Mourning's End Part I

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Beszélj Eluned-del a Roving Elfek mellett
Besorolás Nehéz
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések Roving Elves, Sheep Herder, Big Chompy Bird Hunting
Képességek 60 Ranged, 50 Thieving
Tárgyak 1 Bucket of Water, 1 Bear Fur, 2 Silk, 2 Toad Crunchies, 10 db Feather, 1 Soft leather, 1 Magic logs, 10-20 Coal, Zöld, sárga, piros, kék festék (Green,Yellow,Red,Blue Dye), Ogre bellow, 2 Barrel

Opcionális: Étel, Antiméreg (Antipoison potion), Stat Restore potion, teleport rúnák.

Jutalom
25,000 Hitpoints és Thieving tapasztalati pont, Teljes Mourner Set, A furcsa színezett varangyvető ágyú (Strange Device), Lletya Teleport Kristály, 2 Küldetéspont


Elkezdeni

Isafdar térképe

Keresd meg Eluned-et, aki valamelyik a térképen jelölt Roving Elf helynél található. Ha akarsz, várhatsz az egyik helyen, hogy felbukkanjon. Beszélj vele, azt fogja mondani, hogy Arianwyn találkozni akar veled Lletya-ban. Ha igent mondasz neki, odavisz.

Item Mourning's End P1 telecrystal.gif Amint odaérsz, kapsz egy Teleport Kristályt (Teleport Crystal) 4 használat erejéig. Használd, hogy Lletya-ba juss. Újratöltheted 750gp-ért Eluned-nél, de csak 3 töltést kapsz a 4 helyett.

A Mourner Ruha

Arianwyn mondani fogja, hogy a Mournerek igazából Elfek, és már sokszor észlelték őket Arandar-nál a hegyi ösvénynél. Menj az ösvényhez, és várj egy Mournerre, hogy felbukkanjon. Támadd meg, ő rád dob egy fiolát, ami leviszi az életedet és más stat-odat 20-ra, de ez nem lehet probléma, ha hoztál ételt és potionokat.

Amint meghalt, kapni fogsz egy Levelet (Letter) és egy teljes Mourner sett-tet, bár 2 darabja nem használható.

Item Mourning's End P1 mournerset.gif

Vidd el a Broken Trousers-t Oronwen Lletya-ban, és hozzál magaddal 1 Bear Fur-t, és 2 Silk-et. Azt mondja, hogy ezt a ruhát Elfnek készítették, de nem Elf készítette. Megjavítja őket, és viselheted.

Item Mourning's End P1 soap.gifAhhoz, hogy a mourner-felsőn levő vérfoltot kimosd belőle, menj a Taverley-től délre levő tóhoz, és kérdezgesd Tegid-et a vérfoltok kimosásáról. Lopd el a szappanját (Soap) a szennyeskosárból (Laundry Basket) és használd a dzsekivel, miközben van nálad egy vödör víz.

Beszivárgás a Főhadiszállásba

Most már készen állsz arra, hogy beszivárogj a Főhadiszállásba. Ellenőrízd, hogy van nálad néhány toll, egy magic log, 2 Toad Crunchies, és a leveled.

Itt egy térkép a Ardougne fontosabb helyeiről, amelyeket meg fogsz látogatni a küldetés alatt:

Mourning's End P1 ardougnemap.png

Ha emlékszel arra, hogy hol köptél bele a Mournerek levesébe a Plague City küldetésben, akkor tudod merre kell menni. Ahhoz, hogy bejuss, csak a teljes mourner szett lehet rajtad. Menj le a csapóajtón. Beszélj az igazi Fő Mourner-rel (Head Mourner), és kaphatsz néhány érdekes infómorzsát tőle. Először a papírmunkádra kíváncsi, tehát add át neki a levelet.

Item Mourning's End P1 brokendevice.gif A története után megbíz azzal, hogy fesd újra a Gazda birkáit (a Sheep Herder küldetésből), de, a szerkezet elromlott. Adni fog egy törött szerkezetet (Broken Device), amit a szomszédban a Gnóm meg tud javítani.

Item Mourning's End P1 strangedevice.gif Kétszer kell használnod rajta a tollakat, mutasd meg neki a Crunchie-kat, és mondd meg neki, hogy elhozod a hozzávalókat amelyekkel meg lehessen javítani. Várj egy kicsit és beszélj vele mégegyszer, és kapsz egy furcsa szerkezetet (Strange Device)

Most szükséged lesz egy kis munícióra. Emlékszel még azokra a 4 színezett birkacsoportokra a Sheep Herder küldetésből? Azokat kell majd átfestened. Lletya Ruhaboltjában vehetsz festéket, illetve megkérheted Aggie-t, hogy csináljon neked, azonban, hogy átfesd a birkákat, egyfajta muníciót kell kilőnöd rájuk.

A hozzávalók a festékekhez a következők:

  • Red - 3 Red Berries és 5gp
  • Yellow - 2 Onions és 5gp
  • Blue - 2 Woad Leaves és 5gp
  • Green - Keverd össze a kék és sárga festéket

Színes birkák!

Chompy Hunting térképe

Szükséged lesz 1 festékre varangyonként, és egyszer el kell találnod a birkákat a megfelelő színnel. Menj el a varangyokhoz a Big Chompy Bird Hunting küldetésből, ellenőrizd, hogy a fújtatód üresek, és használj egy festéket a fújtatóval. Használj egy festett fújtatót egy békán, hogy egy ugyanolyan színű varangyot kaphass. Ha egy kis segítség kell a hely megtalálásában, itt egy térkép.

Birkák helye

Szerezz egy békát színenként. Ha szükséges, hozhatsz egy extra békát, ha úgy gondolod, hogy az egyik mellé megy. A lövéshez annyit kell tenned, hogy beraksz egy békát a szerkezet muníciófülkéjébe (Ammo Chamber), válaszd ki a "choose attack style" opciót, válaszd azt, hogy "aim and fire". A bal felső sarokban láthatod, hogy melyik muníció van most betöltve. Ha nem találod a birkákat, nézd meg ezt a térképet.

Mourning's End P1 bazookaview.png

A jobb alsó sarokban látsz 4 nyilat és egy piros gombot. Célozz a nyilakkal, és tüzelj a piros gombbal. Csak egy birkát kell eltalálnod csoportonként. Ha rendesen eltaláltad őket, akkor sokkal élénkebb színűek lesznek, és már nem lesz rajtuk a Prod opció (döfés).

Miután mind a 4 csoportot kiszínezted, menj vissza a Head Mourner-hez jelenteni. Meg akarja tudni, hogy:

  1. Ki csinálta a mérget.
  2. Miből csinálták a mérget.
  3. Hogy lehet elkészíteni a mérget.
  4. Készítsz annyi mérget, amennyi elég lesz jelentősebb számú ember számára.
  5. Fertőzd meg az élelmiszerboltot.

Almaszósz

Item Mourning's End P1 barrel.gif Először menj Elena házába, amely Biohazard küldetésben levő folyó nyugati oldalán van. Beszélj vele, és miután elmondtad neki a történetet, kérni fog egy darabot egy rothadt almából. Az Edzőtábor (Training Camp) és a Gnóm Erőd (Gnome Stronghold) között van egy elhagyatott almaudvar. Vegyél fel egy rothadt almát (Rotten Apple) Item Mourning's End P1 rottenapple.gif valamelyik kupacból, és emellé két hordót (Barrel). Használd a hordót az egyik kupaccal, és használd az Almahordón (Apple Barrel) hogy megpréseld.

Mourning's End P1 applebarrel.png

Item Mourning's End P1 sieve.gif Menj vissza Elenához, és mutass neki egy darab rodhatd almát. Adni fog egy szitát (Sieve) ezután.

Könnyűbenzin készítése

Most készítened kell könnyűbenzint (Naphta). Szerezz egy kis kőszénkátrányt a hordóddal Isafdar mocsaránál. Beszélj a Vegyésszel aztán öntsd bele a kőszénkátrányt a pálinkafőzőbe. Tegyél bele egy kis szenet, és a hőmérséklet megemelkedik. Amikor a hőmérsékletszint eléri a zöld tartományt, fordítsd el a jobb szelepet. Ha a nyomás túlmegy a zöld tartományon, fordítsd el a bal szelepet.

Ne hagyd, hogy a nyomás túl alacsony legyen, tehát ha a nyomás a zöld tartomány alá kerül, zárd le a szelepet. Csináld ezt, amíg a kőszénkátrány nem desztillálódik (amikor teljesen zöld lesz a jelző). Amint lesz könnyűbenzined, használd a könnyűbenzines hordót (Barrel of Naphta) az almamustos hordóval (Barrel of Apple Mush), és kapsz egy Naphta-Apple Mix-et. Használd a szitát (Sieve) rajta, és kapsz Toxic Napthát.

Item Mourning's End P1 toxicpowder.gif Használd a Toxic Napthát egy tűzhelyen (Megjegyzés: ne nyílt tüzön használd különben felrobban). Miután kész vagy, kapsz 2 Toxic Powder-t. Használd őket Ardougne-ban a gabonászsákokon (lásd a térképen):

Mourning's End P1 toxinmap.png

Végül beszélj a Head Mournerrel és befejezted a küldetést!

Mourning's End part1 rewards.png


Source and images taken from http://runescape.salmoneus.net/ and http://runehq.net