Lunar Diplomacy

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Relekka
Besorolás Hosszú
Hosszúság Nehéz
Szükséges
Küldetések The Fremennik Trials, Lost city, Rune Mysteries, Shilo Village
Képességek 61 crafting, 40 defence, 49 firemaking, 5 herblore, 65 magic, 60 mining, 55 woodcutting
Tárgyak tinderbox, pickaxe (csákány), needle (tű), thread (cérna), minimum 400 gp, guam leaf, marrentil, pestle and mortars, dramen staff, spade (ásó), hammer, axe, Lyre, glory amulet (4), Boots of Lightness, energy potionok, Varrock teleport, jó páncél és fegyver
Jutalom
2 quest pont, 5000 magic xp, 5000 runecrafting xp, 50 astral runa, Ezentúl használhatod a Lunar Varázskönyvet!

Leírás

Megjegyzés: Itt az elején elég ha nálad van a tinderboxod és rajtad van a boots of lightness, ugyanis itt még nincs harc és később lesz bank!

1. Beszélj Lokar-ral Relleka kikötőjében.
Lunar start.png

2. Beszélj Brundt the Chieftaint-al, Relleka "középső" házában, kérd el tőle a pecsétet Lunar seal.png.
Lunar fremmenik.png

3. Vidd vissza a pecsétet Lokarnak. Aki elvisz a kalózhajóra. Itt beszélj a kapitánnyal, kérd meg, vigyen el Lunar szigetre.
Lunar captain.png
Ez nem fog menni, csak tesztek egy kört a saját szigetetek körül. A kapitány nem érti miért van ez "hisz végig hátszélben mentek". Elküld Jack-hez, a navigátorhoz, aki a hajó végében, egy szinttel lejjebb található. Jack elmondja, hogy nem az ő hibája, egy bizonyos jinx lehet a felelős a tettekért.
Lunar jack.png

4. Menj vissza a kapitányhoz, ő egyetért Jack-el, a jinx ügyében, és megkér, hogy derítsd ki mi folyik itt. Menj Shultzhoz, aki a hajó orrában áll és távcsővel nézelődik, kérdezd meg a jinxről, elmond pár dolgot.
Lunar lookout.png

5. Menj a legalsó szintre, ott beszélj a Szakáccsal. Elmond mégtöbbet a dologról. Ezután menj vissza a fedélzetre, ott menj fel a hajó hátulján a létrán és beszélj Lee-vel.
Lunar lee.png
Ő elmondja, hogy a "First Matey" lehet a bűnös. Davey-boy-t a First Matey-t, pont Lee alatt találod. Beszélj vele, de neki van alibije, viszont azt mondja, hogy a Cabin Boy keze lehet benne. Menj vissza fel Lee helyére, ott megtalálod a Cabin Boy-t.
Lunar cabinboy.png
Egyből letámadod, hogy igen ő volt, és be is vallja. Ad neked egy smaragd lencsét és egy lámpát, hogy megkeresd a szimbólumokat amiket ő felrakott bizonyos helyekre. Illeszd össze az Emerald Len-t és a lámpát, majd használd rajta a tinderboxod, ezzel megkapod az Emerald Lanterned.

Szimbólumok keresése

Öt szimbólumot kell megkeresned, ebből 3 a legalsó szinten van, 1 a fedélzeti szinten, 1 pedig a hajó hátulján fenn egy ágyun.

1. Menj fel a hajó hátulján, ahol megtalálod a Cabin Boyt és Lee-t, ott a jobb ágyúra használd a lámpásod, és rábukkansz a szimbólumra.
Lunar szimbolum1.png

2. A fedélzeti szinten, a hajó hátuljában találsz a falon egy papírt, azon használd a lámpád és újabb szimbolumot találsz.
Lunar szimbolum5.png

3. A hajó legalsó szintjén, a raktárhelyiségben van egy láda, azon is van egy szombólum.
Lunar szimbolum2.png

4. Ugyancsak a legalsó szinten, beljebb van egy oszlop, az is szimbólumot rejt.
Lunar szimbolum3.png

5. Végül, itt lent a legalsó szinten, a leghátsó szobában van egy nagy láda, azt is csekkold le és meg is van az utolsó!
Lunar szimbolum4.png

Ha ez megvan beszélj a kapitánnyal, hogy a jinxeket letörölted és ő elvisz a Lunar szigetre.

Lunar sziget

Fontos: Amíg a szigeten tartózkodsz (akár küldetés előtt vagy után) nálad kell lennie a Seal of passage (nem bankban), ha lebankolod vagy eldobod azonnal kiteleportálódsz Rellekába!!!

1. Mikor megérkeztél, menj balra, mássz fel a létrán, majd egy másikon le és menj be a városba. A kapuban látni fogsz egy kis bejátszást.

2. Menj délre a várostól, az első hídon át, majd keletre és megtalálod az Astral altart, beszélj az Oneiromancerrel
Lunar oneiromancer.png.

3. Vissza a városba, annak is az északi részén találsz egy mozgó házat,
Lunar mozgohaz.png
abba bemész és megtalálod Baba Yaga-t. Beszélj vele, elmondja, hogy kell egy potion. Ad egy üres vialt Lunar vial.png és elmondja, hogy kell hozzá egy Guam leaf, marrentil leaf és grounded Suqah fog.
Először töltsd fel a vialod vízzel, add hozzá a guam-ot, majd marrentilt és a Grounded tooth-ot (A város mellett vannak Suqah nevű szörnyek (lvl 111 Lunar suqah.png), azok kidobják a fogukat Lunar tooth.png, azon használd a pestle and mortarst). Megkapod a Waking-sleep vialt, ezt vidd vissza az Oneiromancernek.

Kis kitérés

Az Oneiromancer elküld a 4 elemi altarhoz (air, fire, water, earth -> ebben a sorrendben), hogy áldd meg a Dramen staffod. Menj is ezekhez, és használd az altaron a Dramen Staffod. Ha letetted a Seal of Passagedet, akkor ismét vedd magadhoz!

Vissza a Lunar szigetre

1. Vidd a Lunar staffot az Oneiromancernek, ő elteszi és megígéri, hogy vigyáz rá. Megkér, hogy szerezd meg a ceremóniához szükséges öltözéket (Lunar set). Elmeséli, hogy szerezheted meg őket:

Először is beszélj Meteora-val, aki a város déli részén lakik.
Lunar meteora.png
Elmondja, hogy elvesztette a kedvenc tiara-ját és ha megszerzed neki akkor odaadja érte a fején lévő Lunar Amulettet. Annyit elárul, hogy a Suqah szörnyeknél kéne keresni.

Felső, gatya, kesztyű, cipő és az amulet: Ölj legalább négy Suqah szörnyet, közben ki fog esni Meteora tiaraja Lunar tiara.png, de dob mindegyik Suqah hide -t is Lunar hide.png. Szerezz legalább 4 Suqah Hide-t, vidd el őket a ruhaboltosnak a banktól délre, kérdezd meg tud e segíteni, majd ha véget ért a beszélgetés mégegyszer beszélj vele és 100 gp darabjáért megtannolja a bőröket Lunar tannedhide.png. Ezeken használd a Tűdet (needle) cérna (thread) jelenlétében, és csinálj: felsőt, gatyát, kesztyűt, cipőt. Ezek után (akár előtte is) vidd vissza a talált Tiarat, Meteorának erre ő odaadja a Lunar Amulettet.
A köpeny: A banktól nyugatra egy házban megtalálod Pauline Polaris-t.
Lunar pauline polaris.png
Megkérdezi, tudod-e, hogy hogy hívják, erre ha azmondod neki, hogy Pauline kinevet és elárulja, hogy az csak az álneve. Elárulja, hogy a valódi neve 3 részből áll, az első rímel a wood -ra a második a magic -ra a harmadik pedig a spade-ra. Kijön 4 választási lehetőség, itt válaszd a Jane-t és megkapod a köpenyt.
A gyűrű: A város közepe felé megtalálod Selena-t.
Lunar selena.png
Aztmondja, a gyűrűjét elásták a legnyugatibb híd felé kék virágok közé. Fogd az ásód és menj a várostól délre, majd a két hídon át míg találsz egy harmadik hidat. Attól a hídtól délre vannak kék virágok, az egyik alatt ott is a gyűrű!
Lunar asni.png Lunar asnihely.png
A sapka: Vedd magadhoz a csákányod! A várostól észak-keletre egy havas részen rábukkanhatsz egy barlangra. Menj le, itt van Arany, Ezüst, Drágakő bánya és két stalagmit. Középen van egy óriás stalagmit, abból szedj ki egy kis darabot Lunar rock.png.
Lunar stalagmit.png
Ezután nyomj erre a Lunar ore-ra egy Superheat varázslatot, hogy Lunar Bar-t kapj Lunar bar.png. A Lunar szigeten sajnos nincs anvil, úgyhogy menj a számodra legközelebbi anvilhoz, és hasonlóan mint minden más smithing cuccot, kovácsold Lunar sapkává. Ezek után térj vissza a Lunar szigetre (Seal of Passage-t el ne felejtsd).

2. Ha megvan a full set, add le azokat az Oneiromancer-nek, majd vissza is adja őket a staffal együtt. Kapsz a Sleep-Waking potionod mellé egy Kidling-et is, amit használj is a potionon és Soap Kidling Lunar kidling.png lesz belőle. Megkér, hogy készítsd elő a szertartást. Vedd magadhoz tinderboxod és egy jó favágó baltád. A város nyugati részén egy nagy házban (vagy inkább templom? :O) láthatsz egy nagy "serleget" tele fával.
Lunar gyujtas.png
Gyújtsd meg a tinderboxszal, majd használd rajta a Soap Kidling-ed és azonnal elalszol, megjelensz az Álomföldön (Dreamland). Megjegyzés: Ha valamilyen okból kifolyólag ki kell jönnöd Álomföldről mielőtt meglenne minden teszt, az Oneiromancertől kérhetsz új potiont és kidling-et!

Az Álomföld

Lunar dreamland.png
Álomföldön, középen találsz egy könyvet és egy Ember járkál körülötte. Beszélj ezzel az emberrel és elmondja, hogy meg kell ismerned magad, felad hat tesztet, amiket úgy tudsz elérni, hogy Álomföld szélén rámész a különböző színű kövekre. Miután megvan egy teszt, meséld el a középen ácsorgó embernek, hogy mit tanultál abból!

'Communicating in numbers' Lunar szamok szin.png

Ebben a tesztben, feladnak neked 5 számsort és neked folytatnod kell azt még két számmal logikusan. Ha elrontod a számsort, kapsz helyette másikat.
Lunar szamok.png
Példa: Ha olyan számsort kapsz, hogy 1,3,5 akkor a folytatás (logikusan) 7,9 lesz!

'Chop, chop, chop away' Lunar tree szin.png

Itt lesz szükséged a Favágó baltádra (nem veheted a kezedbe), beszélj az ottani emberrel és versenyezned kell vele. Szimmetrikus a terem, a jobb oldali rész az ellenfeledé, a bal oldali a tied. Húsz rönköt kell gyűjtened és a terem közepére lerakni azokat, mielőtt az ellenfeled megtenné ugyanezt.
Lunar dreamtree.png

'The race is on!' Lunar futas szin.png

Bekerülsz egy versenypályára, ahol van két út. A bal oldali egy teljesen egyenes tiszta, a jobb oldali kanyarokkal és akadályokkal teli út. Versenyezned kell az ottani emberrel, úgy, hogy az övé a bal oldali út, tied pedig a görönygyös. Az ellenfeled csak sétálni fog, úgyhogy nem túl nehéz a feladat. Az akadályokat ugord át, és go be a célba!

'Where am i?' Lunar ugralos szin.png

Lunar ugralos.png
Itt annyi a dolgod, hogy megtaláld a helyes utat a másik oldalra. Ugrálni kell ezeken a "platform"-okon, van amelyik lezuhan és kezdheted előről és van amelyik stabil, na azokat kell megtalálni!
Például a következő is lehet a helyes kombináció:
Lunar ugralos map.png

'Game of Chance' Lunar kocka szin.png

Az itt található ember, megad egy számot (pl 24), és azt neked 6 darab kockából kell kiraknod, de minden kocka csak 2 felé fordítható! A bal oldaliak 2-5, a középsők 1-6, a jobb oldaliak 3-4. Egy jópár számot fogsz kapni, készülj fel rá!
Lunar kocka.png

'Anything you can do...' Lunar kommunikacio szin.png

Ebben a tesztben az itt található ember úgymond Mime (random event) -t játszik. Beszélj vele, megkér, hogy kövesd. Mindig elteleportál és ha odamész vele és beszélni akarsz akkor csak egy Emotet fog nyomni, amit utánoznod kell. Bizonyos számú utánzás után kész a teszt!
Lunar kommunikacio.png

Az utolsó teszt

Miután megvan a mind a 6 feljebb található teszt, beszélj a középen álló emberrel és elvisz az utolsó teszt helyszínére (lehet 2x kell majd kérned, mert előfordulhat bug). Itt "saját magaddal" kell harcolni, igaz a hasonmásod 79-es. Az ellenfél neve: Me.
Lunar me.png
Meg kell ölnöd, ami eltart egy darabig, mert mindig elteleportálódtok egymástól. Miután meghalt, végeztél Álomföldön, menj középre és olvasd el az ott található könyvet, ezzel kijutsz Álomföldről.

Befejezés

A templomban ébredsz, vedd az irányt az Oneiromancer-hez, meséld el neki mit tanultál, és ő megjutalmaz!
Lunar Diplomacy rewards.png