kristályokat. Használd a chiselt a kristályon, és a kristályt a ball of woolon.


Gratulálok, kész a küldetés!

Haunted Mine rewards.png


A Salve amulet bonusai: 15% accuratere, strengthre, és defencere. Stab: +3, slash+ 3, cursh: +3, magic: +0, range: +0, prayer: +3.