Olaf's Quest

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont A fremennik vadászterülettől délre, beszélj Olaffal.
Besorolás Könnyű
Hosszúság Rövid
Szükséges
Küldetések The Fremennik Trials
Képességek 40 firemaking, 40 woodcutting, Magas agility szint jól jön a küldetés során., Képesség legyőzni egy 100-as szintű csontváz fremenniket
Tárgyak Tinderbox, favágó balta (pl rune axe), Ásó, esetleg kaja és potionok
Jutalom
1 quest pont, 20 000 gp, 4 ruby, 12 000 Defence XP, Ezentúl bemetsz a tengeri patkánybarlangba, 2 pörgetés


Olaf start.jpg

1. Olaf, a "nagy" kalandor kincs után kutatott, de hajótörést szenvedett. Mivel nem akarja, hogy a családja megtudja, hogy milyen ügyetlen volt, ezért megkér, hogy a hegy tetején lévő fából hozz neki egy rönköt. Fogd hát a baltádat, és Olaftól keletre lévő hegyre menj fel, és vágd ki a fát.

Olaf fa.jpg

2. Add oda a fát Olafnak. Két tárgyat kincs gyanánt el kell vinned a családjának, pontosabban fiának és feleségének.

3. Indulj tehát Rellekkába. Olaf fia a sisakbolt előtt található, felesége pedig a kocsmátol keletre. (a fenti térképen piros ponttal van jelölve)

4. Irány vissza Olafhoz, a jutalmadért. Mikor beszélsz vele, elmondja, hogy nagyon fázik és éhes. Ad egy kajaszerüséget. Gyújts be a mellette lévő tüzet a tinderboxoddal, süsd meg a kaját, és add neki oda, amiért kapsz tőle egy térképet.

5. Menj föl a hegyre, és a fa tövében áss. Le fogsz esni egy barlangba. Menj végig a barlangon. Eljutsz majd egy ajtóhoz, pontosabban egy úgynevezett 'picture wall'-hoz. Itt ölj meg egy csontvázat és vedd fel a kulcsot.

6. Kattints az ajtóra. A feladat egyszerű, az oldalt lévő karok mozgatásával ki kell rakni egy halálfejet. Ha megvan, kattints a legalsó kapcsolóra és az ajtó kinyílik.

7. Ha bentvagy, menj a vízhez, majd vegyél fel 2 hordót és 6 kötelet.

8. Vedd le a pajzsod és fegyvered és próbálj átjutni a hídon; a két lyukat a hordók segítségével javíthatod meg. A leesések száma az agility szintedtől függ, tehát ha magas az agilityd, akkor nem olyan sokszor esel le (ha valahol leestél, ott már nagyon kevés lesz a legközelebbi leesés esélye, sőt szinte semmi). Ha leesel, Olaf táborától északra kötsz ki, értelemszerűen vissza kell menni.

9. Ha eljutottál az ajtóhoz, kattints rá. Ekkora megjelenik a zár, ami roppant egyszerű. A kulcsod alját kell nézni (pl. ha az egy háromszög akkor a háromszög alakú zárra kell kattintani) és a megfelelő zárat választva kinyitni. Ha bent vagy, menj tovább a hídon (ha leesel akkor vissza kell mennni és újra meg kell ölni egy csontvázat a kulcsért, de a picture wallt nem kell többet megoldani).

10. Ha sikerült átjutnod, menj a hajóroncsba és nyisd ki a ládát. Amint kinyitottad, a fremennik kapitány csontváza, Ulric megjelenik és megtámad. Miután megölted, nyisd ki újra a ládát; ezzel megkapod jutalmad.

Olaf's Quest rewards.png