Kalphite Queen Hunting

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

A Kalphite Queen (KQ)

KQ form1.gif
Legértékesebb dropjai: Dragon Chainmail Dragon Chainmail.gif és Dragon 2H Dragon 2h.gif. Ezeken kívül rengeteg más dropja is van, de ez a 2 legértékesebb.

Követelmények

Hivatalosan semmi, de lvl 37 prayer kell a protect from magic-hez, továbbá 100 fölötti cb level is jóljöhet.

Felszerelés

Kqzáshoz elengedhetetlen a full veracs.
KQ veracs.jpg
KQ veracsstat.jpg
KQ inv.jpg
Ezek mellé persze fel kell venni még:

 • Bootsot: Climbing vagy rune ajánlott.
 • Glovest: Dragon, rune gloves, vagy black dragon hide vambraces.
 • Köpenynek: Obby cape, fire cape, vagy legends cape ajánlott.
 • Ringnek: Mindenképp wealth (van olyan aki recoillal KQzik.. de inkább wealth).
 • Ammynak: glory, vagy magas hit eléréséhez str ammy.

Ha megöltétek a KQt, maradhattok mégegyet megölni(ha van elég kajátok), vagy telézhettek.

Az invertory:
KQ inv2.jpg

 • Super attack, strength, defence és super anti poison potion
 • Teleportáláshoz vagy lumbridge vagy home teleport runek vagy teleport tablets
 • Dragon mace vagy poison dagger
 • Kötél és shantay pass (ha egyedül mész 2 kötél kell, ha többen mentek osszátok el)
 • Prayer potion ha alacsonyabb a prayered, illetve ha akarsz használni incrase prayereket (5-10-15% attack-strength-defence növelő)
 • Defender (lehetőleg rune)
 • A többi helyre cápa vagy tuna potato

Odajutni

Ezt Al-Kharidból tehetitek meg, tőle Délre van a Shantay Pass. Itt is van egy bank, ezt szokták használni a KQzók. 5 gp-be kerül egy shantay pass, amit az ott lévő árustól lehet megvenni. Ezután át kell menni egy kapun, majd a képen látható úton végighaladni. Fontos!!! Ehhez kell egy kötél(rope)is, amit szintén a shantay pass árustól lehet venni.

KQ route.jpg

Ezután ha lent vagytok, ezen az úton juthattok el a KQhoz:

KQ lair.png

Fontos!!! Az alagút végén szintén van egy lejárat, amihez szintén rope kell.

Lent

Mielőtt a második lukon lemész a kötéllel, a kezedben a dragon mace/dagger legyen és defender (ha van). Ha ezek a kezedben vannak igyál mind a 4 super potionból 1-1 kortyot, valamint győződj meg róla hogy a prayered tele van. Kapcsold be a protect from magicet és a protect itemet (ez azért szükséges hogy ha meghalsz véletlen semmiképpen se veszítsd el a veracs helmetet). Mostmár mehet a kötél a lejáratra és mehettek le. A dragon fegyvernek nyomd be a special attackját, addig amíg az ki nem fogy a dragon fegyverrel harcolj, majd ha az elfogyott válts a veracs flail-ra és innentől azzal ölöd a második formát is. (A dragon fegyverek csak az első formánál lehetnek hatásosak, mivel a második forma használ protect from melee prayert ami megakadályozza hogy meg tudd ütni.) Fontos hogy folyamatosan figyeld az életed és egyél ha szükséges. A prayerről se feletkezz meg, ha az elfogy akkor a magic támadások ellen védtelen vagy, mivel a veracs felszerelés nem nyújt az ellen védelmet. Ha használod az incrase prayereket még gyorsabban fog fogyni a prayered, ezzel nagyon vigyázz.

Ha sikeresen túléltétek, a queen meghalt és megvan a jutalom akkor nincs más hátra mint kijönni (ha nincs elég kajátok még egy körre). Ha Lumbridge-be teleportálsz ott tudsz a templomban prayert tölteni majd glory amulettel Al Kharidba teleportálni vagy oda gyalogolni. Ha a házadban van oltár és glory amulett is a falon, akkor haza teleportálhatsz, ott prayert töltesz és a falon lógó glory amulettel Al Kharidba teleportálsz. Al Kharidban a palotából pedig irány a Shantay Pass-nál lévő láda ahol bankolhatsz. Ne felejtsd el feltölteni az életed és pótolni amiből nincs nálad elég.

Javaslom hogy a shantay passból 10et vigyél magaddal és teleportáláshoz rune-kből (vagy teleport tablettából) is több legyen nálad (mondjuk 10hez elegendő), így ezeket ritkábban kell tölteni, így hamarabb végzel a banknál és mehetsz újra.