Icthlarin's Little Helper

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Beszélj a Wanderrel
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések Gertrude's cat, Diamond in the Rough
Képességek Magas agility level jól jöhet, Képes kell legyél megölni egy 63-81 combat level közötti szörnyet illetve egy combat level 91 varázslót, Előnyt jelentene ha van puzzle játékhoz érzéked
Tárgyak Egy cica/macska, 30 coins (de ha több van az sem gond...), 1 tinderbox, 1 fűzfatönk (willow log), 1 vödör gyanta (bucket of sap; beszerzéséhez menj el egy fenyőfához és használj egy kést rajta, fontos hogy legyen az invedben egy üres vödör), 1 zsák só (bag of salt; akármelyik slayer masternél lehet venni), 3-5 waterskin (attól függ hogy akarod átkellni a sivatagot ha csak gyalog akkor 5 ajánlott), Antipoison (fontos mivel megtudnak mérgezni a küldetés folyamán), Magától érthetően jó sok kaja (ha vigyázol akkor akár enned sem kell de azért ajánlott a jó kaja), jó páncél és fegyverek
Jutalom
2 quest points, Amulet of Catspeak (ha elveszíted a Catspeak amuletet beszélj a Sphinx-el és ad egy újat), 4500 Thieving xp, 4000 Agility xp, 4000 Woodcutting xp

Infók

Körülmények: A sivatag legdélibb pontján, nyugtalanság forr … Menaphite városai mindenki számára bezárták ajtaikat. Egy zavaró sivatagi vándor tudhat egy titkos útvonalat Sophanem-be, a holtak városába...

Start pont:
Beszélj a wandererrel (vándorral) a sátor előtt.
Icthlarin kep1.jpg

Fontos megjegyzés: Ha elhagyod a várost, ahhoz, hogy visszajuss, keresd meg a sátor mellett azt a sziklát amibe bementél és ugyanúgy bejutsz. Ha el akarod hagyni a várost akkor vagy megöleted magad, vagy a város észak keleti részén van egy rés a falon amin ki tudsz bújni.

A küldetés

1. Miután beszéltél a vándorral a macskád elkezd pisszegni, ez nem tetszik a vándornak és azt mondja, ha elrakod a macskát, adsz neki egy tinderboxot és egy waterskin (4)–t akkor mond egy titkos utat Sophanem-be.

2. Hypnotizálva leszel és egy nagy szikla előtt hagyva. Menj be a sziklába és íme a városban vagy, kicsit szédűlsz és fáj a fejed mellesleg. A hátizsákodban megjelnik egyidejűleg az érkezéseddel egy canopic korsó (canopic jar) is.
Icthlarin kep2.jpg

3. Most indulj el a balzsamozó (embalmer;zöld pont) házához. Menj fel az emeletre és keresgélj a könyvespolcok között, amíg találsz egy balzsamozó kézikönyvet (embalmer manual).

4. Most menj ki és tarts a piramis felé. Az északi bejáraton menj be (ahogy leérsz vigyázz mert nem tudsz teleportálni és tele van csapdákkal illetve szörnyekkel, némelyik meg is mérgezhet).

5. Az első csapda aránylag egyszerű, bár ha egy cölöp elkap 8 ütést kapsz. Csak kövesd a lépéseket a kép után:
Icthlarin kep3.jpg

6. A második csapda kicsit húzósabb, beleeshetsz egy rejtett gödörbe, de ez alkalommal csak 5 ütést kaphatsz ha beleesel:
Icthlarin kep4.jpg

7. Ezután egy pár múmiát kell kikerűlnöd, egy csapdát és át kell ugrani egy szakadékot.

  • A csapda
    Icthlarin kep5.jpg
  • A szakadék
    Icthlarin kep6.jpg

8. Miután sikeresen átugrottad a szakadékot (itt válik hasznossá a magas agility level) haladj a nyugati szoba felé. Ahogy ki akarod nyitni az ajtót, eléd tárúl egy puzzle:
Icthlarin kep7.jpg
Ha másképp nem megy, annyiszor reseteld a puzzle-t ameddig ez a kép jön ki és akkor célozd ki az egyessel jelölt kockát, majd a másodikat és végűl a harmadikat.

9. Miután megoldottad, mindenki azt hinné, hogy bejutsz a szobába… pedig nem mert kikerűlsz a piramisból (most mégjobban fáj a fejed). Menj beszélj a Sphinx-el és kérj tőle segítséget (vigyázz mit csinálsz mert a macskád életével játszasz). Kérdezni fog egy találóskérdést egy családdal kapcsolatosan és a válasz rá 9 lesz (ha mást nyomsz véletlenűl, a macskád elúszott). Miután helyesen megválaszoltad a találós kérdést kapsz egy kis arany szobrocskát. Menj a főpaphoz (High priest; piros pont)

10. Beszélj a főpappal, aki elmondja, hogy vissza kellene juttasd az ellopott tárgyat a piramisba, ami mellesleg az inventoridban van.

11. Menj vissza a piramisba ugyanúgy mint az előbb, irány a nyugati szobába, most nem kell semmilyen puzzle-t megoldanod, de készűlj fel egy kis bunyóra. Ahogy belépsz a szobába 4 korsót fogsz látni, próbáld felvenni egyiket (nem lehet tudni melyik az amelyiket el kell vinned) és amikor megtaláltad a megfelelőt, egy szörny (bár emberi alakja van) megjelenik. A combatja 63tól 81ig lehet és még a nevük is változik.
Icthlarin kep8.jpg

12. Most fogd azt a korsót amelyik a megfelelő volt és menj kifelé. Amikor átugrasz a szakadékon, meggondolod magad és úgy véled mégis csak jobb ha ott hagyod azt a korsót ahol volt. Ígyhát irány vissza a szobába. Amikor megpróbálsz bemenni, megint meg kell oldanod a fenti puzzle-t (tök ugyanaz nem kell megilyedni) majd helyezd vissza a korsót méltó helyére.

13. Most menj vissza a főpaphoz (természetesen a piramison keresztül), aki majd elmondja hogy kellene egy ceremóniát tartani, de nincs meg minden elem hozzá. Ígyhát elküld különböző emberekhez.

14. Először menj az ácshoz (carpenter;kék pont). Add neki a fűzfatönköt (willow log). Miután odaadtad neki, menj a vászon árushoz (linen-worker;narancssárga pont) és vegyél tőle egy darab vászont (linen; 5 gp~). Ezután menj a balzsamoshoz vissza és add neki a gyantát, a sót és a vászont.

15. Most menj vissza a főpaphoz. Ő vissza küld az ácshoz a szent szimbólumért (holy symbol). Amint megkaptad irány a piramis (kezdenek unalmasak lenni a csapdák mi ?) és most menj a keleti szobába. Ahogy beértél a szobába, rakd a szimbólumot egy szarkofágba (sarcophagus), majd menj ki. Ahogy kilépsz az ajtón a szakadék előtt találod magad és azt mondogatod hogy nem jól cselekedtél és vissza kellene menni. Most ugord át megint a szakadékot.

16. Ahogy beérsz a keleti szobába, a papok már nagyba tartják a ceremóniát és megjelenik a vándor … aki Sophanem pusztulását akarja, így megpróbál hypnotizálni hogy megöld a papokat, de ezúttal rajtad nem fog a varázslata és megjelenik egy pap aki megtámad.
Icthlarin kep9.jpg

17. Miután megölted, a vándor megint hypnotizálni akar, de Icthlarin közbeszól, papol ő is neked egy pár sort és békén hagy. Ezután menj ki a piramishoz, egyenesen a főpaphoz és íme:

Icthlarin's Little Helper rewards.JPG