Land of the Goblins

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Dorgeshuun bánya, beszélj Grubfoottal
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések Another Slice of H.A.M., Fishing Contest
Képességek 30 Prayer, 36 Agility, 36 Thieving, 36 Fishing, 37 Herblore
Tárgyak 2 db Vial of water, Toadflax, Pestle and mortar, Slimy eel, Blue dye, Orange dye, Yellow dye, Purple dye, Black dye, Goblin mail, Dramen staff, Fishing rod, Fényforrás (Bullseye lantern ajánlott)
Jutalom
1 küldetés pont, 3000 Agility xp, 3000 Fishing xp, 3000 Herblore xp, 2000 Prayer xp, 3000 Strength xp, 3000 Thieving xp, készíthetsz goblinná változtató italt


A Koboldok földje

1. Beszélj Grubfoottal, aki elmondja, hogy szeretne bemenni a városba, de nem engedik be. Mondd meg Mistagnak, hogy majd te elkíséred Grubfootot és mindkettőtöket beenged a városba.

2. Bent irány Oldak háza (Észak-nyugati rész, földszint)! Keresd meg Zanikot és beszélj vele. Grubfoot elmondja, hogy álmában Zanik elvezette a goblinokat Yu’biuskba, a goblinok őshazájába. Zanik utána akar járni a dolognak. Grubfoot elmondja azt is, hogy a főpap (high priest) a goblin templomban, valószínűleg tudja hogyan kell eljutni Yu’biuskba.

3. Oldak elteleportál a barlangba, ahonnan a templom bejárata nyílik. Ez egyébként pontosan a Fishing Guild alatt van. Menj a barlang észak-nyugati csücskébe és beszélj az őrrel (goblin guard). Zanik bemehet, te viszont nem, mert ember vagy.

4. Vissza Dorgesh-Kaanba. Oldak azt javasolja, hogy beszélj a Makeover Mage-el, hátha ő tudja, hogyan lehetne goblinná változni.

5. Menj el a Makeover Magehez Faladortól dél-nyugatra. Ne mondd el neki a titkot! Kapsz tőle pár Pharmakos bogyót.

6. Tedd be a toadflaxot és a Pharmakos bogyót egy vízzel teli üvegcsébe (vial of water) és kész is a goblinná változtató ital. Menj vissza a barlangba, amit a Fishing Guild mellett találsz.

7. Vedd le minden felszerelésed és idd meg a főzetet, válassz ki egy goblin formát. Beszélj az őrökkel Goblin-speaket használva. Kapsz egy Goblin nevet és bemehetsz a templomba.

8. Most, hogy benn vagy, beszélj a főpappal (high priest) és kérdezd meg, hogy hol van Zanik. Elmondja, hogy Zanik nem tudott válaszolni a kérdéseire, ezért bebörtönözték őt a fekete páncélos goblinok részében.

9. Beszélj a főpappal ismét, akinek most meg kell válaszolnod pár kérdését. A kérdések és válaszok a következők lehetnek:

K. True or false: those who do not believe in Big High War God, whether they goblin or other races, must die.
V. True
K. Oh? Why?
V. The Big High War God Commands it.
K. True or false: Big High War God chose goblins to be his race because goblins mighty warriors.
V. False.
K. Oh? Why you say that?
V. Goblins were not mighty warriors before he chose us.
K. True or false: Goblin leaders should be good at planning in order to win battles.
V. False.
K. Why not?
V. That's one of the commandments.
K. Prophecy say some day Big High War God send Chosen Commander. What Chosen Commander do?
V. Lead Goblins to victory over the whole world.

11. Most már válaszol további kérdéseidre is. Kérdezd Yu’biuskról, erre azt mondja, hogy az előde, Snotface tudta egyedül, hogy hol található a hely, de ő sajnos meghalt. A csontjai a templom hátuljában vannak egy sírboltban, de meg tudod idézni, ha elmondod a nevét a sírjánál. A kripta ajtaja hat kulccsal le van zárva, amelyeket a különböző törzsek papjai tartanak maguknál. A törzsek tagjai ruhájuk színével azonosítják magukat.

12. Menj ki a templomból és a barlangban vegyél fel a földről egy gombát. Törd össze a mozsárral (Pestle and mortar) majd tedd egy üvegcsébe (vial). Fekete festéket kaptál. Fesd be vele a goblin armourodat feketére. Menj be a főpaptól keletre található szobába, ahol be van zárva Zanik; beszélj vele. Megtudod tőle, hogy elvették a teleportáló gömbjét, de itt van valamelyik ládában a közelben. Keresd meg és add oda Zaniknak. Pickpocketeld a papot ebben a szobában, hogy megkapd a kulcsát.

Ehhez a részhez tárgyak
Szükséges

Goblin mail, Slimy Eeel, Fishing rod, Kék, sárga, narancssárga (sárga + piros), lila (kék + piros) festékek. Ha elkezdted a Mourning's Ends Part 1-et, akkor vehetsz Letyában a ruhaboltostól festékeket, vagy ha kész a Legends Quest akkor a Legend's Guildban is. Esetleg készíttethetsz Aggieval, Draynor Villageben.

Ajánlott

Fegyver, páncél, Amulet of Glory, Ardougne vagy Camelot teleport


12. A beszerezhető színes festékek mellett kelleni fog még egy fehér festék is és az imént megszerzett fekete. Fehér festéket Aggie-tól szerezhetsz Draynor Village-ben. Beszélj vele, és elmondja, hogy fehér festék csak Whitefishből készíthető, amit csak Hemensterben lehet fogni, és slimy eelt kell használni csaliként. Menj Hemensterbe (a Fishing Contestből ismert hely, itt volt a verseny; Ardougnetól északra, Camelottól nyugatra). Vigyél magaddal egy sima pecabotot és néhány slimy eelt. Halássz egy whitefisht és vidd vissza Aggienek.

13. Menj vissza a templomba. A goblin armourt mindig fesd a megfelelő színűre, miközben végigjárod a törzsek szobáit. A szobákban pickpocketeld a papokat a kulcsokért.

14. Miután megvannak a kulcsok, menj be a belső szobába, és lépj a bal oldalon lévő legközelebbi sírhoz és mondd ki a "Snothead" nevet. Ezzel megjelenik a főpap előde. Győzd le, és kérdezd meg tőle, hogy hol van Yu'biusk. Azt mondja, hogy ő sem tudja hol van, de az előde, Snailfett talán tudja.

15. Menj a Snotheadével szemben lévő sírhoz és mondd ki a nevet: "Snailfeet". Ő is az elődjére támaszkodik, Mosschinra.

16. Keresd meg Mosschin sírját és idézd meg őt is a neve kimondásával. Ő is elküld az elődjéhez természetesen, kinek neve Redeyes.

17. Redeye meleevel és magicel támad. Miután legyőzted, elmeséli, hogy élő goblin még nem tért vissza Yu'biusk-ba, de a halott képes lehet rá. Elküld az elődjéhez, Strongboneshoz aki a Big High War God's sereg egy papja volt és jártas a mágiában.

18. Az utolsó sírban fekszik Strongbones. Őt a legnehezebb megölni, mert megidéz 5 csontvázharcost maga mellé. Hagyd figyelmen kívül a csontvázakat csak Strongbonessel törődj. Legyőzése után elmondja, hogy Yu’biusk, Runescape egy másik síkjában fekszik és élő goblin még nem járt ott.

19. Menj vissza Dorgesh-Kaanba, azon belül Oldak házába, és mondd el Zaniknak, hogy mit derítettél ki. Az jut eszükbe, hogy használd a Fairy Ringet a várostól délre, hogy eljussatok Yu’biuskba. Ők teleporttal mennek.

Két lehetőséged van:

  1. lehetőség: Elmész a legközelebbi Fairy Ringhez és beírod az AJQ kódot.
  2. lehetőség: Menj a város déli részére és menj föl a lépcsőkön, amíg nem tudsz átmenni egy alagúton. Ekkor megérkeztél a déli Dorgeshuun bányába. Indulj el a nyugati úton és kövesd az utat délre, aztán keletre, végül északra.

20. Találni fogsz egy szerkezetet. Beszélj Oldakkal, aki elmagyarázza, mégis hogyan kell használni azt. A legkülső gyűrű 9, a középső 4, a legbelső pedig 1. Ha minden jól megy akkor Zanikkal elteleportáltok Yu’biuskba.

21. Menj északra és próbáld meg kinyitni a furcsa dobozt (strange box). Zanik belekerül a dobozba és jön egy kis bejátszás ahol visszarohansz a portálhoz és eléred mielőtt bezáródna, Zanikot hátrahagyva.

22. Végül a küldetés Oldak házában ér véget egy beszélgetéssel. Elmondja, hogy nem tudsz visszamenni Yu'biusk-ba, hogy megmentsd Zanikot.


A küldetés után utazhatsz Yu'biusk-ba, a BLQ Fairy Ring kóddal. Továbbá megcsinálhatod a Hopespear's Will mini-questet.

Land of the Goblins rewards.png