Member fizetése bankkártyával

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Sziasztok,

Mivel egyre többen kérdezgetnek játékban, hogy hogy kell kártyával membert fizetni, gondoltam megcsinálom a leírást, hogy könnyebb legyen mindenkinek. Próbáltam minél több információt leírni, sokszor banálisnak tűnhet amit írtam, de vegyetek figyelembe, hogy nem mindenki tud angolul és azoknak így könnyebb lesz.

Feltételek

1. Érvényes bankkártya kell legyen nálad, nem kell feltétlenül a te neveden legyen a kártya, bárkié lehet amennyiben az illető megengedi hogy használd a kártyáját 2. Csak olyan kártyával lehet fizetni, amelyiken a 16 számjegyű kártyaszámon kívül egy 3 vagy 4 számjegyből álló biztonsági szám (security code) van 3. Csak dombornyomásos kártyákat fogad el mint fizetőeszközt, tehát olyant amelyiknél a számok kiállnak egy picit a kártya síkjából 4. Nem minden bank által kiadott kártyát fogadja el Jagex, ez bizonyos szinten lutri, amíg ki nem próbálod, nem tudod, hogy működik-e vagy sem (ajánlom, hogy ha kártyát csináltattok, akkor a bankban kérdezzetek rá, hogy alkalmas-e internetes fizetésre) 5. Junior kártyákból sem mindegyiket fogadja el 6. Nem számít, hogy hitelkártya (credit card) vagy normál fizetéses kártya (debit card) 7. Nem kell kötelezően forintos számla illetve kártya legyen, valutás (pl. eurós) kártyával is lehet fizetni 8. Legyen pénz a kártyán

Mit kell csinálni az RS oldalon

Minden a Runescape főoldalon kezdődik: http://www.runescape.com A képek úgy követik egymást, ahogy a member befizetés során is látni fogod. A képek 1-11-ig a kártyával való fizetést mutatják be, ez azt jelenti, hogy ha befizettél, akkor anélkül, hogy barmit is kellene csinálnod, Jagex minden hónapban automatikusan leveszi a következő hónapi member árát egész addig amíg vissza nem mondod. Aki vissza szeretne mondani a member befizetést, az a folyamatot megtalálja 12-tol 16-ig. A member lemondását barmikor meg lehet csinálni. Ha csak 1 hónapra szeretned befizetni a membert és nem akarod, hogy automatikusan vegye le a pénzt a következő hónapban, akkor ajánlom, hogy befizetés után rögtön csináld meg a member lemondását, mert akkor nincs többet gondod vele és 1 hónapot member leszel.

És akkor kezdődjek a befizetési procedúra:

1.

1.jpg

2.

2.jpg

3.

3.jpg

4.

4.jpg

5.

5.jpg

6.

6.jpg

7.

7.jpg

8.

8.jpg

9.

9.jpg

10.

10.jpg

11.

11.jpg


Ettől hátrafelé csak akkor csináld meg, ha le akarod mondani a member pénzbefizetésedet vagy ha csak 1 hónapra akarsz membert befizetni!!!!!!

12.

12.jpg

13.

13.jpg

14.

14.jpg

15

15.jpg

16.

16.jpg


Problémák, előnyök a bankos készpénzes fizetéssel szemben

1. ID szám: tárgytalan, sehova nem kell beírnod mint azonosítót mert a karakteredbe bejelentkezve végzed a kifizetést direktben, arra viszont ügyelj, hogy pontos email címet adjál meg 2. Késés: tárgytalan a kérdés mert amint elvégezted a 12 lépést azonnal member vagy, semmit nem kell várnod 3. Valuta: tárgytalan hogy forintos vagy egyéb valutás kártyád van-e, mert a kártyáról úgyis automatikusan vált és a havi membernek megfelelő 5,95 USD-t veszi le. Ha forintos kártya akkor forintban, ha dolláros akkor dollárban, ha eurós akkor euróban átszámolva. 4. A 11-ik lépés után kell kapj egy visszaigazoló oldalt amiben írja, hogy member lettel, és e-mailben egy értesítést róla 5. Ha nem ezt az oldalt kapod hanem egy rövidebb kb 10 sorból álló szöveget, akkor azt jelenti, hogy nem sikerült a member befizetés. Ezt amúgy le tudod ellenőrizni úgy is, hogy megpróbálsz egy member világba belepni. Az utolsó visszaigazoló oldalt mindkét esetben MENTSÉTEK LE. 6. Amennyiben nem sikerült a befizetés, ajánlom, hogy menjetek el a bankba és kérjetek számlakivonatot, hogy visszatartottak-e az összeget vagy sem. Amennyiben visszatartottak az összeget mint kifizetési szándékot, úgy a kinyomtatott oldallal részben bizonyítani tudod, hogy nem történt meg a kifizetés és meggyorsítod az összeg félszabadítását. 7. Más most nem jut eszembe, ha barmi problema van, rshun-on pm-ben, vagy játékban a közösségi cc-n megtaláltok és megkérdezhetitek.

Raistlinka88