Mage Training Arena

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Hol lehet kezdeni

Duel Arena közelében. Be kell menj oda, majd északra lesz a kórháztól/prayer altartól.

Amik jól jönnek:

  • Láva (Lava) vagy Sár (Mud) staff.
  • SOK Nature rúna (kb 750+ elég)
  • SOK Cosmic rúna (kb 750+ elég)
  • SOK Law rúna (kb 500+ elég)

Kezdés:

Mielőtt bármit is csinálnál, beszélned kell a Kapuőrrel (Entrance Guardian) hogy kapj Progress Hat-et, amiben be tudsz lépni a négy különböző gyakorló pályára. Ha beszélsz a kapott kalapokkal, elmondják, hogy hány pontjaid vannak a különböző pályákon. A pályákon úgynevezett "pizazz" pontokat kapsz, ami kategorizálva van négy fajtában, mindegyik egyezik azzal az arénával, ahol nyerted őket.

Elsõ aréna: Alkimista játszótere

Szükséges:

Tûz (Fire) és Természet (Nature) rúna, 21-es Mágia szint.

Amik jól jönnek:

Tűz staff/battlestaff/mystic staff, és minimum 100 Természet rúna

A cél az, hogy a kapott tárgyakat alcholva pénzhez, és Pizazz pontokhoz juss. A jobb felső sarokban egy kis menüben mutatja a tárgyak jelenlegi értékét.

Ezek folyamatosan változnak! Kutasd át mind a nyolc szekrényt a tárgyakért.A tárgyak meghatározott sorrendben vannak.A tárgyak a kabinetekben az óramutató járásával megegyezően mozognak. Éppen megváltoztatják a kezdő pontjukat. Ahogy találsz egy tárgyat, hamar rájössz hol van a legközelebbi tárgy.

Ha nem Tűz (Fire/ Láva (Lava) staffot használsz, akkor a Low level Alchemyt javaslom, mivel megkapod a pénzt, csak hát kevesebb xp-t kapsz.

- Most Alchold azt a tárgyat, amire rámutat a nyíl, vagy az értéke 30 gp. Most kapni fogsz pénzt. - Az értékek mennyisége fel lesz tüntetve a kis listában a sarokban. - Próbáld meg Alcholni azokat a tárgyakat, amikre rámutatnak a nyilak, vagy 30 gp-t érnek. - Minden 100 coinért kapsz egy Alchemy Pizazz pontot és 200 Mágia xp-t. - Próbáld meg 100-asával berakni a pénzt vagy vesztesz. Pl.: Először beraksz 199 coint, ilyenkor 1 pontot és 398 xp-t kapsz. Másodszorra, amikor csak 1 pénzt raksz be, nem kapsz pontot, miközben összesen 200 pénzt raktál be, de a játék csak 100-ként érzékeli. Szóval gyakran rakjad a pénzt be. Ha kiloggolsz, amikor a pénzed az inventorydban van, akkor azt elveszted.

Stratégia:

Hozz 4 vagy 5 Természet rúnát, és helyezzed a tárgyakat a hátizsákodba. Várd meg, míg az Alchemy Guardian azt mondja hogy " az X tárgy ingyen átalakítható (X can now be converted for free)".

Az a tárgy, amire rámutat a nyíl, ingyen Alcholható! A High Alchemy NEM ad több pénzt, mint a Low lvl társa. Így gondolhatjátok, hogy "Na akkor beviszek pár K-t az arénába. A probléma csak az, hogy te nem vihetsz be oda pénzt.

Második aréna: Telekinetic színház

Szükséges:

Egyensúly (Law) és Levegő (Air) rúnák, 33-as szintű Mágia

Amik jól jönnek:

Levegő (Air) staff/battlestaff/mystic staff, és minimum 100 Egyensúly rúna.

A cél az, hogy egy szobrot át kell vinned pár labirintuson Telekinetic Grab-bal. A szobor arra megy, amerre te állsz. Pl.: Azt szeretnéd, hogy a szobrod balra menjen. Menj a fal bal oldalára, majd a szobron használj Telekinetic Grab-ot. A szobor addig mozog, míg falat nem ér. Minden egyes labirintusnál kb. 7-10 Egyensúly rúnát kell használnod. Ha befejezted az egyik labirintust, beszélj a Labirintus Mesterrel, és elteleportál egy másikhoz. Egy labirintus elvégzése után 2 Telekinetic Pizazz pontot kapsz. Ha egymás után 5 labirintust fejezel be, akkor kapsz extra 1.000 Mágia xp-t, 8 bónusz Telekinetic Pizazz pontot, és extra 10 Egyensúly rúnát.

Harmadik aréna: Áldások szobája

Szükséges:

Kozmikus (Cosmic) rúnák és az Ékköveket Áldó (Enchant Jewelry) varázslathoz való rúnák.

Amik jól jönnek:

Staff/battlestaff/mystic staff. A fajtája attól függ, hogy melyik az a legmagasabb áldó varázslat, amit tudsz használni, és minimum 100 Kozmikus rúna.

A cél az, hogy ezeket a különbözõ színű tárgyakat mindegyik sarokból kivéve és megáldva az Enchant Jewelry varázslattal Orb-á alakítsuk őket. Bónusz pontot kapsz, ha azt a színt változtatod át, ami a jobb alsó sarokban van feltüntetve. 10 varázslás után, menj a terem közepére, ahol egy lyuk vár arra, hogy beledobd az Orb-okat. 10 pontot kapsz 10 Orb után, de 1 orb után nem kapsz 1 pontot, csakis akkor, ha tízesével rakod őket!

Elhelyezkedésük:

Cube: ÉNy Cylinder: ÉK Iscosahedron: DK Pentamid: DNy

5 bónuszpontot kapsz ha 10 orbot biztonságba helyezel. Valamikor sárkánykő (dragonstone) is megjelenik. Ezeket megáldva bónusz Enchantment Pizazz pontokat kaphatsz, bár ez attól is függ, hogy miket áldasz még meg. Zafír (Sapphire) - 2 pont Smaragd (Emerald) - 4 pont Rubin (Ruby) - 6 pont Gyémánt (Diamond) - 8 pont Sárkánykő (Dragonstone) - 10 pont

A sárkánykövet nem lehet Alcholni, és nem lehet kivinni az arénából! Az itt kapott tapasztalati pontok 25%-a elveszik!

Ha BELÜL lépsz ki, akkor csak a bónuszpontokat kapod meg, és az összes többi elveszik! Szóval mindig menj ki az arénából mielőtt még kilépnél!

Negyedik aréna: Szörnyeteg Temető

Szükséges:

Természet (Nature), Víz (Water) és Föld (Earth) rúnák, 15-ös Mágia szint.

Amik jól jönnek:

Sár (Mud) battlestaff/mystic staff, 100 Természet

Itt a cél az, hogy a megjelenő csontokon egy alig használt varázslattal használjunk. Itt lehetőségünk nyílik, hogy a csontokat banánná alakítsuk! Ezek az átalakítások Temető Pizazz pontokat vonnak maguk után. Ezek a csontok meg vannak számozva egytől négyig. Ha 1-es számú banánt alakítasz át banánná, abból egy lesz, ha 2-es számút akkor kettőt, stb. Néha megsebződsz egy csont miatt. Ha alacsony az Életerőd, jobb ha eszel pár banánt, és a maradékot pedig továbbra is gyűjtöd! Ha esetleg meghalsz, akkor csak 10 Temető Pizazz pontot vesztes, és semmi mást.

Stratégia:

Ne nagyon nézz jó csont után, inkább sebességre, mint minőségre menj! Csak szedj föl 12 csontot, varázsolj és tedd be. Banánokat sem muszáj enned, inkább menj a nővérekhez, hogy meggyógyítsanak!

Másik stratégia:

Igen könnyű. Vigyél be 5 homárt (lobster) és menj egy csontlelőhelyre, közel a kajatárolóhoz. Szedj fel három darab 4-es bonest, ami 12 lesz, majd 4 normál csontot, ami meglesz 16. Itt ne edd meg a banánokat, inkább amit hoztál. Itt a torták (cake) is működnek.