Lost City

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Lumbridge-től, ill. a Draynori erdőtől délre fekvő mocsár. Beszélj a kalandorokkal!
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések
Képességek 31-es crafting szint, 36-os woodcutting szint, képesnek kell lenned egy 101-es szintű lény legyőzésére
Tárgyak
Jutalom
3 quest pont, belépési jogosultság Zanarisba, engedély Dragon longsword és Dragon dagger viselésére

Leírás: Ősi legendák mesélnek az elveszett városról, melyet számos kalandor próbált már megtalálni, sikertelenül. Vajon képes vagy megfejteni Zanaris titkát?

A küldetés...

1. Menj Draynorba, s onnan vedd délkeletnek az irányt, míg el nem találsz néhány különös alakot egy tábortűz körül.

Lost city camp.jpg

2. Néhányuk nem áll szóba veled, egyedül a harcossal (warrior) tudsz beszélni. Bámulatos intelligenciádat kihasználva tudd meg, hogy mit is keresnek a kalandorok:)


3. A harcos elmondja, hogy először meg kell találnod egy manót. Ezt a következőképpen teheted meg: A tábortűztől vedd nyugatra az irányt, s keress egy olyan fát, ahol a megszokott "chop-down tree" opció helyett, szimplán "chop tree" opciót választhatsz.

Lost city chop20tree.jpg

Miután megvágtad a fát, kiugrik belőle Shamus, a manó. Fuss utána, s kérdezd meg tőle, merre található Zanaris.


4. Készülhetsz a harcra, ugyanis hamarosan meg kell küzdened egy 101-es szintű lénnyel! Mindenekelőtt el kell döntened, hogy milyen fegyvernemben (harcos/mágus/íjász) kelsz birokra vele. Azt azonban tudnod kell, hogy a lényhez Entrana szigetén át vezet az út, ahova nem vihetsz sem páncélokat, sem fegyvereket. Ami azonban nálad lehet:

rúnák, nyilak, "félkész íj", íjhúr, ékszerek, italok (potion), köpenyek, köntös (robe), imakönyv (prayer book), csizmák, kalapok, szipla kés (knife) és természetesen étel.


Ha harcosként kívánsz a lénnyel megküzdeni (akkor érdemes, ha van minimum 43-mas szintű prayered), csupán egy bronz fejsze lesz segítségedre. Ajánlott tárgyak: Glory amulet, strength/attack/defense/prayer ital, Lumbridge teleport (1earth,3air,1law rúna), és minimum lobster, vagy annál többet gyógyító étel.


Ha mágusként kívánsz a lénnyel megküzdeni (ha 60 combat szintnél alacsonyabb vagy, de van legalább 17-es mágia szinted), feltétlen vigyél magaddal minimum 50 chaos és 100 air rúnát ( air bolt varázslat használatához) vagy ennél magasabb szintű varázslatok használatához megfelelő rúnamennyiséget. Ajánlott tárgyak: Glory vagy magic amulet, Lumbridge teleport, defense/prayer ital, és minimum lobster, vagy annál többet gyógyító étel.


Ha íjászként kívánsz a lénnyel megküzdeni (ha nincs minimum 34-ös fletching szinted, akkor inkább válassz másik fegyvernemet!) , legyen nálad 70-80 mithril arrow (minimum), willow íj készítéséhez szükséges íjhúr (bowstring), "félkész íj" (unfinished willow bow), valamint egy sima kés (knife). Ezeken kívül ajánlott: Glory amulet, defense/prayer ital, Lumbridge teleport, és minimum lobster, vagy annál többet gyógyító étel.5. A fent felsorolt (engedélyezett) tárgyakon kívül, tegyél be mindent (!) a bankodba. Menj Port Sarimba, s beszélj az egyik entranai pappal. Át fognak kutatni, és ha tiltott tárgyat találnak nálad, nem engednek utazni. Ha mindent rendben találnak, hajóra szállhatsz. Miután megérkeztél a szigetre, menj északkeletre a hídhoz, majd fordulj nyugatnak a halott fákhoz (dead trees). Beszélj az ottani pappal.


6. Menj le a létrán,(amint lemész a prayered lecsökken 3-ra) s ölj meg pár 25-ös szintű zombit addig, míg valamelyik el nem dob egy bronz fejszét (bronze axe). (A választott fegyvernemtől függetlenül szükséged lesz a fejszére!) Utána fuss túl a 92-es szintű greather démonok termén.


Lost city safedot.jpg

7. Keress egy fát, vágd meg, mire egy 101-es szintű faszellem (tree spirit:) megtámad téged. Ha harcosként próbálod likvidálni, használd a 'protect from melee'-t, míg a bronz fejszével meg nem adod neki a kegyelemdöfést. (Ha prayer pontjaid elfogynak, igyál prayer potiont!) Ha mágusként, vagy íjászként veszel részt a küzdelemben, célszerű egy olyan pontot találni, ahol a szellem nem ér el téged, de te tudod támadni őt. Erre a legmegfelelőbb hely:8. Amint megölted a szellemet, vágja fából néhány rögöt, s teleportáj Lumbridge-ba. Ha elfelejtkeztél a teleport-rúnákról, akkor sincs veszve minden, ugyanis a greather démonok terméből nyíló mágikus ajtót használva kijuthatsz lvl 31 wildernessbe. Ez azonban kicsit veszélyes, gondolom nem kell elmagyaráznom, miért...:)
9. Egy közönséges kést használva készíts a rögökből Dramen staffokat. Az egyiket vedd a kezedbe, s menj a küldetés kezdőpontjához. Innen vedd keletnek az irányt, át a mocsáron, egészen egy kis házig. Lépj be a házba...


10. Amint beteszed a lábad Zanarisba, a küldetés készen van. GRATULÁLOK!:)

Lost city Rewards.png

By Matthias Rex