One Small Favour

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Shilo Village; karamja déli részén
Besorolás Közepes
Hosszúság Nagyon hosszú...
Szükséges
Küldetések Shilo Village, Druidic_Ritual, Rune_Mysteries
Képességek 25-ös crafting, 18-as herblore, 36-os agility, 30-as smithing, Elegendő combat level egy 91-es szintű szörny megöléséhez
Tárgyak 25 gp (vagy több, ha hajózol karamjára, vagy ha elrontod a drágaköveket; 1000 optimális), 5 pigeon cage (a küldetés során Ardougneban szerezhetsz), 4 steel bar, 1 iron bar, 1 bronze bar, Bowl of water, Empty teacup (varrockban a tea árusnál vehetsz vagy lophatsz teát, ha azt megiszod akkor lesz empy teacupod), 1 harralander, 2 guam leaf, 1 marrentil, chisel, jade, opal, red topaz, hammer, 1 pot
Jutalom
2 küldetés (quest) pont, A gnome gliderrel Feldip Hillsbe is utazhatsz, Kulcstartó, Képesség pot lid készítésére, 2 lámpa: mindkettő 10k-10k xp-t ad egy választott képességedre

MEGJEGYZÉS: a küldetés első felében nem kell semmi harci felszerelés! Amint harcra kerül sor, tájékoztatva leszel és bank is lesz a közelben. Ha kapsz valamit a küldetésben szereplő emberektől, akkor azokat ne dobd el, csak amihez oda van írva, hogy el lehet dobni!

Kezdés

1. Beszélj Yanni-val az antikboltban. Kérdezd meg, van-e még valami amit tudnál csinálni itt shilo-ban. Beszélj tovább, és meg fog kérni hogy tégy neki egy kis szívességet. A szívesség annyi, hogy hozz neki egy kevés mahogany-t egy erdésztől (forester), akik shilo mellett vannak egyből.

2. Legyen nálad 25 coin, és menj a shilo-i halász boltba, ott menj fel a létrán. Beszélj Seravellel, és vegyél tőle egy jegyet a 'Hullámok asszonya' nevezetű hajóra.

3. Menj ki Shiloból, és beszélj egy Jungle Foresterrel, akik Shilo déli kerítése mellett vannak. Beszélj vele a mahogany-val kapcsolatban. Akkor azt a választ kapod, hogy ad neked, ha megteszel neki egy kis szívességet... Azt szeretné hogy vidd el Shanks kapitánynak az eltörött baltáját, hogy ő majd elviszi Port Sarimba és ott megjavítatja. Shanks kapitány nyugatra Shilo Villagetől, és délre Cairn szigettől.

4. Beszélj Shanks kapitánnyal a hajóján. Azt fogja mondani, hogy ő nem tesz szívességeket, csináld meg magadnak. Ha nálad van a hajó jegye amit a halász boltban kellett venni, akkor beszélj vele újra, válaszd a 'Ride to Port Sarim' pontot, elveszi a jegyedet és elvisz az uticélhoz.

5. Port Sarimban ahogy megérkeztél, menj észak-nyugatra a balta boltba. Beszélj Briannel, hátha tud baltát élesíteni. A válasz természetesen igen, de van egy problémája, hogy a legjobb barátja rács mögött tölti életét, egy kocsmai verekedés miatt. Jön a jól ismert válasz, élesíti a baltát ha megteszel neki egy kis szívességet... Azt akarja, hogy látogasd meg Aggie-t a boszorkányt, és kérd meg, hogy tanúskodjon a barátjáért.

6. Irány keletre, Draynor Village-ig, és beszélj Aggie-val a boszorkánnyal. Ő persze tanuskodik Brian érdekében, de hát egy szívességért cserébe... Az ő barátja, Jimmy the Chisel elvtűnt, és azt kéri keresd meg. Javasolja, hogy innen keletre keresd, és nézd meg közelebbről azt az öreg elhagyatott épületet.

7. Menj innen keletre, a lerobbant épületig (itt vannak a H.A.M-ok is, az épület körül sok pók van). Van egy csapóajtó, arra jobb klikk és Picklock majd irány lefele. Dél-kelet felé kell menni mindig, a börtön cellákig, és beszélj Johanhus Ulsbrecht-el. Beszélj vele Jimmy-ről, és ő elkezd beszélni arról, hogy éhezik a népe. Kérdezz rá, akarja-e, hogy megtégy neki egy szívességet, aztmondja, ha hozol neki néhány csirkét, akkor elengedi Jimmyt ingyen.

8. Menj a legészakibb Lumbridge farmra, ott találod Fredet a farmert (a sheep shearer küldi megbízója). Kérdezd meg, hogy ad e néhány csirkét, erre azt mondja, hogy nincs elég neki. Javasolja beszélj Seth-el, a folyó melletti farmon ami a varrockba vezető úton van.

9. Beszélj Seth Groats-al, ő elmondja, hogy ő megcsinálja, csak annyit akar, hogy legyen minden szervezett. Először is, szüksége van néhány ketrecre a csirkékhez. Javasolja, menj Horvikhoz, a varrocki páncélboltoshoz, a ketrecek ügyében. Seth tartozik Horviknak három steel barral az utolsó munkájáért, és örülne ha kifizetnéd azt helyette.

10. Beszélj Horvikkal, a ketrecekről. Látni fogod, hogy ő nagyon beteg. Nem tud semmi munkát elvégezni, hacsak nem kap egy herbal antidote-t, és sokkal könnyebb lenne ha vinnél neki néhány pigeon ketrect átalakításra.

11. Varrock dél-nyugati része fele van a Gyógyszerész (Apothecary), beszélj vele az orvosságokról. Boldogan ad neked orvosságot, de mikor nyújtja a sót, véletlen elejti az edényt amiben a só van, és így elveszik a só. Most szükséged lesz egy új légmentes tárolóra, hogy tudjon adni több sót, javasolja látogasd meg Tassie Slipcast-et, Barbarian Village-ben.

12. Menj Barbarian Village-be ott beszélj Tassi Slipcast-al a kézművessel. Vissza kell fizetnie egy kölcsönt Hammerspike-nek, aki a Dwarven Mines-ben van, mellesleg egy szívtelen gengszter. Tassi azt mondja, ha megtudod oldani ezt a problémáját, megkapod az edényt.

13. Innen nyugatra a Dwarven mines bejárata, menj be, utána menj kicsit délnek, amint lehet nyugatra, és menj is végig míg meglátod a zsákutca végét. Itt beszélj Hammerspike-vel. Beszélj vele mindenről amiről lehet, és kérdezd meg a gengszter életről. Elmeséli, hogy ő mindig is egy druida akart lenni, és szüksége lenne valakire aki beavatja druidának. Sanfew-et javasolja.

14. Menj Taverley-be, fel a lépcsőkön a herb boltban, és beszélj Sanfewvel. Kérdezd, hogy be tud avatni valakiket is druidának, majd mond neki, hogy van egy törp aki be szeretne lépni druidának. Ő elfogadja a törpét, KETTŐ szívességért cserében! Szüksége lenne egy herbal tea-ra, amit a gnome pilotának tudna adni a Fehér Farkasok hegyén, és szervezni vele utat Feldip Hillsbe.

Meg kell csinálnod a teát, itt a recept:

 1. Tölts meg egy edényt (bowl) vízzel.
 2. Melegítsd fel a vizet egy tűzhelyen vagy sima tűzön.
 3. Öntsd bele egy üres teacsészébe
 4. Rakj bele: 1 harralandert, 2 guam leafot, és egy marrentilt

15. Ha megvan a tea, irány a Fehér Farkasok hegye (White Wolf Mountain) és ott beszélj a gnome pilótával. Mond el neki, hogy van egy különleges teád számára, és ő elveszi. Aztán beszélj az utazás szervezéséről ,hogy Sanfew találkozhasson az Ogrékkal. A gnome pilóta rekord időt akar menni, ehhez kell neki egy könnyű kötél, vagy T.R.A.S.H ahogy ő hívja azt. Aztmondja, Arheinnek van néhány aki Catherbyben van a mólónál.

16. Beszélj Arheinnel, ő elmond sok dolgot a T.R.A.S.H-al kapcsolatban és ő szívesen segít ha viszel neki egy időjárás előrejelzést, hogy ne legyen semmi baja a cuccának, ha véletlen vihar lenne. Úgy gondolja Phantewti talán tud segíteni.

17. Menj nyugatra a Seers' Villagebe, ott a kocsma alatti házba. Phantewti bent lesz a házban. Beszélj vele az időjárás előrejelzése kapcsán, de nem tud segíteni neked, mert ő is egy elveszett személyt keres. Petrának hívják akit keres, amennyiben jól látja, Petra egy, néhány szagos teremtmény vagy teremtmények által lakott barlangban van. Azt mondja, a barlangnak valahol a közelben kell lennie.

18. A fishing guildtól dél-keletre(szinte mellette), van egy kis barlang. Menj be és a barlang jobb oldalán haladj felfele, míg megérkezel egy szobába. A lány akit keresel, kővé változott és a barlang falában van. Keress a lányon, és kapsz egy üzenetet. Az üzenet nincs befejezve, de az van benne: Volt némi probléma, jelentsd Cromperty varázslónak, aki Kelet Ardougneban lakik.

19. Menj Ardougne leg északibb és legkeletebb részére, megtalálsz egy a térképen kék színnel díszített épületet, menj be és beszélj Crompertyvel. Ahhoz, hogy kiszabadítsa a lányt a kövekből, szüksége van egy kis vas-oxidra, amit lehet venni Port Khazardban egy kereskedőtöl. (MEGJEGYZÉS: Ardougnéban az északi bank mögötti ház hátsó részében vannak pigeon cagek. Vegyél fel 5 darabot!!!)

20. Port Khazard mólóin, keres meg Tindalt és beszélj vele, az iron-oxid ügyében, ami leggyakrabban rozsda (rust) ként van azonosítva. Adni fog neked egyet, cserében kell neki a régi bolha-írtó matraca, ami Ranztnál az ogrénél van, aki Feldip Hillsben él.

21. Menj le Feldip Hillsbe...igen elég hosszú út.... Ott menj arra a pontra ahol kezdődik a Big chompy bird hunting küldi, ott áll Rantz. Boldog lesz, hogy megtöltheti a matracot tollakkal, de nem tud több Chompy madarat vadászni a tollakért. Ez egy kis ember miatt van, aki túl nagy zajt okoz, és elijeszti a madarakat. Ha tudnál segíteni a kis embernek, és a hangoskodásnak véget tudnál vetni, Rantz feltöltené a matracot.

22. Menj Rantztól nyugatra, míg találsz egy gnome glidert ami elött 8 lámpa van felállítva. Éppen, a gnome próbálja kiterjeszteni az utazó utat Feldip Hillsbe. Mondd el neki, hogy Rantz szerint te segíthetnél neki, és elmondja, hogy a lámpák nem működnek rendesen. Keress minden egyes lámpában, és kapsz drágaköveket, amiket csiszolj meg a chisellel, és illeszd vissza oda ahonnan kivetted. Amint kész vagy, beszélj a gnommal, mond hogy kész vagy, és el is megy. (MEGJEGYZÉS: Ha véletlen nem tudod megvágni a drágaköveket, crushed gem keletkezik, de semmi pánik, vehetsz 500 pénz per darabért a gnometól újat, és ha chiselre van szükséged azt is elad 10 pénzért )

A fordulópont

23.

 1. menj vissza Rantzhoz, és ő megcsinálja a matracot.
 2. vidd a matracot Tindalnak Port Khazardba, és ő ad neked vas-oxidot.
 3. vissza Ardougnéba Cromperty varázslóhoz a vas-oxiddal, és ad neked egy 'Animate Rock Spellt'.

24. Menj a bankba, vedd fel páncélod, és némi kaját. Minden mást tegyél be a táskádba ami kellhet egy 92-es szintű szörnyhöz, és persze a spellt amit kaptál. (Ez nem egy átlagos szörny, egy rock golem amin eléggé kicsiket lehet sebezni, tehát kicsit tovább tarthat mint egy sima 92-es) Menj vissza a fishing guild melletti barlangba, ott a szobába a lánnyal. Próbáld varázsolni azt amit kaptál, és hirtelen életre kell egy szikla, golemmé alakul és neked támad. Öld meg, dobni fog uncut rubyt, uncut diamondot, adamantine oret, (ezekre nem lesz szükség a küldi során, csak kis bónusz), varázsolj újra, ekkor a lány kiszabadul, ez után vissza a Seers' Village-be.

25. Mikor azt gondolnád, hogy vége, a hülye a látnok nem tudja odaadni a jelentést! Beszélj vele mindenről amiről lehet, mond neki: 'you'll run him through. Akkor mond neki: 'Why he can't get a clear picture' akkor kérdezd tőle 'what tools you need?' Ahogy az kiderült, a szélkakasa széttörött... Menj fel a tetőre, és keress a szélkakason. Ez biza széttört. Használd a kalapácsot (hammer) a szélkakason, és keress rajta megint (search). Ekkor megkapod a törött részeket.

26. Menj kovácsolni az anvilokhoz a törött részekkel együtt és egy bronze- steel- ironbarral, használd a részeket az anvilon. Vissza a házba, fel a tetőre és használd a részeket a szélkakason, és jó lesz. Beszélj a látnokkal, és odaadja az időjárás jelentést.

Befejezés

27. Vissza a nyugi tempóba!

 1. Vidd a jelentést Arheinnek Catheburyba, odaadja a T.R.A.S.H-t.
 2. Fehér Farkas Hegy, gnomnak a T.R.A.S.H-t.
 3. Sanfew, és ő befogadja a törpét a druidok közé.
 4. Vissza Hammerspikehez törpe bányába. Nyilvánvalóan megváltoztatta elképzelését, nem akar druida lenni. Ekkor rádront az összes gengszter társa (44-49-es szintűek), öld meg őket. Utána beszélj Hammerspikevel megint, és elfelejti a kölcsönt.
 5. Tassi Slipcast, Barbarian Villageben, megtanít a pot lids készítésre. Ad neked egy nedves agyagot. Használd a formázón(potters wheel) és készíts pot lid-et, ezt használd a kemencén. Aztán használd a lidet a poton, és lesz belőle airtight pot.
 6. Varrock, Apothecary, mutasd meg neki az airtight pot-odat, ő feltölti sóval. Vidd vissza Horviknak, add neki a sót és a herbal tincture-t. Most add neki az 5 pigeon cagest amiket előtte gyűjtöttél, és megcsinálja csirke ketrecekké.
 7. Sethez, add neki a csirke ketreceket, ő elmondja, hogy fantasztikus, hogy Jimmy szabad lesz
 8. H.A.M hadiszállásra, (a lerobbant épület keletre draynortól) beszélj Johanhus-al, és elengedi Jimmyt.
 9. Draynor, Aggie, tanuskodni fog Brian ügyében.
 10. Port Sarim, balta boltos Brian, kis duma után ad egy élezett baltát.
 11. Shilo Villagétől kicsit délre a Jungle foresterekhez, add az egyiknek a baltát.
 12. Vissza Yannihoz és add neki a fákat. Na most megkapod ezután a feltüően rövid küldetés után a jutalmadat!
One Small Favour rewards.JPG

A Jutalom

A lámpák

Ezek a lámpák úgy működnek mint a genie lámpái, csak ezek 10000 xp-t adnak arra amit választasz. Csak azt választhatod, ami legalább 30-as szintű! Member szerveren nemtudod bankba rakni őket, de free szerveren igen.

Kulcstartó

Ez hely megtakarításra jó. Bele lehet tenni a következő kulcsokat: Brass key, Battered key, Crystal-mine key, Dusty key, Key (phoenix banda fegyverraktár kulcsa), Maze key, Metal key, Shiny key, és Wrought iron key. Küldetéshez szükséges kulcsokat nem lehet beletenni, de amit jutalomként kaptál küldetésből és a fentiekben szerepel akkor igen.

Egyéb:

Használd a kulcsot a kulcstartón, hogy beletedd. Ha ki akarod venni, kattints a kulcstartóra. Oldalt a nyilakkal tudsz lapozni ha sok kulcs van benne, hozd előtérbe amelyiket ki akarod venni és 'Remove this key.' Ha bennvan a kulcstartóban egy kulcs, és az kell egy ajtóhoz, akkor elég ha a kulcstartót használod az ajtón, nem kell kivenni a megfelelő kulcsot! Ha véletlen elveszted ezt, tudsz venni egy újat 500 gp-ért, de nem kapod vissza az elvesztett kulcsokat, újra kell gyűjtened őket.