Jagex Account Guardian

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Írta: Kisszuperman

JaGeX kiadta a következő karakter védelmi frissítését, a J.A.G.-et. J.A.G. elment egy sütit a gépedre, és csak azt a gépet engedi be a karakteredre, ahol ez a süti elmentésre került. Továbbá be lehet állítani más gépeket is hogy engedélyezze. Ennek időtartama lehet ÖRÖK, és X óra. Persze tiltani is lehet, ha nem tudod hogy ki kérvényezte. Így arról a gépről nem fognak többé bejelentkezni. Többféleképpen lehet beállítani J.A.G.-et.

  • Belépsz a játékba, és ott a főoldalon az 5. fül lesz a J.A.G., és kiírja hogy még nincs aktiválva, és hogy kattints oda hogy beállítsd.
  • Belépsz a www.runescape.com oldalra, jobb felső sarokban a neved alatt Account -> Account settings. Ezután még egyszer be kell lépned.

Mindkét esetben végül ugyanott kötsz ki. A bal oldalon lehet változtatni jelszót, Email címet, meg ilyesmit. A legtetején van a J.A.G., ahol elvileg most is vagy.

Egy szép zöld gombra [Enable] el is kezdheted a J.A.G. beállítását.

Be kell állítanod a Recovery kérdéseket, és nem a meglévő Recovery kérdéseket kell megválaszolni, mint ahogy gondolnád. Ha ez megvan, alul kipipálod hogy "Megértettem hogyha elfelejtem a válaszokat akkor jól megszívom". Utána tovább. Ezután a címedre elküldi a levelet, amiben egy linkre kell majd kattintani.

Emailsent.jpg

Ha minden kész van, és engedélyeztetted, be kell lépni még egyszer a karakteredbe, elfogadtatni a rendszerrel a gépedet, és a J.A.G. már működik is. Innentől arról a számítógépről bárki beléphet ha tudja a jelszavadat.

Protected2.jpg

Fontos megjegyezni, hogy a letiltott vagy az engedélyezett gépek listáját ugyanott módosítani is lehet, pl.: törölsz egy régebben engedélyezett gépet ha költöznél és nem viszel gépet, eladod a laptopot, vagy egy másik gépen nem X órára állítottál be. Ezek után már csak az Email cím sebezhető, hiszen minden karakterrel kapcsolatos dolgot JaGeX a címedre küldi. Ha jelszót változtatsz, ha ezt a rendszert be vagy kikapcsolod, ilyesmi. Szóval ha valaki tudja az Email címedet és jelszavadat, be tud lépni oda, és onnan kiiktat minden védelmi tényezőt.

Gmail Regisztrálása

Ezek után már csak az Email cím sebezhető, hiszen minden karakterrel kapcsolatos dolgot JaGeX a címedre küldi. Ha jelszót változtatsz, ha ezt a rendszert be vagy kikapcsolod, ilyesmi. Szóval ha valaki tudja az Email címedet és jelszavadat, be tud lépni oda, és onnan kiiktat minden védelmi tényezőt. Szerencsére ez is megvédhető hasonló módszerekkel. Regisztrálj a Gmail-en: https://accounts.google.com/SignUp. Csinálsz egy accountot, ahogy egy rendes E-mail címnél tennéd. Ne feledd megadni a mobil számodat is, ez később fontos lesz.

Ha beléptél, ezen az oldalon kötsz ki: https://www.google.com/settings/account

Bal oldalon a 2. opció a Security. Itt beállíthatsz mindent, ami szükséges lehet az email címed védelmében. A legfontosabb a jelszó változtatás és a Recovery mellett a "2-step verification". Jobb oldalt mellette látsz olyat, hogy Status: Off

Jobbra mellette lesz hogy Edit. Ott azon belül, ha még nem fogadta el, akkor állítsd be a mobilszámodat. Katt a Turn on 2-step verification...

Ha minden rendben történt, akkor a telefonszámodra küld egy 6 számjegyű kódot, levon ~200 Ft-ot (egyszeri fizetés, többet már nem kell). Aktiválod a beállításokat, beírod a kódot amit küld, kijelölheted hogy legközelebb kérje e a kódot ha azon a gépen belépsz vagy se.

Ez ugyan azon az elven működik mint a Jagex Account Guardian - amelyik gépen elintézted ezt a plusz biztonságot megbízott (trusted) gépként fogja kezelni a rendszer de ha később egy másik gépről lépsz fel akkor kérni fogja ezt a kódot, amit sms-ben kaptál. - Dof