Impetuous Impulses

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Impetuous Impulses

Megvan benned ami kell, hogy elkaphasd a furcsa Implingeket, akik Runescape és Puro-Puro titokzatos világát járják? Szükséged lesz ügyességre, elszántságra, de mindenek felett, egy lepkefogó hálóra...

Követelmények

Hogy elkezdhesd, érdemes elmenned az útvesztőhöz, hogy legyen felszerelésed, Elnock Inquisitor tud adni neked egy Lepkefogó hálót (Butterfly Net), Impling üvegeket (Impling Jar), és egy Imp tekercset (lásd lejjebb). Ha nehezedre esik elmenni az útvesztőhöz Zanarison át, és Implingeket akarsz fogni, szerezned kell egy Lepkefogó hálót és magad kell készítened egy Impling üveget (lásd lejjebb). Legalább 17-es szintű Hunter kell ahhoz, hogy Implingeket fogj, és a jó Strength szint segít abban, hogy gyorsan körbejárd Puro-Puro-t. A jó Thieving szint szükséges ahhoz, hogy ki tudd venni az üvegből a zsákmányt, amikor Implinget fogsz.

Zanaris a legjobb hely ahhoz, hogy eljuss az útvesztőig, amihez be kell fejezned a Lost city küldetést. Győződj meg róla, hogy hozod a Dramen vagy Lunar botodat, ha a Lunar Diplomacy is kész van, kivéve ha már Zanarisban is vagy, persze.

Helyszín

Impetuous Imp impstart.png

A minigame Puro-Puro fura és csodálatos síkján (/világán) alapul, amely a zanarisi búzamező közepén levő gabonakörrel válik elérhetővé. Ez a lekönnyebb módja, hogy bejutt, de RuneScape-en is találhatsz vándorolgató Implingeket, és alkalmanként bármelyik búzamezőben találhatsz gabonaköröket, amelyek Puro-Puro-ba vezetnek.

Impetuous Imp impcrops.png

Hogy elmehess, egyszerűen menj át a portálon Puro-Puro-ban, és egy rövid beszélgetés után Immennizz-zel, az Impling-gel, elteleportálódsz oda, ahonnan beléptél a portálon még a legelején.

Impetuous Imp impimmeniz.png

Felszerelés

Ahhoz, hogy Implinget foghass, szükséged lesz a megfelelő felszerelésre. Szerencsére, itt a segítség felkészületlenek számára: Elnock Inquisitor szívesen ad neked néhány Impling üveget, egy Lepkefogó hálót és egy Impling tekercset, de csak azoknak tud adni, akik Puro-Puro-ban vannak. Hogyha nem ez a helyzet, akkor magad kell elkészítened az Impling üvegeket.

Impling üvegek készítése

Ahhoz, hogy Impling üvegeket készíts, szükséged lesz 8 megsütött szardellára (Cooked Anchovies), néhány virágra (Flowers), egy fiolára (vial), egy mozsárra és mozsártörőre (Pestle and Mortal), szitára (Sieve) (Rimmingtonban a Vegyésztől (Chemist) lehet szerezni) és egy átlagos Lepke üvegre (Butterfly Jar).

Megjegyzés: A folyamat nagy részét nem kell megcsinálnod, ha már szereztél a labirintusból Imp Repellent-et, ha az már van, akkor csak a Lepke üveg kell.

Impetuous Imp anchovypaste.gif Előszöris, használd a szardellát a mozsárral és a mozsártörővel, hogy szardellapasztát nyerj.

Impetuous Imp sieve.gifImpetuous Imp anchovyoil.gif Ebben a formában még túl sűrű, hogy használhasd, tehát szerezned kell egy szűrőt a Vegyésztől Rimmingtonban. Beszélj vele az Impling üvegekről, és kérj tőle egy szűrőt. Használd a szűrőt a pasztával, miközben a hátizsákodban van egy fiola, így szardellaolajat (Anchovy Oil) nyersz.

Impetuous Imp imprepellant.gif Használd a virágot (Mithril magvakból nőnek, A Virágárustól lehet venni Miscellania-ban, vagy a Farming skill-lel termeszteni) az olajjal. Imp Repellent-et kapsz.

Impetuous Imp implingjar.gif Használd a Repellent-et a szűrővel a Vegyész házában, és használd a Lepke üveget vele, és kapsz egy Impling üveget (győződj meg róla, hogy a szűrő üres, mielőtt még használod!)

Megjegyzés: A sima Lepke üvegekbe NEM LEHET Implingeket tenni.

Elnock Inquisitor

Elnock egy gnóm, aki vissza akarja szerezni a dolgokat, amelyeket az Implingek loptak el; és Puro-Puro közepén található. Hajlandó elcserélni hasznos felszerelést egyes Implingekért.

Impetuous Imp elnockexchange.gif

3 Baby + 2 Young + 1 Gourmet = Imp Repellant Impetuous Imp imprepellant.gif

Az Imp Repellent csökkenti az esélyét annak, hogy az Imp Defenderek elszedjék tőled az Implingeket és szabadon engedjék.

3 Gourmet + 2 Earth + 1 Essence = Magic Butterfly Net Impetuous Imp magicbutterflynet.gif

A hálóval több esélyed van Implingeket és pillangókat fogni.

3 Essence + 2 Eclectic + Nature = Jar Generator Impetuous Imp jargenerator.gif

Az üveggenerátor (Jar Generator) a semmiből tud készíteni lepke- és impling üvegeket. Alapból 100 töltése van, és ez használatonként csökken. Egy töltésért egy lepke üveget készít, háromért pedig egy impling üveget. Ha kifogy belőle a töltés, szerezhetsz egy újat Elnocktól ha megint odaadod neki a kívánt Implingeket.

Impetuous Imp generatejars.gif

Bármelyik Imlping = 3 Imlping üveg Impetuous Imp implingjar.gif

Az Impling tekercs (Impling Scroll) megmondja milyen és mennyi Imlping van nálad az adott fajtából. Jól jön, mivel néha nehéz lehet megkülönböztetni az implingeket.

Impetuous Imp implingscroll.png

Az Implingek

Ahhoz, hogy elfogj egy Implinget, csak a jobb gomb menüben rá kell kattintani a "Catch Impling"-re. Egyszerű, mi? Nem igazán.

Az útvesztő folyamatosan változik, tehát át kell menned a búzán, vagy keresned kell egy nyílást. Azonban, az Implingek könnyűszerrel átrepülhetnek felette. Átmenni a búzán 0;2 vagy 3 Strength xp-t kaphatsz miden alkalommal, attól függően, hogy mennyire voltál gyors.

Impetuous Imp imppushwheat.png

Mikor sikeresen elkapsz egyet, elteheted a zsákmányt. A zsákmány rúnáktól (Essence Impling) egészen a Dragon Arrowtips-ig a (Dragon Impling) terjedhet.

Impetuous Imp ninjaimplingjar.png

Megjegyzés: Néha az üvegek eltörnek, mikor ki akarod nyitni őket. Ez elkerülhetetlen, de minél magasabb a Strength szinted, annál kevesebb az esélye, hogy eltörik az üveg. Üveget szerezhetsz Elnocktól, csinálhatsz magadnak, vagy vehetsz más játékostól.

Impetuous Imp impbreakjar.png

Imp Defenderek

Puro-Puro szerte találhatóak Imp Defenderek. Alkalmanként valamelyikük megpróbálhatja ellopni az egyik Impling üvegedet, és kiszabadítani az Implinget. Ilyenkor fel kell venned az üveget, és úja el kell kapnod a szökevényt.

Impetuous Imp impdefender.gif

Az az Implingeket elég nehéz elfogni, és a következő Hunter szintek kellenek hozzá:

The Implings
Hunter szint Név Kép Kapott xp az útvesztőben Kapott xp RuneScape-en Lehetséges zsákmány
17 Baby BabyBaby 18 20 Bowstring; Ball of wool; Cheese; Chisel; Coal; Sapphire; Hammer; Knife; Lockpick; Needle; Silver bar; Thread (1); Wild pie
22 Young youngyoung 20 22 Bowstring; Chocolate slice; Coal; Defense potion; Earth talisman; Lockpick (1/2); Meat pizza; Pure essence; Steel axe; Steel nails (5); Steel full helm; Tuna; Yew longbow
28 Gourmet GourmetGourmet 22 24 Bass; Chef's delight; Chocolate cake; Curry; Curry Leaf; Cooked karambwan; Cooked karambwan (Noted) (2); Frog spawn; Garden pie; Garden pie (Noted) (6); Meat pie; Meat pizza; Salmon; Shark (Noted) (3); Spice; Strawberry basket(5); Swordfish; Tuna
36 Earth EarthEarth 25 27 Bucket of sand (Noted) (4); Compost (Noted) (6); Coal (Noted) (6); Earth runes (32); Earth talisman; Earth tiara; Emerald (Noted) (4); Fire talisman; Gold ore; Jangerberry seed (2); Mithril bar; Mithril ore; Mithril pickaxe; Steel bar; Supercompost (Noted) (2); Unicorn horn
42 Essence EssenceEssence 27 29 Air runes (30); Body runes (28); Blood runes (7); Chaos runes (4); Cosmic runes (4); Fire runes (50); Lava runes (4); Law runes (13); Mind talisman; Mind runes (25); Mud runes (4); Pure essence (Noted) (20/35); Steam runes (4); Smoke runes (4); Soul runes (11); Water runes (30)
50 Eclectic EclecticEclectic 30 32 Air runes (48);Blue dragonhide chaps;Candle lantern;Curry leaf;Diamond;
Gold bar (Noted) (5);Gold ore;Mithril pickaxe;Red spiked vambraces;Rune dagger;Snape grass;Unicorn horn
58 Nature NatureNature 34 36 Avantoe seed (5);Belladonna seed;Cactus spine;Cactus seed;Coconut;Compost;Curry seed;Dwarf seed seed;Harralander esed;Irit seed;Jangerberry seed;Kwuarm seed;Limpwurt seed;Magic logs;Orange tree seed;
Ranarr seed;Snapdragon;Tarromin (Noted) (4);Torstol (Noted) (2);Torstol seed;Willow seed
65 Magpie MagpieMagpie 44 54 Amulet of power (3); Black dragonhide (Noted) (6); Diamond (3); Dragon dagger; Half of a key; Mystic boots; Mystic gloves; Ring of life (Noted) (4); Rune bar
74 Ninja NinjaNinja 50 60 Black dragonhide (10); Dagannoth Hide (Noted) (3); Dragon dagger; Lava battlestaff; Mystic boots; Mystic gloves; Onyx bolt tips (2-4); Opal machete; Prayer potion (Noted) (4); Rune arrows (70); Rune claws; Rune chainbody; Rune scimitar; Rune sq shield; Snakeskin boots; Splitbark helm; Weapon poison Potions (4)
83 Dragon DragonDragon 65 75 Death talisman; Dragon arrowtips (216-225); Dragonstone Bolt-tips (16); Dragon Bolts (33); Dragon dagger (p++) (3); Dragon darts; Dragon longsword; Dragonstone; Magic seed; Snapdragon esed (6); Summer pie (Noted) (15)

Tippek

Ha a ritkább Implingekre fáj a fogad, hozz valamit magaddal amit közben csinálhatsz, például az alchemy, amíg arra vársz, hogy respawn-oljanak. Amúgyis érdemes lenne alchemy rúnákat hozni, hogy elalchold azt a zsákmányt, amit nem éri meg megtartani.

Ha a Hunter szinted nem elég magas, és meglátsz egy ritkább Implinget (magpie, ninja, vagy dragon) RuneScape-en (nem Puro-Puro-ban), szólj egy barátodnak, akinek elég magas a Hunter szintje. Óvatosan kövesd az Implinget, amíg a barátod meg nem érkezik. Talán a zsákmányból is kapsz valamit!

Használhatod a Bind/Snare/Entangle varázslatokat az Implingeket, hogy könnyebben elkaphasd őket.

A magic rög droppoknak hozz egy tinderbox-ot, vagy egy kést és alch rúnákat. Íg kaphatsz egy kis Firemaking xp-t, vagy Fletching és Magic xp-t plusz egy kis pénzt.

Ha nincs kész a Lost city küldetés, ne ess kétségbe. Kérj meg egy barátodat, akinek kész van a küldetés, hogy menjen el Zanarisi búzamezőhöz, és beszéljen a piros Wandering Imp-pel. Megmondja, hogy per pillanat melyik búzamezőben található a gabonakör, és azt használhatod, hogy Puro-Puro-ba juss.

Jutalmak

Magic Butterfly Net

A hálóval több esélyed van Implingeket és pillangókat fogni, de nem ad semmijen bónuszt az értékeidhez.

Impetuous Imp magicbflynetequip.png

Dark Bow

A Dark Bow egy új fegyver, ami az Implingekkel együtt jött a világra, és csak ezzel lehet Dragon nyilakat lőni, amelyeket a Dragon Implingektől szerezhetsz. 60 Ranging kell ahhoz, hogy használhasd, és a speciális támadása (Descent of Darkness) 30%-kal többet sebez mint általában, ha nem Dragon nyilakat használsz. Ha Dragon nyilakat használsz, 50%-kal többet sebez. Ez a támadás mindig talál, tehát elég hasznos.

Azonban, a Dark Bow-t nem az Implingektől lehet beszerezni. A 182-es szintű Dark Beast-ek dobják a Light Temple felé vezető ösvényen, és csak 90-es szintű Slayer-rel lehet megölni őket.

Impetuous Imp impdarkbow.png


Source and images taken from: http://runescape.salmoneus.net/ and http://www.tip.it/