Heroes Quest

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Heroes Guild
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések 55 quest point, Shield of Arrav, Dragon slayer, Lost city, Merlyn's Crystal
Képességek 53-as Cooking szint, 53-as Fishing szint (vagy 50-es Fishing+ fishing pot), 50-es Mining szint, 25-ös Herblore szint
Tárgyak fishing rod, csali, pickaxe, vízzel teli fiola (water-filled vial), Harralander,

Phoenix tagoknak továbbá: íj (bow), nyíl (arrows), Black Arm-osoknak: fekete lábvért (black platelegs), fekete mellvért vagy láncing (black palebody vagy chainbody), fekete sisak (black fullhelm)

Jutalom
Mostantól bemehetsz a Heroes Guildba, Tudsz venni dragon battle axe-t és dragon mace-t, 2825 Attack xp, 2625 Defence xp, 3025 Strength xp, 2775 Hitpoints xp, 1525 Ranged xp, 2725 Cooking xp, 1875 Woodcutting xp, 2725 Firemaking xp, 2225 Smithing xp, 2575 Mining xp, 1825 Herblore xp.

Elkezdeni

Heroes achetties.gif
Először menj a Heroes Guild-hoz, ami a Taverly-tól északra található és beszélj Achietties-szel. Kérdezz a Heroes Guild csatlakozásáról. Egy idő múlva mondja, hogy szerezz egy Entranai tűzmadártollat (Entranean Firebird Feather), egy megsütött láva angolnát (Cooked Lava Eel), és egy mestertolvaj karszalagot (Master Thief Armband), hogy bebizonyítsd, tényleg méltó vagy a "hero" címre.

A tűzmadártoll

Szóval kezdjük a toll szerzésével. Hogy szerezzünk egy ilyet, meg kell ölnöd egy Entranai Tűzmadarat, ami elég könnyűnek hangzik. Na igen, csakhogy ez egy kicsit bonyolultabb! Kell majd egy pár jégkesztyű (Ice Gloves), hogy fel tudd venni a tollat, ugyanis túl forró, hogy elhozdozd a kesztyű nélkül. Az egyetlen megoldás hogy szerezz egyet, meg kell ölnöd egy 111-es szintü jégkirálynőt (Ice Queen).


Szerezz egy csákányt, páncélt, fegyvert, és minden mást a harchoz. Menj a fehér farkas hegyhez (White Wolf Mountain), ami Taverly-tól nyugatra van, onnantól és sétálj észak felé, amíg nem találsz egy földcsuszamlást. Használd a csákányodat, hogy megtisztítsd az utat, és mássz le a legdélibb létrán, hogy bejuss a jégbarlangba. A barlangban egy kicsit trükkös a tájékozódás, ezért itt egy térkép (lejjebb le van írva, hogy merre kell menni) :
Heroes rockslide.png


Lesznek itt különféle szörnyek, például 53-as jégóriások, 57-es jégharcosok, és 61-es jégpókok (Ice Giant, Ice Warrior, Ice Spider),tehát ne feledd a kaját!


Heroes icegloves.gif
Amikor bemész, a zöld létránál leszel a térképen.
Heroes icemap.gif
Menj a délnyugati folyosón és mássz fel a kék létrán. Aztán mássz le a keleti létrán, és az barlangban leszel a sárga létra közelében. Menj végig a folyosón, mássz fel a vörös létrán, aztán mássz le a következőn (a lila létra a térképen).
Északra megtalálod a 111-es szintü jégkirálynőt. Öld meg, vidd el a kesztyűket, és menj ki innen.
Heroes icequeen.png

Heroes firebirdfeather.gif
Most tedd el a páncélodat és a fegyvereidet a bankba (a kesztyű legyen rajtad!), és menj Port Sarim kikötöjéhez.

Beszélj az entranai szerzetesekkel (Monks of Entrana) és ők átvisznek a szigetre. Északra megtalálod a 2-es szintü tűzmadarat, öld meg, és vedd fel a tollát az újonnan jégkesztyűkkel.
Heroes firebird.png

A láva angolna

Heroes oilyfishrod.gif
Láva angolnákat csak a láva folyóban lehet fogni, ami Taverly-tól délre egy kazamatában (dungeon) van. Keresd meg Gerrant-ot, aki a Port Sarim-i halászbolt tulaja, és beszélj vele a láva angolnák horgászásáról.
Heroes gerrant.gif
Adni fog neked egy üvegnyi blám* csiganyálat (Blamish Snail Slime).
Szükséged lesz egy pecabotra, csalira , Harralander-re, és egy vízzel töltött fiolára. keverd össze a Harralander-t a vízzel, aztán keverd bele a csiganyálat. Használd a kotyvalékot a pecaboton, és lesz egy olajos botod (Oily Fishing Rod).


Most ki kell horgászni az angolnát, de előtte szükséged lesz egy-pár dologra: az olajos pecabot, csali, egy tinderbox**, rendes kaja, ellenméreg (anti-poison potion), és egy antisárkány-pajzs (anti-dragon shield), a fegyvereiddel és a páncéloddal együtt, ha akarsz, hozhatsz valami teleportálási tárgyat (amulet, rúna stb). Most menj el Taverly-hoz, innentől délre, amíg meg nem látsz egy létrát, ami halott fákkal vannak körülvéve. Menj át a folyosón, a csontvázak, szellemek, fekete lovagot, és az animált fejszés szoba mellett. Utána fogsz látni egy kis lávát, mérges skorpiókkal együtt. Fuss délre, amíg egy nagy szobában nem találod magad, tele fekete lovagokkal. A keleti részen van egy börtönőr, akit ha megölsz, dob egy börtönkulcsot.


Nyitsd ki a cellát, amiben Velrak, a felfedező van, ő hálája jeléül ad egy poros kulcsot (Dusty Key). Menj át a hídon, a káosz törpök mellett (Chaos Dwarves), és a a következő hídon, ahol találni fogsz lesser démonokat. Fuss északra mellettük és nyitsd ki a nyugati ajtót a poros kuccsal.


Heroes lavaeel.gif
Menj nyugatra a kék sárkányok (Blue Dragons) mellett, utána délre, a lávafolyóhoz. Mostmár annyi angolnát foghatsz, amennyi tetszik! A fogott angolnát érdemes most megsütni, mert ha véletlenül mindet odaégeted, ne kelljen visszajönni ide. Amikor már kész vagy menj innen vagy teleportálással vagy menj vissza az egész börtönön át.


A tolvajmester karszalagja

A küldetés ezen részére kell egy partner a rivális bandától a Shield of Arraw küldetésből. Phoenix bandatagoknak kell egy Black arm tag, és fordítva a Black arm tagoknak.


Black arm tagoknak:

Beszélj a vezéreddel, azaz Katrine-nal Warrockban és egy idő múlva megad egy jelszót: "négylevelű lóhere" ("Four Leaf Clover"). Azt akarja hogy lopj el egy gyertyát Scar Face Pete-től Brimhaven-ben. Szükséged lesz egy kis pénzre, hogy Karamjára menj, fekete páncélzatről nem is beszélve, amibe beletartozik egy fekete páncéllábak, mellvért vagy láncing, és egy nagysisak.


Heroes misckey.gif
Menj Brimhaven -be és látni fogsz egy házat délkeletre a Shrimp and Parrot fogadótól 2 Black Arm-ossal együtt: Gruber és Trobert. Adnak néhány személyi papírt, hogy bejuthass a palotába, ami nyugaton található. Amint benn vagy, beszélj egy katonával, kinek a neve Grip. Miután megkérdezted, hogy mit segíthetsz, ad egy furcsa kulcsot (Miscellaneous Key).
Heroes candlestick.gif
Ezt add oda a Phoenix-es partnerodnak, és mikor mindketten kész vagytok, menj az északkeleti szobába. Nyitsd ki a szekrényt (cupboard), hogy Grip figyelmét magadra vondd, addig a partnered lenyilazza, amíg meg nem hal. Vedd el a kulcsot, amit dobott, és nyitsd a nyugati raktárt vele.

Kutatsd (Search ) át a ládát, és vegyél ki 2 gyertyát. Az egyiket add oda a partnerodnak, a másikat Katrine-nak a tolvajmester karszalagjáért.Heroes thievesarmband.gif

Phoenix tagoknak

Beszélj a bandavezéreddel, Straven-nel Warrockban és egy idő múlva megad egy jelszót: ”uborka” ("Gherkin"). Vigyél elég pénzt Karamjához, íjat és elég nyilakat, ami elég egy eddzett 26-os katona megöléséhez. Menj Brimhaven -be és várj a partneredre. Mikor a partnered megszerezte neked a furcsa kulcsot (Miscellaneous Key), menj a Shrimp and Parrot fogadóba, és beszélj Alfonse-zal a pincérrel. Mondd el a jelszót, ő adni fog egy pár tippet. Most beszélj Charlie -val, a szakáccsal, aki szerint a fal igazából egy ajtó. Ez a nyugati fal a tűzhely és az edények mellett.


Heroes candlestick.gif
Heroes rangegrip.png
Menj a kutyalabirintuson át (Dog Labyrinth), ahol a partnerednek már Grip-et a szobába csalja, Hogy le tudd nyilazni. Amint meghalt, a partnered felveszi a kulcsot, amit dobott, hogy bejusson a raktárba és szerezzen 2 gyertyát. 1-et neked ad, azt vidd el Straven-nek, ő pedig átadja neked a tolvajmester karszalagját.Heroes thievesarmband.gif


A Heroes Guild

Menj vissza Achietties-hez a Heroes Guild-ba és add neki a Firebird Feather-t, a Cooked Lava Eel-t és a Master Thieve's Armband-ot.
Gratulálok, teljesítetted a küldetést!

Heroes Quest rewards.jpgEgyéb

A dungeonben van rács mögött blue dragon, több coal és runite rock, valamint a fountain ahol feltöltheted lemerült glory amuletteid.