Nature Spirit

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Saradomin Templom alatt, ahol a Priest in Peril küldetést befejezted
Besorolás Könnyű
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések Priest in Peril, Restless Ghost
Képességek 18 crafting, képesség megölni egy 30-as szintű szörnyet
Tárgyak Ghostspeak amulet (leírás alján, hogy hol tudsz szerezni), 1 Silver bar, némi kaja, 20 gp, teleport runák könnyebbé teszik (optimális, varrock, glory ammy vagy duel ring)
Jutalom
2 quest point, 2000 defence xp, 2000 hitpoints xp, 3000 crafting xp, egy áldott ezüst kasza, druid pouch, amivel meg tudod ölni a ghastokat
 1. Beszélj Drezel-lel a barlangban.
 2. Kifejti, hogy egyik barátja, Filliman, eltűnt és szüksége van segítségre a megtalálásához.
 3. Menj ki innen Drezeltől délre lévő kapun, és menj innen is délre mikor meglátsz egy kaput, ott csak nyomd azt, hogy: 'No, just go through the gate'
  Naturespiritkep1.jpg
 4. Utána megint dél, dél-nyugatra, míg látsz egy kis kör alakú szigetet. A sziget déli részén van egy törött híd, erre nyomd: 'Jump Bridge'. Ha elrontod az ugrást, egy kicsit sebződni fogsz. (a nagyobb agilityvel nagyobb az esély a sikerre mint minden más agility akadályon.)
  Help.JPG
 5. Itt van egy asztal, rajta egy zöld washing bowl és alatta egy tükör, ezeket vedd fel. A sziget közepén van egy nagy fa, Grotto a neve, a bejáratára jobb klikk és Enter to Grotto, ekkor megjelenik Filliman szelleme. Vedd fel a ghostspeak amuletted, ha még nem tetted, mert különben nem tudsz vele beszélni. Filliman nem akarja elhinni, hogy ő szellem, használd rajta a tükröt. A tükör szét fog törni, de így beismeri, hogy szellem. Természet szellemé akar válni, ezért kéri keresd meg naplóját. Nyomj Search-t a Grottora, és megtalálod a naplót. (Journal)
 6. Ha eltünt Filliman, próbálj újra bemenni a Grottoba, és megjelenik. Add neki a naplóját (használd rajta a naplót), és azt mondja kell neki még 3 dolog a természet szellemmé váláshoz.
 7. Ad neked egy varászlatot és mondja meg kéne áldani. Menj vissza Drezelhez és kérd meg, hogy áldjon meg.
 8. Ha meg lettél áldva, menj vissza a kis szigetre, és beszélj Fillimanel.
 9. Menj észak-nyugatra, míg látsz korhadó farönköket a talajon. Mellettük nyomd el a varászlatot, a Fillimantól kapott tekercs segítségével (Cast Druid Spell). Ha a megfelelő farönkök mellett áltál, akkor megjelennek rajtuk gombák (fungi). Nyomj examinét (jobb klikk- examine) a tekercsen.
 10. Vedd fel a gombákat és vissza Fillimanhoz.
 11. Filliman háza elött van 3 kődarab. A nyugati kövön használd a gombát, a keletin a druidic spell-t, és állj rá a déli kőre. Akkor jobb klikk a fekete résre, enter to grotto, kijön Filliman, mondd neki, hogy "i think I've solved the puzzle. Ezután ha sikerül neki a varázslat, beenged a grotto-ba,(csak akkor sikerül ha rajta állsz a déli kövön!!).
  Naturespiritkep3.jpg
 12. Bent, elmondja neked, hogy kell megölni a Ghastokat; használni kell rajtuk egy feltöltött druid pouch-ot, hogy testet öltsenek, így már meg lehet őket ölni. Azt mondja, kell egy ezüst kasza, amit meg fog áldani neked.
 13. Menj Al-kharidba a crafting shopba, és vegyél egy Sickle Mouldot.
 14. Használj egy silver bart a Furnacén (olvasztókemence) és lesz egy ezüst kaszád. Ez ad neked 50 crafting xpt.
 15. Menj vissza Fillimanhoz, be a Grottoba, aztán beszélj vele.
 16. Megáldja a kaszát, és ad egy druid pouchot. Elmondja, meg kell ölnöd 3 ghast-ot, hogy segíts neki.
 17. A kasza legyen a táskádban, ne a kezedben, és így jobb klikkel rá tudod használni a bloom spellt.
 18. Menj újra egy farönk mellé, nyomd rá a bloom spellt, szedj 3 gombát, majd a druid pouchra bal katt, és ez feltöltődik. (amennyi 'töltés' van benne annyi ghast fog testet ölteni).
 19. Ölj meg három ghast-ot, és menj vissza Fillimanhoz. Kész is vagy!
Nature Spirit rewards.JPG

Egyéb: Ha elveszted a kaszát, tudsz csinálni újat a fentiek alapján. Csak a Grottoban lévő vizen kell használni a megáldásához.
Ghastok: Ezek azoknak lelkei, akik meghaltak a mocsárban, és elszívják Prayer pontjaid, és adnak 30 prayer xpt amikor megölöd őket. Megpróbálják megrothasztani a kajád, de gyakran nem tudják. Ha van nálad töltött druid pouch, akkor láthatóvá válnak, és lehet őket ütni. Akár te is tudod használni a ghaston a druid pouchot, ha válogatni akarsz.
Ezüst kasza: Ha az ezüst kasza áldott, a táskádból tudsz bloom spellt varászolni, de ez levesz 1-6 prayer pontot varázslásonként.
Altar of nature: A grottoban van, a küldetés befejezése után itt lehet tölteni a prayert, kétszer +2 pontot is ad. Bloom: A bloom spell levisz 1-6 prayer pontot. Ha közel vagy, rothadt farönkökhöz, ágakhoz, vagy kis bokrokhoz, elnyomod a bloom spellt és azoknak kinő a gyümölcse. Ezekre különböző mennyiségű bloomot kell varázsolni. Az arany körte a bokorról 3 töltést ad, az ág 2-őt, a gomba 1-et. Ha 'fill'-t nyomsz a druid pouchra, autómatikusan a 3 legjobb tárgyat tölti bele (a fentiek közül). Az a gomba, amely itt található, szintén használható a herbloréban, Super Energy Restore Potion készítéséhez.
Ghost Speak Ammy: Ha már nincs meg, akkor tudsz kérni egyet Father Uhrneytől, aki Lumbridge mocsarában lakik; persze ehhez kész kell legyen a Restless Ghost küldetés.

by --madarfej