Mogre Hunting

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Bevezető

A mogre-k 60-as szintű vízi szörnyek, amik öléséhez teljesítenünk kell 1 miniquest-et, és 32-es slayer lvl-ednek is meg kell lennie.

Kezdőpont: Rimmington-tól délre mászkáló Skippy-vel beszéljünk. A jó öreg skippy egy picit bolondnak és részegesnek tűnik. Hozni kell neki pár dolgot amitől kijózanodik és meg tudja mondani mi kell ahoz, hogy mogre-kat tudjunk ölni. Először vigyünk neki egy vödör vizet (bucket of water). Ezzel öntsük le (use with ->). Ezután álmosságra panaszkodik. Ellenszere egy csésze nettle tea.

Nettle tea készítése:

  1. Egy tányér(bowl) vízbe tegyünk nettle-t. (nettle szerzése: Draynor villagenél a börtön alatt nő ez a növény, DE vigyázat!! Gloves nélkül nem szabad leszedni! Vamby nem jó, csak gloves. Varrock ruhaboltjában beszerezhető, és egy jópár helyen van még.) Forraljunk fel.
  2. Cup of tea-n használjuk a zöldre színeződött vizet és kész is.

Miután visszavittuk neki a tea-t fejfájásra panaszkodik Skippy. Megkér, hogy készítsünk neki hangover cure-t.

Hangover cure készítése

  1. Szerezzünk egy vödör tejet (bucket of milk)
  2. Chocolate bar-t törjünk össze pestle and mortar-ral. Ekkor chocolate dust-ot kapunk.
  3. Tegyük bele a chocolate dust-ot a bucket of milk-be.
  4. Snape grass-t gyűjtsünk és tegyük bele a csokis tejbe.

Ismét irány vissza Skippy-hez aki ezután hajlandó elárulni nekünk, hogy a mogre-k akkor jönnek elő a vízből ha fishing explosive-t dobunk a vízbe.

Mogre ölés

A mogre öléséhez szükséged van 32-es slayer szintre. Amennyiben megvan ez menj el valamelyik slayer mester-hez és vegyél tőle lehetőleg sok fishing explosive-t (legalább 100 ajánlott). Ezután vedd magadhoz a harci cuccaidat és a fishing explosive-t. A mogre-k port sarim-tól délre találhatóak egy félszigeten (Midskipper Point).
Mogrehunting terkep.png
A félszigeten látni fogsz egy fishing spot-ot. Ebbe a fishing spot-ba dobjad be a fishing explosive-tm úgy, hogy állj azért távolabb a spottól. Amikor beledobtad megjelenik a parton egy mogre. Öld meg és valamit kapsz.

A mogre ölés igazából nem valami nagy kihívás, mivel nem egy erős szörny, viszont mindenképpen érdemes egyszer kipróbálni. Ha megölsz elegendőt belőle, kaphatsz egy vicces "helm"-et és egy "boots"-ot. A fejfedő egy mudskipper hat (úgy néz ki mintha egy sárga hal lenne a fejeden) és egy flipper (sárga békatalp szerűség).