Knight's Sword

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Faladorban, a fehér lovagok kastélyában.
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések
Képességek 10-es Mining

Ajánlott képességek: Minél nagyobb Cooking és Defence skill.

Tárgyak Redberry pie(vagy Redberries, Pot of Flour, Bucket of Water, Pie Dish), 2 Iron bar, Pickaxe(csákány), jól védő páncélzat.
Jutalom
1 quest pont, 12725 Smithing xp.


A Törpe

A küldetést a Falador-i kastélyban tudod elkezdni. Menj át a hídon a várba és beszélj a fegyvernökkel (Squire).
Knightsword start.jpg
Azt mondja elvesztette mestere, Sir Vyvin kardját és a segítségedet kéri, hogy újat szerezzen. Ilyen kardot viszont csak az Imcando törpék képesek csinálni, és nem tudja, hol lehetne megtalálni őket. Így hát elküld Reldo-hoz, Varrock könyvtárosához.
A Varrock-i könyvtár

Menj Varrockba, ahol a palota északi részén találod a könyvtárat. Beszélj Reldoval aki elmondja, hogy állítólag Imcando törpék laknak Port Sarimtól délre, és nagyon szeretik a Redberry Pie-t. A Port Sarimtól délre levő félsziget legdélebbi csücskén található Thurgo, egy Imcando törpe, akinek a házát egy kovácsműhely ikon jelzi a térképen. Mielőtt meglátogatod, szerezz be egy Redberry Piet, mivel csak akkor hajlandó neked segíteni, ha adsz neki egy ilyen pitét.

Knightsword thurgo.jpg

A Pite

A szükséges Redberry Pie-t megveheted a GE-n, vagy akármelyik játékostól. Ha ez nem sikerül, akkor kénytelen leszel magadnak megcsinálni. Ehhez szükséged lesz 1k coinsra, és egy pot of flour-ra.

Hozzávalók a pitéhez:

  1. Pot of Flour (A Lumbridge-i malomnál meg tudod csinálni)
  2. Bucket of Water (Beefy Billnél megvehető)
  3. Pie Dish (Beefy Billnél megvehető)
  4. Redberry (Beefy Billnél megvehető)

Menj el Beefy Billhez, és vegyél meg minden hiányzó hozzávalót. Ezután használd a Pot of Flour-t a Bucket of Water-en, és válaszd ki a "Pastry Dough" opciót. Ezt pedig használd a Pie Dish-en. Ekkor egy Pie Shell-t kaptál, amin használd a Redberry-t. Így a keletkező tárgyat már csak meg kell sütni, és máris kész a finom pite, amivel majd lenyűgözheted Thurgo-t. Vigyázz! 50 Cooking alatt van rá esély, hogy elégeted a pitét. Készülj fel arra, hogy többet is kell majd csinálnod. Illetve ne felejtsd el, hogy a süteményeket csak sütőben (Range) lehet elkészíteni.

Miután kész a pite, vidd el Thurgonak, és kínáld meg vele. Nagyon örülni fog neki, és sokkal segítőkészebbé válik. Első kérése az, hogy vigyél neki egy képet a kardról, mivelhogy anélkül nem tudja elkészíteni.

A kép

Menj vissza Faladorba, és beszélj a Squire-el. Elmondja, hogy van egy ilyen kép Sir Vyvin szobájában, egy szekrényben. Menj fel a vár második emeletére, majd keress egy szobát, ahonnan egy széles lépcső indul felfelé. Menj fel a lépcsőn, és Sir Vyvin szobájában találod magad. A szobában található egy kis hálószoba is, ott a szekrény. Ezt viszont csak akkor tudod kinyitni, ha Sir Vyvin nincs a szobában, mivel nem szabad, hogy észrevegyen. Ha megfelelőek a körülmények, akkor szerezd meg a képet. Ezt vidd el Thurgonak, aki elkezdi megvizsgálni.
Itt találod a képet

A kard

Thurgo elmondja, hogy csak két hozzávaló szükséges a kard elkészítéséhez. Kellene 2 Iron Bar a pengéhez, és egy Blurite Ore a díszítéshez. Ezt a Blurite Ore-t pedig csak az alatta levő barlangban lehet megtalálni.
Bejárat a barlangba

Vegyél elő kaját, a pickaxe-odat, és vegyél fel páncélt. A barlangban több agresszív szörny is található, a legerősebb közülük az 57-es Ice Warrior. Amint készen állsz, menj le a csapóajtón. Fuss el a barlang végébe, ahol két Blurite kő is van, bányászd ki a szimpatikusabbikat (A blurite kövek fehér színűek, egy kék csíkkal a közepükön). Ezután fuss vissza, és mássz fel a felszínre. Amint a két Iron Bart is megszerezted, látogasd meg újra Thurgo-t. Add neki oda a hozzávalókat, és ő megcsinálja neked a kardot. Figyelem: Ebből a kardból több is legyártható, ha többszöri alapanyagot viszel Thurgonak, és folyton eldroppolod a kardjaidat mielőtt megkéred, hogy gyártson még egyet. Ez a kard a quest befejezése után soha többet nem lesz megszerezhető, így ha szeretnél egyet emlékbe, akkor most szerezd meg.

A kardot vidd vissza Faladorba, a Fehér Lovagok Kastélyába és add oda a fegyvernöknek(Squire)aki megköszöni és megjutalmaz! Vigyázz: A Squire minden Blurite Sword-ot elvesz az inventorydból, így az esetleges emlékdarabjaid ne legyenek nálad a quest befejezésénél!

Qcomp ksw.png