Herblore Habitat

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Bevezetés

A Herblore Habitat Karamja délkeleti csücskében található, keletre a kharazi dzsungeltől. Ezt az élőhelyet Papa Mambo hozta létre miután száműzték Shilo Village-ből. Ezen a kis helyen a játékosok fejleszthetik a Hunter, Farming és Herblore képességeiket.

Odajutás

Habitat1.png

Az odajutás legkényelmesebb módja a Juju teleport spiritbag, egy tarisznya melyet Grand Exhange-ben, Bettamaxtől Taverlyben, vagy akár Papa Mambotól is betudunk szerezni. Egy másik kényelmes, bár sokkalta lassabb odajutás a gnómok sárkányrepülőjének használata mely Karamja keleti részébe tesz le. A térképen berajzoltam hogy onnan miképp jutunk el a célhoz.

Követelmények

  • 54 Farming
  • 57 Herblore
  • 70 Hunter

Ha magad akarod kiépíteni a környezeti helyeket - mintsem megfizetni Papa Mambot hogy elkészítse helyetted vagy más játékosok segítségét kérni (assist) - szükséged van legalább 54 Constructionra, melyel több helyet is kitudsz építeni nagyobb szinten. Papa Mambo legalább 56000 coinst kér egy környezeti hely kiépítéséért. 80 Construction szintel bármit képes vagy építeni segítség nélkül.

Elkezdés

A Hunter és Farming felszerelésekhez Papa Mambonál tudsz hozzájutni. Az első beszélgetéskor kapsz blossom seedeket melyekből virágok nőhetnek ki, ha elülteted a vine flower patchben. Mindenki ezen seedekek egyikének elültetésével kezdi, hisz szükséges egyfajta virág hogy előjöjjenek a átlagos jadinkok.

Farming

A farming patchekben - eltekintve a fruit tree patchektől - csak olyan magokat tudunk elültetni melyek ide tartoznak. Vadászással hozzátudunk jutni ezekhez a seedekhez.

Az elültetés ugyan úgy müködik ahogy máshol is: gyomláld ki a földet, ha akarsz adj hozzá komposztot, ültesd el a magokat, locsold meg, gyógyítsd őket ha megbetegednek és arasd le a végeredményt. Az egyetlen dolog ami eltér a szokásosnál, hogy a növények itt gyorsabban növekednek.

Ezen a helyen négy féle farming patch található melyekben virágokat (flowers), gyógynövényeket (herbs), bokrokat (bushes) és gyümölcsfákat (fruit trees) tudunk termeszteni.

Virágok

Habitat2.png

Gyógynövények

Habitat3.png

Bokrok

Habitat4.png

Gyümölcsfák

Habitat5.png

Zombi kertész

Ha megfizeted a zombi kertészt akkor vigyáz az elültetett növényeidre.

Habitat6.png


Construction

A Construction képességet nem lehet itt fejleszteni de hasznát lehet venni. Ahhoz hogy az élőhely állatkáit előhívjuk többek között fontosak a környezeti helyek. Ezeket a helyeket ki kell építeni hogy kicsalogassuk a jadinokat. Ha nincs meg a kellő Construction szint akkor Papa Mamboval megépíti helyettünk ha jól megfizetjük. Ugyanakkor más játékosoktól is kérhetünk assistot, hogy kitudjuk építeni a megfelelő környezetet.

Habitat7.png

Ezen a listán szerepelnek a növények és a környezeti helyek melyekkel kilehet csalogatni a jadinkokat.

Habitat8.png

Hunter

Az élőhelyen sok különböző Jadinko bujkál. Az előcsalogatásukhoz növényeket és környezeti helyeket kell létrehoznunk, minden jadinkohoz másmilyen kombinációk használatával. Ezek anyagok kísérletezéseivel rálehet jönni, hogy milyen jadinkohoz mi szükséges, de nem kell félni ezeket nem kell észben tartani hisz Astlayrix feljegyzi miket használtál. Vannak ritkább jadinkok is melyekhez juju hunter potiont kell alkalmaznod és vannak ennél még ritkábbak melyek hetente változtatják kedvüket hogy mik vonzzák ki őket.

A legtöbb jadinko elkapásához marasamaw plantokat kell használnod melyeket Papa Mambotól tudsz vásárolni és úgy működnek mint a box trappek; csak helyezd le őket a földre menj arrébb és várd hogy egy állat belefusson. Az esélyt hogy hamarabb fussanak bele képes vagy növelni ha kellő távolságot tartasz, kifüstölöd őket fáklyával (Papa Mambotol tudsz szerezni), vinet használsz csaléteknek (jadinkok elkapása után kapod), képességnövelő potionokkal vagy witchdoctor ruha viselésével.

Egyes jadinkokat viszont követve kell elkapni. Ezek a jadinkok az élőhely déli részében találhatóak és ugyan úgy kell őket elkapni mint más ilyen eljárással vadászott állatot. Kövesd a nyomokat majd kapd el a noose wandel melyet szintén Papa Mambonál lehet megvenni.

Csapdával elkapható jadinkok (Marasamaw plant)

Habitat9.png

Követéssel elkapható jadinok (Noose wand)

Habitat10.png

God Jadinkok

God1.pngGod2.pngGod3.png

Léteznek még isteni jadinkok is, bár ezeket már nehezebb megtalálni. Guthix, Zamorak és Saradomin jadinkokat inkább csak a Witchdoctor mask megszerzése miatt keresik fel, melyet a játékosok biztosan meg is kapnak ha mind a 3 jadinkoból levadásznak egyet. Emellett szabadon választható bónusz XP-vel gazdagodnak melyet Papa Mambo ajánl fel.

Ezeket a jadinkokat azért nehéz megtalálni mert hetente változik, hogy milyen fajta növények és környezeti helyek kellenek, hogy kibújjanak. Az egyetlen biztos dolog, hogy a virágon juju hunter potiont kell használni. Így értelemszerűen ki kell kísérletezni, hogy mik kellenek, hogy előbújjon az egyik fajta. Ha lent be van kapcsolva, hogy a chat mindent mutasson akkor ha egy növényt eltalálsz akkor kiírja hogy hány növény van helyesen elültetve (a patch üresen hagyását is bele kell számítani), melyek közelebb visznek hogy előbújjanak a jadinkok az egyik fajtából.

Draconic Jadinko

A leírásban szerepelt tippekkel akár óránkénti 200-220k Hunter XP-t is ellehet érni Zamorak's favour potion nélkül.Próbáljunk meg olyan szerveren játszani amiben több játékos tartózkodik.

Csapda használata

A csapda használatát mindenki tudja, de csak kevesen veszik a fáradtságot hogy jobban átvizsgálják a működését. Hogy megmutassam miképp lehet a csapdákat gyorsabban és hasznosabban használni egy képet készítettem, hogy mi is történik ha előkészítünk egy csapdát. Négy mozdulatot lehet megfigyelni a képen.

Drac1.png

1: A karakter lerakja a földre a csapdát
2: A karakter lehajol hogy kibontsa a csapdát
3: A karakter kinyitja a csapdát
4: A karakter eltávolodik a csapdától

A folyamat összes része automatikusan zajlik le, nekünk csak a kezdő lökést kell megtennünk a Lay opcióval.

A trükk

A trükk az egészben hogy ezt az automatikus lejátszást megtudjuk szakítani, ha ellépünk vagy valami más tevékenységgel akadályozzuk a karaktert. Meglehet figyelni, hogy a 3. lépésben már lent van a csapda, mégis meg kell várni a következő lépést hogy befejeződjön a munka.

El kell lépni a 3. lépés után!

Ezzel elérjük, hogy a következő lépés helyett a karakter már az új csapda irányába menjen. Fontos az összpontosítás és hogy kellő időben cselekedjünk. Ha véletlen a 2. lépés után avatkozunk bele akkor úgy szakítjuk meg a folyamatot hogy a csapda még nincs kinyitva.

Bemutatás

Tegyük le az öt csapdát. Miután az egyik csapdába beszorult egy jadinko vagy éppenséggel meghiúsult a csapda akkor induljunk meg a csapda irányába, hogy a karakter rajta legyen a csapdán. Miközben odafut a karakter már legyen rajta a kurzor a csapdán hogy azzal a mozdulattal már fel is szedje azt. [b]A csapda felszedése előtt legyen a helyén a karakter[/b] így nem kell később lépkedni vele. Miután felszedtük a csapdát rögtön kezdjük is el lerakni. Közben figyeljük hogy áll a többi csapda majd a 3. lépés után már rohanjunk is rá a következőre.

Drac2.png

Amint odaért szedjük is fel a csapdát olyan gyorsan ahogy csak lehet (már futás közbe legyen rajta a kurzor a felszedésen).

A csapdák

Drac3.png

Ez a legideálisabb hely és ezért a legnépszerűbb is. Vannak akik kicsit északabbra vagy egy kicsit délebbre teszik a csapdákat de a legkedvezőbb ez a beállás. Ahol a felső képen áll a karakter ott kell megidézni a jegesmedvét mert úgy beakad a fa és a virág közé, így nem zavarja a játékost a későbbiekben. Még a legtávolabbi csapda helyén se jön újra elő a jegesmedve.

Vannak akik a csapdákat úgy állítják fel, hogy azok egy vonalat alkotnak.[b] Úgy ne csináld![/b] A két legtávolabbi csapda túl messzire vannak egymástól.

Zamorak's favour

Drac4.png

Clean samaden és zamorak vine-ből készül el a Zamorak's favour melynek hatása, hogy 5 percre 10% Hunter XP-t ad a játékosnak a jadinkok elejtésére. Egy órára 4 darab 3 dózisú potionra van szükség.

Witchdoctor mask

Bár nem sok időt lehet ezzel megspórolni de legalább kényelmes is. Miután használtuk a juju hunter potiont a red floweren akár a mask segítségével is visszajuthatunk a vadászási helyünkre.

Drac5.png

Herblore

A Herblore Habitat Papa Mambo mágiájával van megtelve és a hely termékei tökéletesek erős varázsitalok készítéséhez. Ezeket a varázsitalokat olyan dolgok alkotják hogy csak a juju potion vialok képesek eltárolni szóval vegyél párat Papa Mambotól ha ilyen italokat akarsz készíteni. A vialokat Papa Mambo üstjében lehet megtölteni vizzel de lehet így is venni őket. A varázsitalok fő összetevői a gyógynövények melyekeket a herb patchben lehet termeszteni. A másodlagos összetervőket pedig a jadinok vadászásával lehet beszerezni. Nézd meg a táblázatokat hogy megtudd hogy jutsz a választott varázsitalodhoz.

Habitat11.png


Potionok készítése

Habitat12.png


Jutalmak

Ha hetente egyszer elkapod az összes jadinkot - kivéve a god jadinkokat - Papa Mambo xpvel jutalmaz melyet Hunter-re, Herblore-ra vagy Farming-ra használhatsz fel. Valamint megajándékoz egy witchdoctor alsó vagy felső résszel.

Ha egy héten az összes god jadinkot elkapod - beleértve az összes többi jadinkot melyet ugyan azon a héten kell elkapni - szintén egy kisebb xp jutalmat kapsz és egy witchdoctor maskot mellyel akárhányszor képes vagy erre a helyre teleportálni.

A leírást készítette: Dof