Monkey Madness

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Grand Tree
Besorolás Nehéz
Hosszúság Nagyon hosszú
Szükséges
Küldetések The Grand Tree, Tree Gnome Village
Képességek 43 prayer(ez kötelező, enélkül el se kezdd)
Tárgyak Ring of dueling vagy Amulet of glory, 1 Gold bar, 1 Ball of wool, 1 Monkey bones, nagyon sok Anti-poison potion, kaja(ez minimum lobby legyen), 6-7 Prayer potion, jó fegyver és páncél, vagy cuccok amivel meg tudod ölni a 195-ös démont(magic ajánlott)
Jutalom
3 küldetéspont, 1OOOO coins, 3 diamond, felhatalmazás a dragon schimitar használatához, a végén ha beszélsz Daeroval akkor ad 35k-35k xp-t vagy az attack-defensre vagy a strengh-hitpontsra, amelyiket választod arra ad. És amelyiket nem választod arra is 2Ok-20k xp-t ad

Majom Őrület

 1. Mielőtt beszélnél King Narnodeval, vegyél magadhoz egy jó páncélt és fegyvert, egy dueling ringet, kb. 4 (4)-es anti-poisont, de nem árt ha van több, és kaját az viszont kell sok.
  Beszélj a királlyal, aki elmondja, hogy Glough visszatért és neked a feladatod, hogy elmond a Király Királyi Testőrének (King's Royal Guard), hogy mi történt. Ha beszéltél a királlyal adni fog egy felhatalmazást(seal).
 2. Most menj a Grand Tree tetejébe, és utazz Karamjára a Gnóm repülővel ( gnome glider). Menj északra a kikötő felé (shipyard), és menj be az ajtón. Az őr nem fog beengedni, de mutasd meg neki a felhatalmazást és átenged. Most menj délre a kikötő területén és találni fogsz egy házat.
  A házban beszélj egy G.L.O. Caranock nevezetű gnómmal. El fogja mondani, hogy a Királyi Testőrt elfújta egy különös erővel biró vihar.
 3. Most menj vissza a királyhoz és mond el neki amit Caranock mondott. Most el fog küldeni téged egy Daero nevezetű gnómhoz. Őt a második emeleten levő, a keleti oldalon levő Blueberry's Bar nevezetű kocsmában találod. Beszélj Daeroval, és elsötétül a kép majd a Repülő Hangárban találod magad(glider hangar). Most Daero és a pilóta egy kicsit fog beszélni. Most menj Daerohoz és beszélj vele. Kérdezd meg tőle, hogy miért nem indultok el az egyik repülővel. Elmondja, hogy a repülők le vannak blokkolva egy kód által amit fel kell oldanod.
  Monkeymadness hangarmap.png
 4. Ahoz, hogy megold a kódot, szükséged lesz egy puzzlera. Menj a piros pontban levő panelhez (reinitialisation panel) és kattints rá. Ki fog adni egy puzzlet. Kezd el kirakni. Ha ki logolsz közben az egész eddig kirakott rész elveszik. Ezt nagyon egyszerű kirakni, a kép alapján csináld meg fentről, lefelé.
  Monkey madness puzzle.png
 5. Ha kiraktad akkor még mindig nem logolhatsz ki!!! Ha kiraktad menj és beszélj Waydarral, a pilótával. Ha beszéltél vele el fog vezetni egy kis szigetre. A szigeten kb. 2 lépésre délre találsz egy Lumdo nevű alakot. Beszélj vele. Beszélni fog neked egy Ape Atoll nevű szigetről. Most beszélj Waydarral, hogy készen áll-e az utazásra, és egy rövid beszélgetés után elrepit téged az Ape Atoll-ra.
  Monkeymadness crashislandmap.png
  Monkeymadness apeatollmap.png
 6. Ha a szigeten vagy menj északra , és amint meglátod az oldal hegyeket(cliff) menj nyugatra azok mentén. Amint követed a hegyet, beérsz két hegy közé, ahol ajánlatos gyorsan project from missiles-re kapcsolni, és menni északra a két hegy között. Egyszer csak nagyon sok ijász el kezd lőni, és ha nem is megy le életed, akkor is a földre esel....
 7. .....amint felébredsz egy fa börtönben találod magad. Most nagyon egyszerű a dolgod. Ha meg mérgeződtél igyál egy anti-poisont, ha lement életed egyél is, mert most szükséged lesz rá. A gorilla aki a rácsok között járkál az őr. NE menj túl közel a rácshoz, mert le fog ütni és sok életed lemegy!!! Na most érdemes kifigyelni a gorilla mozgását. Amint kellő tudást szereztél a gorilla mozgásáról, akkor ki tudsz szabadulni a börtönből ( akkor tudsz kijönni ha a gorilla már véglegesen vissza fele indul és őr váltás van. Ha már tudod, hogy mikor kezd el őr váltásra indulni(kifigyelhető) akkor fel töröd a zárat és kirohansz amig őrt váltanak. Ez csak pár másodpercet vesz igényba szal gyorsnak kell lenned!!!). Amint kijöttél a cellából rohanj ki a zöld gyepre. Ha kiszabadultál, akkor a börtön mögött indulj el keletre, nem kell sokat menni és a nagy fűben találkozol egy Karam nevű gnomemal aki kémkedik. Ha megtaláltad beszélj vele. Ha beszéltél vele várd meg amig az energyt felmegy, mert nagy szükséged lesz rá!
 8. Karamtól délre van egy templom, ahol nagyon sok 167-es Monkey Guard van. Kapcsold be a project from melee-t és rohanj be a templomba majd imádkozz a majom szobornál. Ha megvagy akkor menj a templomtól délre, de ha kiértél a guardok hatásköréből akkor azonnal project from missiles. Ha mész délre, akkor amint elhagytad a temlomot rögtön fordulj is keletre, és a fal mentén haladj. Ha a temlom szélének a végéhez értél akkor indulj délre, és pár lépésre lesz egy kis ház ami mellett áll a parancsnok (seargeant). Beszélj vele. Elmondja, hogy a Majom Király szövetségét próbálja elnyerni de, hogy sikerüljön beszélned kell Zooknockkal, a csatornában.
 9. Menj vissza Karam felé, de a prayert ne felejtsd el bekapcsolni. Menj vissza oda ahol kifutottál a börtönből. Kapcsold be a project from misselest és kezd el futni a világos kék pontban levő házhoz. A házba NE elől menj be, hanem kerüld meg és a hátsó ajtón menj be! Most lekapcsolhatod a prayert. Menj be a hátsó ajtón és találsz sok ládát(crate). Keresgéld(search) át őket, de csak azokat kell ami a csapóajtó(trapdoor) mellett van. Egyik ládában fogsz találni egy majom fogsort(monkey dentures). Na ezt tedd el és keresd át a leg dél-keletibbet. Az kiad egy kérdést, és menj rá, hogy YES. Elsötétül a kép és egy barlangban landolsz és csomó életed lemegy. Indulj el észak-nyugatra a barlangban(az egész barlang tele van ládákkal szal nagyon idegesitő) ahogy mész keresgéld át a ládákat. Egyikben fogsz találni egy Majom Amulet öntő formát(Monkey Amulett Mould).
  Monkeymadness crate.png
  Monkeymadness undergroundmap.png
 10. Most használd a glory ammyd vagy a dueling ringed és teleportálj Al-Kharidba. Menj el Lumbridgeba ha kell prayert tölteni. Na most menj a bankba.
  Ezekre lesz most szükséged:
  1. Kisebb combat esetén: 4 anti-poison poti, kb 6 energy pot(ez nem fontos), pár prayer pot(1-2), gold bar, Monkey Dentures, Monkey amulett mould, kaja, és vegyél fel olyan cuccokat amik adnak prayer bonuszt(monk full, mace, pray book, white helm, holy simbol stb.).
  2. Nagyobb combat esetén: gold bar, Monkey Dentatures, Monkey amulet mould, full runa, pár kaja, 1-2 energy potion.
 11. Na most le kell menned az alagútba. Beszélj a gnóm repülőssel Al-Kharidba és utazz a Grand Treebe. Ott beszélj Daeroval, ő elvisz a hangárba. Most beszélj Waydarral, és elvisz téged a kis szigetre. Ott beszélj Lumdoval és máris az Ape Atollon vagy. Indulj el nyugatra, addig mig meg nem látsz egy Dungeon(!) jelet. Ott mássz le.
  Monkeymadness tunnel.png
 12. Kapcsold be a project from meleet. És a run-t tedd on-ra! És kezdj el futni az úton(az út nem ágazik el, mindig arra kell menned amerre az alagút tart). Egyél ha lemenne életed, igyál anti-potot ha megmérgeződtél, és igyál energy potot ha lement az energyd. Ahogy futsz pár perc alatt elérsz az alagút végébe, ahol találsz 3 gnómot. Beszélj a mágus gnómmal, Zooknockkal. Elmondja, hogy szüksége lesz: gold barra, Monkey Denturesra, és Monkey amulett mouldra, és Monkey remainsra (majomcsontok).
  Használd ezt a 4 tárgyat Zooknockon(use), és adni fog egy zöld arany tömböt(green gold bar). A Monkey Amulet Mouldot visszaadja.
 13. Teleportálj Al-Kharidba és szokás szerint tölts prayer Lumbyban ha szükséges. Menj a bankba és vegyél magadhoz: jó fegyvert és páncélt, 4 anti-poison potot, a green gold bart, a monkey amulett mouldot, egy ball of woolt, és kaját. Most menj vissza az Ape Attolra a szokásos módon. Megint menj a hegyek mentén, és amikor a két hegy közé érsz project from missiles. Lelőnek és megint a börtönben vagy. Szabadulj ki(megint ki kel lfigyelni a gorilla mozgását), és ha kijutottál fuss Karam felé.
 14. Most kapcsold be a project from meleet, és fuss megint be a templomba. Töltsd fel a prayered, és a keleti részen található tűz mögött el tudsz bújni oda nem jönnek be. Figyeld ki, hogy mikor mozdul el a két guard a csapóajtóról(trapdoor) és amikor elmennek róla prayert be és fuss oda majd mássz le. Lent sok zombi és más nagy szintű lények lesznek. Itt még mindig ne kapcsold ki a prayert!!! Lent menj északra amig meg nem látsz egy nagy tüzet(wall of flames). Használd a green gold bar-t a wall of flamesen.
  És az ebből kapott amuletten használd a ball of woolt. Igy megkapod a Monkey speak Amuletet. Na most menj vissza a csapóajtóhoz, mássz fel és lesz közvetlenül a csapóajtó mellett egy létra. Mássz fel rajta. Ha felmentél nyugodtan kikapcsolhatod. Teleportálj Al-Kharidba.
 15. Most kövesd a szokásos eljárásokat(pray töltés-bank). Vegyél magadhoz: 4 anti-poison potot, vegyél fel egy jó páncél és fegyvert, valamint a Monkey speak Amulettet. Megint menj vissza az Ape Atoll-ra, és lövesd le magad az ijászokkal(persze project from missiles be legyen kapcsolva!!!). Szabadulj ki a börtönből ugyanúgy mint eddig és menj ki. Most project from missiles be és menj ahoz a házhoz ahonnan a Monkey Dentures származik. Persze megint a hátsó ajtón menj be! Keresd át ismét a leg dél-keletibb ládát, és ha lent vagy a barlangban, indulj el dél-nyugatra. Keresgélj át pár ládát és vegyél magadhoz 4-5 banánt. Most mássz vissza a csapóajtónál és menj ki a hátsó ajtón. Project from missiles be, és fuss ahoz a részhez ahol a majom gyerek van(monkey child). A mellékelt képen megtalálod, hogy a sötét kék pontban van. Menj oda.
 16. A ház kertjében megtalálod a majom gyereket, és a ház és a kert között mászkál a kismajom nagynénje(monkey child's aunt). Beszélj a majom gyerekkel. Ezt csak akkor tudod megtenni amikor a nagynéni a házban van. Ha elindul a kert felé rohanj ki a kertből, és amikor megint a házban lesz akkor menj megint beszélni a gyerekkel. A nagynéni nehogy észrevegyen, mert hivja az őrt és bevisznek a bürtönbe. Ha mégis észrevesz és bevisznek ugyanúgy kijössz mint eddig, és vissza mész a majom gyerekhez. Ha beszélsz vele mond meg neki, hogy te vagy az ő nagybácsija. Elmondja, hogy a nagynénje arra kérte, hogy szerezzen 2O banánt, de eddig még egyet sem talált. Beszélj vele megint, és add neki oda a banánokat. A gyerek nem bir számolni ezért simán elfogadja a 4-5 banánt. Várj egy picit és beszélj vele megint. Most oda fogja adni a majom talismant(monkey talisman). Ha megvan teleportálj Al-Kharidba.
 17. Pray töltés majd bank. Vedd le minden fegyvered és páncélod, majd megint vedd magadhoz azokat a cuccokat amellyek prayer bonuszt adnak. Vegyél még magadhoz: 4 anti-poison potot, 6 energy potot de ez nem fontos, a monkey talismant, 1 majom csontot(monkey bones), kaját, és 1-2 prayer potot. Menj vissza az Ape Atoll-ra ésindulj nyugatra majd megint le a !-jeles lejárón. Project from melee be és megint fuss végig az alagútban úgy mint nem is olyan rég. Ha a végére értél beszélj Zooknockkal, és add neki oda a monkey talismant és a monkey bonest.
  Ha oda adtad neki ezeket, adni fog egy Majommá változó botot(monkey gregree). Ez a bot mindig legyen nálad ha az Ape Atoll-ra mész. Teleportálj vissza Al-Kharidba.
 18. Ha elvégezted a szokásos teendőket menj a bankba. Vegyél magadhoz: pár anti-poison potot, a monkey gregreet, a monkey speak amulettet, kaját, és valami jó páncélt. Menj vissza az Ape Atollra és viseld(wield) a monkey gregreet, igy majommá fogsz változni. Most ismét indulj el a hegyek mentén és amikor a két hegy közé érsz menj északra, és mivel majom vagy az ijászok nem fognak téged lelőni. Ha mész északra találsz egy nagy kaput(gate) és menj be rajta. Mivel majom vagy be fognak engedni. Még ne változz vissza emberré, hanem menj el a főnökhöz(seargeant), és ha ott vagy csak akkor tedd le a monkey gregreet és ekkora vissza változol. Beszélj vele. Ha beszéltél vele változz megint majommá és beszélj a ház előtt levő őrök egyikével(elder guard). Mond neki, hogy beszélni akarsz a királlyal. Nem fogja engedni. Menj nyugatra, de annyira nyugatra, hogy kiérj a nyugati part részhez. Ha elérted a partokat indulj délre, amig meg nem látsz a hegyre vezető feljárót. Menj fel, és menj a hegynek a legvégében ahol a kaput nyitják. Innen lőttek rád eddig a ijászok. A kapu mellett lesz egy hid menj át rajta, és ahogy átértél a másik hegyre beszélj Krukkal, és mond el neki, hogy a királlyal akarsz beszélni. Meg fogja engedni és elsötétül a kép, majd a király házában találod magad. Beszélj a királlyal és kérdezz rá, a szövetségre. Azt fogja mondani, hogy szabadits ki egy majmot az Ardougnei állatkertből.
 19. Teleportálj Al-Kharidba, és mivel már nem az Ape Atollon vagy igy automatikusan vissza változol emberré. Most menj el az Ardougnei állatkertbe. Ha ott vagy menj a majmok ketrece mellé. A rácsok mellet járkál a majom gondozó(monkey minder). Beszélj vele. Ha beszéltél vele viseld a Monkey Gregeet és majommá tudsz változni. Ekkor a gondozó elkiáltja magát, hogy hogyan került ki a majom(rád gondol), és bezár téged a többiek közé. Beszélj az egyik majommal a ketrecben(csak akkor tudsz vele beszélni ha rajtad van a Monkey speak amulett).Ha beszéltél vele akkor a majom beugrik az invetorydba.
  Most tedd le a Monkey Gregreet és ismét ember leszel. Az őr megkérdezi, hogy, hogy kerültél be a majmokhoz, és kienged. Most NEM használhatsz teleportot sem repülőt sem spirit treet, gyalog kell elmenned a grand treebe és ott beszélni Daeroval majd a szokásos úton elmenni az Ape Atoll-ra. Ha oda értél vedd fel a Monkey Gregreet, és menj be a városba. Az őrök természetesen ismét beengednek ha majom vagy. Ha bent vagy menj el a király házához, és beszélj ismét az elder guarddal. Most be fog engedni. Ha bent vagy a király házában beszélj a királlyal. Elveszi a majmot és beszél a szövetségről.
  Ha végzett menj ki, és menj a főnökhöz(seargeant). Változz vissza emberré, és beszélj vele. Adni fog egy pecsétet(sigil), ami azt jelenti, hogy te vagy a 1O harcos és a szövetségért hacolnod kell a démonnal.A pecsétre csak akkor kattints rá ha készen állsz a démon elleni harcra!!!
 20. Teleportálj Al-Kharidba, és vedd magadhoz a démon leöléséhez szükséges tárgyakat. Én a meleevel való leölést nem javaslom, mert az elég veszélyes. Ha van 59-es magiced akkor azzal, vagy ha van 6O+ ranged akkor azzal ésrdemes megölni. Ha magiccel mész kb. 2OO fire blastot, magic ruhát, kb 2 pray potot, 1 anti potot, kaját, dueling ringet. Ha rangel mész ugyanez jó csak nem kellenek rúnák. Ha készen állsz a harcra akkor kattints rá a pecsétre. Elsötétül a kép és amikor ismét látod, hogy mi történik akkor ott áll a démon. Menj tőle messzire és project from magicet kapcs be. Kezd el lőni.
  Ő mindenféle wavel támad, de prayeren nem sebez át. A többi harcos segit neked legyőzni a démont. Ha megölted akkor a kis térképen a nyil mutatja, hogy kivel beszélj. Ha beszéltél mindenkivel, teleportálj Al-Kharidba.
 21. Menj a Grand Treebe beszélj King Narnodeval és kész is a quest!!!
  Monkey Madness Rewards.PNG

Végezetül: Ne felejtsd el átvenni az XP jutalmadat. Irány Daero és vedd át. A Monkey Guard templom jó combatoló hely, bekapcsolod a prayert ölöd őket és ha fogy a prayer akkor imádkozol (ez főleg full Dharokkal jó)!