Mourning's Ends Part II

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Arianwyn, Lleyta-ban
Besorolás Nehéz
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések Mourning's Ends Part I
Képességek 70 körüli agility level
Tárgyak Rope, Chisel, Mourners Outfit, Death Talisman vagy a végén összegyüjtöd a cuccokat, hogy kapjál egy talizmánt

Ajánlott felszerelés, Nagyon sok kaja, Ring of Life, néhány Ardougne teleport, pár feltöltött elf teleport crystal

Jutalom
20.000 Agility xp, 2 quest point, Bejárat a death altar-hoz

Kezdés

Arianwyn.PNG
Beszélned kell Arianwyn-el aki elmondja neked hogy meg kellene vizsgálnod az ásatásokat. Vedd fel a Mourner ruhád (ha már nincs meg ölj meg egyet) és menj a Mourner HQ-ba, west Ardougneba. Ott beszélned kell a Head Mourner-el hogy kapjál egy új kulcsot. Headmourner.PNG

A templom

A kulcsoddal menj át az ajtón az ásatások fele, menj nyugat fele aztán az elágazódásnál menj dél fele. Itt lesz egy kis filmecske ha vége menj oda a legközelebbi őrhöz és kutasd át a ruháját, meg fogod találni a naplóját és egy színes kereket. A színes kerékre még szükséged lesz később. Most menj vissza Arianwyn-hez.


Temple.PNG


A kristály megszerzése

Miután beszéltél Arianwyn-el menj vissza a templomhoz, menj be de vigyázz az árnyéklényekre hogy ne nagyon támadjanak meg. Menj fel a lépcsőn ami az ajtóval szembe van. Ha felértél menj kelet fele hogy elérj a gyüjtőponthoz.

Kezdopont temple.PNG

Húzd meg a kart hogy begyüjtsd az összes cuccot. Utána menj vissza a lépcsőhöz és menj délre egy pillar-ig aztán nyugatra, itt lesz egy lépcső a falak közt, menj fel rajta. Mikor felértél a térképen északra látnod kell lépcsőket, menj oda és menj le rajta. Ez egy biztonságos hely miközben csinálod a questet, de most menj fel a lépcsőn északon. Ha fentvagy menj kelet fele amennyire csak tudsz, ettől délre lesz a fekete kristály. Használd rajta a chisel-t, szerezz egy mintát. Ha megvan menj vissza Arianwyn-hez.


Az első két ajtó

Arianwyn csináltat Eluneddel egy másik kristályt neked és elmondja mit kell csinálnod vele. Bankolj és hozd a tükröket és a sárga kristályt a templomba.

Katt ide a térképek megtekintéséhez

Itt kezdődik a kirakójáték. A templomban menj a 2. szintre. keleten ahol a gyüjtőkar is van egy pillar van amiből fehér fény jön ki, tegyél be egy tükröt (mirror) és fordítsd a fényt észak fele. Menj észak fele a következő pillar-hoz és ebbe is tegyél tükröt, ezt fordítsd nyugat fele. Kövesd a fényt és a következőnél fordítsd a fényt dél fele. Menj tovább délre és tedd bele a sárga (yellow) kristályt a pillarba. A következő pillarnal fordítsd a fényt keletre. Most a köveken át tudsz mászni az ajtóhoz (itt le tudsz esni és 5hp-t vesztessz vele). Ha átértél kutasd át a ládát újabb tükrökért és egy kék (cyan) kristályért.

Most menj vissza ahol dél fele fordítottad a fényt, közbe szedd össze a cuccokat a pillarokból. Ahol a fény dél fele fordul tedd be a kék (cyan) kristályt a tükör helyett és kövesd nyugat fele. itt fordítsd észak fele, a következőnél pedig kelet fele. Kövesd a fényt és a következőnél tedd be a sárga (yellow) kristályt, ezzel rózsaszín lesz a fény és nyitja a rózsaszín ajtót. Menj be és a ládából vedd ki a tükröket.


A sárga és a kék ajtók

Ha esetleg kifogyott a kajád most bankolj és figyelj rá hogy legyen nálad kötél mert kelleni fog.

Menj a gyüjtőkahoz és gyüjtsd be az összes tükröt és kristályt a kar meghúzásával. Ezek után a kövesd a következő irányt a fénnyel: észak, nyugat, kék kristály, észak, kelet. Miután keletre fordult a fény a következőnél felfele kell irányítanod a fényt a tükörrel. Ha jól csináltad látnod kell a felfele irányuló fényt.


Katt ide a térképek megtekintéséhez

A falon lévő létrán menj fel egy szintet (3. szint) és itt fordítsd a fényt nyugat fele. A fény keresztül fog menni egy pillaron amit nem tudsz elérni, ez a pillar a világoskékből sötétet ill a sárgából piros fényt csinál.

Menj vissza a létrán a 2. szintre és menj délre a másik létrához ami a 3. szintre vezet. Ha ottvagy menj át a dupla lépcsőn az északi oldalra, itt menj nyugat fele aztán északra egészen a kék fényig. Itt lefele kell irányítanunk a fényt a tükör segítségével. Ha kész menjünk le teljesen az 1. szintre, itt újra menjünk az észak-nyugati sarokba. Itt a sárga ajtónak nyitva kell lennie. Menj át és ott a fix tükröt fordítsd át, hogy kinyíljon a másik ajtó és üritsd ki az itt lévő ládát. forditsd vissza a tükröt így ki tudsz jönni.

Hagyj mindent a helyén és menj vissza a 2. szintre a kék (cyan) kristályhoz és cseréld ki a sárgára (yellow). Ezután menj a 3. szinten az észak-nyugati sarokba. Most piros lesz a fényed ezt fordítsd dél fele, menj a dél-nyugati sarokba és ott fordítsd a fényt lefele. Menj le a 2. szintre, a lépcsőtől nyugatra találsz egy alacsony falat (Low Wall) mássz át rajta. Itt használd a kötelet és mássz le, a kék ajtó nyitva lesz, menj a ládához és nyisd ki.

Ha megvan lennie kell 10 tükörnek egy "fractured" kristálynak egy kék (cyan) egy sárga (yellow) és egy sötétkék (blue) kristálynak. Most ha kell bankolj kaját.


A fény törése

Itt kezd nehéz lenni a kirakós játék. Először is nyísd meg újra az első kék (cyan) ajtót (olvass vissza ha elfelejtetted hogyan), az ajtó mögött helyezd el a kék kristályt (blue). Ezek után már NE húzd meg újra a gyüjtő kart!

Menj vissza a gyüjtőkartól északra és nyugatra levő pillarokhoz és gyüjtsd össze a tükröket és a sárga kristályt odáig. Tehát most a fény északra és nyugatra megy (ezeket ugye nem vetted ki?), itt irányítsd a fényt felfele.


Katt ide a térképek megtekintéséhez
Menj fel a 3. szintre és térítsd el a fényt dél fele, itt a fény keresztül megy egy szobán a másik oldalra amit a dupla lépcsőn keresztül érsz el. Menj oda és a pillarba tedd bele a "fractured" kristályt. Vigyázz hogy a kristály sima része észak fele álljon! Most a fénynek több fele kell ágaznia. Először is menj délnek és fordítsd keletre a fényt a sarokban pedig lefele. Most menj vissza az elágazáshoz és menj onnan nyugatra és küld le a fényt ahol majd keresztül megy a fix zöld kristályon a 2. szinten. Menj le az 1. szintre és keresd meg a zöld fényt, irányítsd délre utána keletre hogy kinyisd az ajtót. Menj be az ajtón, itt kell lennie a kék fényednek, fordítsd el a fix tükröt hogy kinyiljon a sárga ajtó. Menj be és szedd össze az utolsó tükröket és a második "fructured" kristályod.


Az utolsó pillar

Ehez a pillar-hoz szükség lesz több színre több irányból. (Ugye már utálod ezt a questet?) :)

Katt ide a térképek megtekintéséhez

Menj vissza a kezdőponthoz és gyüjtsd be a kristályokat ezután küldd a fényt észak fele utána lefele. Menj le és keresd meg a fényt aztán küldd nyugat fele, itt kezd trükkös lenni a dolog. Tedd be az új "fractured" kristályodat úgy hogy a sima része kelet fele nézzen, ha négy fényed van akkor jól csináltad. Most kerüld meg észak fele a szobát ahova nem tudsz bemenni és irányítsd a fényt felfele. Menj fel a 2. szintre és tedd be a sárga kristályt. Itt fel a létrán a 3. szintre és irányítsd a fényt nyugatra keresztül a fix kristályon hogy meglegyen a piros fényünk. Most megint át kell itt menned az észak-nyugati sarokba (úgy ahogy előtte) és a fényt dél fele irányítsd, a következőnél, félúton pedig keletre, ott a fix tükör leirányítja neked a fényt.

Menj vissza ahol elágazott a fény és kövesd dél fele, itt tedd bele a másik "fractured" kristályt. Keleten és nyugaton irányítsd felfele a fényt. Kapnod kellett egy sima és egy zöld fényt a 3. szinten. Most menj fel a 3. szintre és menj nyugatra ahol a zöld fény feljön (ezt nem fogod látni, használd a térképet hogy megtaláld a pillart) és fordítsd nyugatra. A fix tükör ezt is leirányítja. Ezután menj keletre a másik (sima) fényhez és irányítsd nyugatra aztán északra használva a dupla lépcsőt. Itt megint nyugatra fordítsd utána pedig a kék (blue) kristályt a következő pillarnal. Most is a fix tükör leirányítja a fényt. Most menj a dupla lépcsőn le és ott megint le nyugat fele itt a kék ajtónak nyitva kell lennie. Temple3.PNG Fordítsd a fényt nyugatra ezzel befejezted az utolsó pillart és kinyilt az ajtó az altar-hoz.


Thorgel

Menj át az ajtón, itt lesz egy kis video Thorgel-el, utána beszélj vele, adni fog egy listát azokról a cuccokról amiket össze kell gyüjtened a death talisman-ért.

Altar bejarat.PNG

Itt megint jön egy video az alagutról ami az Underground Pass-be vezet, és onnan rövid uton el tudsz menni Lleyta bankba.

Tunnel.PNG

A dolgok amiket össze kell gyüjtened Thorgel-nek a Death Talisman-ért:

 • Rope - Vehetsz Ned-től Draynor-ban
 • Spade - Faladorban vagy farming boltban
 • Iron Pickaxe - Dwarf mine pickaxe bolt
 • Iron Axe - Lumbridge axe bolt
 • Knife - A legtöbb boltban kapható
 • Plank - Barbarian outpost-nál
 • Pie dish - Cooking guildben található
 • Potatoes(10) - Termelheted és zsákban vidd
 • Pot of flour - Malomban tudsz csinálni
 • Bucket of milk - Megfejsz egy tehenet
 • Ball of wool - Ardougne bolt
 • Oak logs - Kivágsz egy tölgyet (Oak)
 • Chisel - Minden boltban kapható
 • Shears - Minden boltban kapható
 • Needle - Crafting boltban
 • Thread - Crafting boltban
 • Cooked Meat - Megsütsz egy húst (pl tehén)
 • Iron Nail (1 elég)- Iron bar-ból csinálsz
 • Unicorn Horn dust - Unicorn szarvát megörlöd
 • Bronze Bar - Csinálsz vagy veszel shantay pass-nél
 • White Berries - Wildyban red dragon szigeten van
 • Hammer - Minden boltban kapható
 • Potato Cactus - Kalphitéknél van
 • Skull - Wildy lvl 1 a "mind" altartól északra
 • Babydragon Bones - Ölj meg egy baby blue/red dragont
 • Facemask - Bármely slayer masternél vehetsz
 • Rune Essence (1 elég) - Bányászol
 • Lobster Pot - Minden hal boltban vehetsz ill fishing guildben van
 • Fishing rod - Minden hal boltban vehetsz
 • Tinderbox - Minden boltban van
 • Lockpick - Burthrope
 • Bronze Med Helm - Csinálsz bronze bar-ból
 • White Apron - Varrock ruha bolt
 • Jug of wine - Csinálsz magadnak
 • Kebab - Al-Kharid kebab árus
 • Leather Boots - Csinálsz vagy Lumby kastély
 • Swamp Paste - Port Khazard-ban tudsz venni
 • Redberries - Varockban a bányánál
 • Cheese - Draynorban a boszinál
 • Vial of water - Csinálsz vagy veszel Ardougneban
 • Flax - Szedsz magadnak
 • Gold Ring - Csinálsz gold bar-ból
 • Egg - Csirke farmon találsz
 • Leather Gloves - Varrock ruha bolt
 • Cake tin - Cooking guildben van
 • Necklace mould - Crafting bolt
 • Rotten Tomato - Duel arena banknál vehetsz

És van még 3 dolog ami mindenkinél más szóval nézd meg neked melyik jött:

A Ticket: (egy jegy)

 • Archery Ticket - Ranger guildben lehet szerezni
 • Agilty Arena Ticket - Brimhaven agilty arena-ban lehet szerezni, legalább 2 pillart meg kell érinteni
 • Castle Wars Ticket - Castle wars-ban kell nyerni egy kört

A Book: (egy könyv)

 • Crumbling Tome - Barrows-hoz közel egy házban találod meg
 • Priffindas A History - Lleyta-ban egy könyvszekrényben találod meg
 • Battered book - Seers bank-tól délnyugatra egy házban találod a könyves szekrényben

A Key: (egy kulcs)

 • Jail key - Taverley dungeonban meg kell ölni a guardot a börtönnél
 • Dusty key - Taverley dungeon
 • Door key - Taverley-ben a boszi házának ajtaja melletti virágcserép alatt van

Ha megvan a talisman menj be az altarhoz és használ a kristályt rajta amit Arianwyn adott neked hogy feltöltsd. Death altar.PNG
Végül vidd vissza a 3. szintre a fekete kristályba. Ne felejtsd el visszafordítani a piros fényt hogy vissza tudj jönni.

Ha minden megvan menj vissza Arianwyn-hez hogy adjon neked egy "Crystal Trinket"-et amivel be tudsz menni az altarhoz az első ajtótól.


Mourning's Ends Part 2 rewards.png


by KurtCobain 2006.04.20.