Miscellania

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Miscellania & Etceteria

A leírás azért készült, hogy segítse azokat, akik még nem próbálták ki ezt a jó pénzszerzési lehetőséget, és nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá.
Miscellania.png
Miscellania és Etceteria két kicsi sziget a Fremennik Provincia északnyugati részén.
Ha egyszer kész a Throne of Miscellania küldetés, Miscellania kormányzójaként ismerik el a játékost az itt élő lakosok. Ha a második küldetést is megcsinálod, a Royal Trouble-t, Etceteria lakosai is felajánlják szolgálataikat.

Hogyan juthatsz el Miscellania&Etceteria szigetegyüttesére?

-Rellekkai kikötőben találod Sailor-t, aki elvisz téged, ha készen van a Fremennik Trials küldetés.
-Ha van 83 Farming szinted, ültethetsz Spirit Tree-t, ami el tud teleportálni oda.
-Fairy Ringgel is el lehet jutni, a kód: CIP.

A királyság kormányzása

Advisor587.png

Választhatsz, hogy a munkásaid mit termeljenek, de ehhez pénzt kell befektetned és a népszerűségednek is nagynak kell lennie (75%+). A pénzbefektetéshez és a kívánt nyersanyagfajták kiválasztásához Advisor Ghrimmel kell beszélned, aki a miscellaniai kastély első emeletén található. Advisor Ghrimmel lehet beszélni a Lunar Mágia segítségével is, a NPC Contact varázslatot használva, így a szigetre sem kell menned.

Coffers.png

Akkor nyersz népszerűséget, ha „kisegíted” a munkásokat különböző feladatokban:
• Coal bányászata (~0.5% / szén) – A talált drágakövek is számítanak
• Maple tree vágás (~0.99% / fa)
• Gyomtalanítás (herb&flax) (~0.33% / gyom)
• Tuna és swordfish halászata

Ha készen van a Royal Trouble küldetés, tudsz Etceterián is népszerűséget gyűjteni, valamint munkásokat ott dolgoztatni.
• Teak és Mahogany tree-k vágása
• Komposztálni, öntözni és gyomtalanítani a farming helyeket


Ezek a tevékenységek nem jelentenek xp-t számodra, szóval gyakorlásra alkalmatlanok.

Ha eléred a 100% népszerűséget, az adott munkás, amelyiknél éppen dolgoztál, mondani fogja, hogy köszöni, de már eleget segítettél. A maximális támogatás eléréséhez a Coal mining a leggyorsabb módszer, de persze ez függ a Mining szintedtől is. Ha Advisor Ghrimhez sietsz és csak kevés % kell a 100-hoz, akkor a Maple tree vágás és a gyomtalanítás is megteszi, mert ezek azon az úton találhatóak. Ha népszerűség kell, de nincsen nálad semmilyen eszköz, a Fishing megoldást jelenthet, hiszen ha megtanultad a Barbarian Fishing módszert, puszta kézzel is képes vagy halászni.

Ha csak a Throne of Miscellania küldetés van kész, naponta 3% népszerűséget fogsz veszíteni, de ha mind a kettőt teljesítetted (Throne of Miscellania&Royal Trouble) akkor csak napi 1% fog ebek harmincadjára kerülni. DE! Akkor is csökkeni fog, ha a piacon lopsz(-1%) vagy ha egy helyi lakossal végzel(-5%). Mivel az itteni lakosoknak kicsi az életpontjuk, könnyen előfordulhat, hogy egy ütéssel végzel velük. Ha véletlenül kattintasz rájuk, elég idegesítő lehet. Éppen ezért ajánlott a szigetre menni íjjal, nyílvessző nélkül, vagy hógolyóval (nem fogsz tudni támadni). Ily módon elkerülhetőek lesznek a véletlen balesetek.(De a legjobb, ha a minimapon kattintasz, és akkor semmit sem kockáztatsz.)

A népszerűséged mennyiségét Advisor Ghrimtől vagy számos helyi lakostól megkérdezheted.

10 munkásod lehet, ha csak a Throne of Miscellania küldetés van meg, ha mindkettő, ez a szám felmegy 15-re. Egy feladaton legfeljebb 10-en dolgozhatnak. Minden nap, a munkásaid a befektetett pénz 10%-át kiveszik (legfeljebb 75k-t, vagy 50-et, ha csak a Throne of Miscellania van meg, de a Royal Trouble nincs) és nyersanyagokat termelnek. A jutalmak nagyon jók lehetnek, ha nagy a népszerűséged és sok pénzt fektettél be (legfeljebb 7.5M-t lehet betenni, vagy 5M-t, ha csak a Throne of Miscellania van meg, de a Royal Trouble nincs).

Például, ha 100% a hírneved, megvan mindkét küldetés (Throne of Miscellania & Royal Trouble) és 750.000+ pénzed van befektetve, és úgy döntesz, hogy 10 munkást dolgoztatsz a bányában, 5-öt horgásztatsz; egy nap bejön 542 coal és 3 drágakő, 220 tuna 65 swordfish 2 casket és 2 drágakő. A mostani árak szerint ez ér olyan 165-169k-t középáron (drágakövek nélkül). Ami olyan 90k nyereséget jelent naponta az 5 darab drágakövet nem számítva, amelyek legjobb esetben érnek 38k-t (diamond), a legrosszabb esetben 4k-t (sapphire). Fontos, hogy ha a halászatot választod, a halakat raw-on kérd, ne cookeden, mert úgy többet érnek.

A munkások számát egyes helyeken a nyilak segítségével változtathatod. Ne legyen senki sem az ’Idle’ kategóriában mikor elmész, mivel azok nem dolgoznak, és az pénzpocsékolás lenne.

Így néz ki egy lista a termelésről (woodcutting&fishing):

Miscellania rewards.jpg

Jutalmak

100%-os népszerűségnél, maximális mennyiségű dolgozóval(10), 75k-s napi fizetéssel (mindkettő küldetés kész)

Mining: 542 Coal, 3 Drágakő

Wood: 892 Maple logs, 8 Madárfészek

Flax: 1250 Flax és 2 Herb mag

Herb: 61 Herb, ezekből a fajtákból: Tarromin, Harralander, Ranarr, Irit, Avantoe, Kwuarm, Cadantine, Lantadyme, Dwarf weed

Fishing: 440 Tuna, 131 Swordfish, 4 Casket, 4 Drágakő

Hardwood: 301 Teak logs VAGY 204 Mahogany logs VAGY 121 Teak logs&Mahogany logs

Farming: Allotment mag, Hops mag, Flower mag, Herb mag, Bush mag, Special mag, Tree mag, Fruit tree mag

Külön jöhet: Clue scroll (1-es szint), zöld Fremennik gloves, zöld Fremennik boots, Tooth half of a key, Loop half of a key.

Készítette: Gasztonyi