Myreque Vampyre Hunting

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Myreque Vampyre Hunting

Csalódott vagy az új Myreque küldetéssel? Hát, van egy "rejtett" jutalma is: Vampyre Juveniles-okat (45-ös szint) és Vampyre Juvenates-eket (54-es szint) ölni! Elég jó cuccokat dobnak zsákmányként, és relatívan könnyű megölni őket, amint megtudod, hogy kell. Burgh de Rott-tól keletre megtalálhatóak, ahogy lejjebb le van írva.

Felkészülni a vámpírokra

Vampyrehunting vampyremap.jpg

Szükséges küldetések: In Search of the Myreque, In Aid of the Myreque, Ghosts Ahoy, és Nature Spirit.

Szükséges tárgyak: Amulet of Glory(4), Amulet of Ghostspeak, és egy Ectophial.

 • Először szerezz 26 ezüsttömböt (Silver Bar) és 6 mithril tömböt (Mithril Bar). A legközelebbi hely a bányászásra az Al-kharid bánya. A Kézműves Céh (Crafting Guild) is jó hely az ezüsthöz, de ott nincs mithril. A tömböket megveheted más játékosoktól is.
 • Aztán csinálj 20 stat-restore italt (harralander és vöröspók-tojás (red spider egg)). Ha kevés vöröspók-tojásod van, akkor menj el a Karamja vulkánhoz, és a fight pits bankot használd. Az Edgeville-i várbörtön (Edgeville Dungeon) is egy gyors választék, csak ne felejtsd el, hogy a wilderness-ben leszel, tehát ne vigyél magaddal semmi olyat, amit nem akarsz elveszíteni. Amúgy csak csináld meg az italokat bárhol. De NE kombináld az italokat, a (3)-as ok is elég jók.
 • Következőnek 20 fokhagymát kell beszerezni. A legjobb hely erre Draynor Village, Morgan házának második emeletén, a konyhaszekrényben. Megjegyzés: van egy láda fokhagyma az új Myreque bázisnak a pincéjében.
 • Vigyél el 20 ezüsttömböt Port Phasmatys-ba, és menj fel a Csontdarálóba (Bone Grinder) az Ectofungus fölött. Daráld be az összes ezüsttömböt ezüstporrá. Használj egy ezüstport és egy fokhagymát a 20 stat-restore itallal, hogy Guthix Balance (3) ital legyen belőle. Amíg Port Phasmatys-ben vagy, vidd el az agyagrúd formádat (Rod clay mold) (a Myreque 2. rész küldetésből), 6 ezüsttömbbel, és 6 mithril többel, és 6 vágott zafírokkal (Cut Shappires), és csinálj 6 silvthrill botot. Ha elveszted az agyagformádat, használj puha agyagot (soft clay) a sírban a Völgyben (Hollows). Aztán áldd meg a 6 silvthrill botot (enchant level 1), hogy 6 részben megáldott botot kaphass.
 • Végül, menj el a Salve folyónál található templomhoz. Légy biztos benne, hogy viszel kötelet! Menj a templom közepébe, ahol 7 sírkő vesz körbe egy kutat. Használd a 6 silvthrill botot a kúttal, hogy 6 Rods of Ivandis (10)-t kapjál.

Vampyrehunting Vampyredownwell.jpg

A vámpírok

Menj el Burgh de Rott-ba és használd a bankot. A hátizsákodnak valahogy így kellene kinéznie:

Vampyrehunting vampyrepack.png

 • Szükséges tárgyak:
  • 3 Rods of Ivandis (10)
  • 10 Guthix Balance Potions (3)
  • Attack vagy Strength Potions
  • 10-12 étel
  • Ne hozz speciális képességgel rendelkező fegyvert (röviden: ne hozz spect), mert a botok spec.-e szükséges a vámpírok kinyírásához.

Ezek a szörnyek nem épp erősek (54-es szintűek), de ezekkel a hátizsákodban 30-at meg tudsz ölni, és a kajára szükség lesz. Egyedül az ezüstsarló (b) (Silver Sickle (b)), és Ivandis botja (Rod of Ivandis) képes megsebezni ezeket a vámpírokat. Ivandis botja sokkal eredményesebb.

Harcolni a vámpírokkal

Menj Burgh de Rott bankjától keletre, hogy egy hegyet találhass, ami tele van fiatal vámpírokkal (Vampyre Juveniles), a falun kívül. Válassz egyet, és támadd meg. Ha nem ezüstsarlót (b) vagy Ivandis botját használod, akkor nem fogsz ártani neki.

Vampyrehunting vampyrejuves.jpg

Amikor egy vámpírnak a élete elfogy kb 2/3-ra, akkor használd Ivandis botjának a speciális támadását. Ez nyugton fogja tartani a vámpírt így:

Vampyrehunting vampyrehold.jpg

Használd a Guthix Balance italt a megfogott szörnnyel. A vámpír vagy átváltozik egy emberré és megjutalmaz, vagy átváltozik egy nagyobb szörnnyé, ami meg fog támadni téged.

Megjegyzés: Erre a nagyobb szörnyre nem hat Ivandis botja, tehát nincs sok értelme küzdeni vele.

Vampyrehunting vampyretransform.jpg Vampyrehunting vampyrestronger.jpg

Megjegyzés: Légy óvatos, amikor sok vámpírral harcolsz egyszerre. Mert ha egyet megfogsz Ivandis botjával, egy másik vámpír meg fog támadni, így elpocsékolsz egy töltést a botból, ha nem használtad a Guthix Balance italt elég hamar. Nem használhatod az italt amíg támadás alatt vagy.

A Loot

 • Elég jó zsákmányt dobnak.
  • Acél páncél
  • Adamant páncél
  • Mithril páncél
  • Fekete páncél
  • Sokféle gyűrűt
  • Sokféle rúnát
  • Kettes szintű nyomokat (level 2 clue scrolls).

Miután mind a három Ivandis bot porrá változik (a töltése nulla lesz), ne feledd, van még 3 botod, és még 10 Guthix Balance italod a bankban, így egy újabb kör erejéig is elmehetsz!
Jó vadászatot!

Source and images taken from: http://runescape.salmoneus.net/