One of a Kind

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből
RS3 Rotator Dragonriders EN.jpg

Információk

Kezdőpont Varrock Múzeum alagsorában, a lépcső alatt Mr. Mordaut irodájában
Besorolás Nehéz
Hosszúság Hosszú ~ 2 óra
Szükséges
Küldetések A Tail of Two Cats, King's Ransom, Missing, Presumed Death, The World Wakes, Ezeken kívül plusz jutalomért jelentkezhetsz, ha kész a Ritual of the Mahjarrat
Képességek 40 Divination, 67 Dungeoneering, 74 Summoning, 81 Magic
Tárgyak Emerald, Catspeak amulet (e), Ghostspeak amulet vagy Cramulet

Ajánlott: sárkánytűz elleni védelem, harci felszerelés, 4 szabad hely az invertorydban

Jutalom
1 Quest pont, Dragon Rider amulet, 90,000 Magic XP-t adó lámpa, 80,000 Summoning XP-t adó lámpa, 45,000 Dungeoneering Xp-t adó lámpa, Celestial Dragonok ölésének lehetősége, 2 Treasure hunter key, 2 Hearts of Ice, 10,000 bónusz XP, ha megforgatod mind a 4 fejet a küldetés alatt vagy után, 25,000 bónusz XP, ha kész van a Ritual of the Mahjarrat küldetés. Az entranai elmerült szoborral kell érte beszélni.

One of a Kind

Könyvtár megtalálása

Mr. Mordaut
Mr. Mordaut megkér, hogy járj utána egy afféle legendának. A Dragon rider faj egyik elátkozott egyedét kellene megtalálnod, akiről azt hiszi, hogy szoborrá változott, és azóta is fogságban él. Egyetlen lehetséges információ forrás Hannibus megtalálásához egy macska lesz, akit név szerint Bobnak hívnak.
Bobcat.png
Fogd az amuletted, és keresd meg vele Bob-ot. Amint megtalálod, megemlíti, hogy van egy kedves ismerőse, aki Burthorpe-ban lakik. Ott érezte először magát otthon. Ez a ház a burthorpe-i kastély keleti részén van. Nézd meg ezt a házat, és beszélj ott Unferth-el.

Miután beszélsz vele, elmeséli, hogy talán van ilyesmi a házban, de ne fűzz hozzá sok szerencsét. Mindenesetre sok sikert kíván, és megkér, hogy kutatás közben ne csinálj nagy rumlit. "Természetesen!" Menj be, és túrj fel mindent, hogy megtaláld. Miután Unferth-nek elege lesz az egészből, elszólja magát, és kiderül, hogy a szőnyeg alatt lesz a titkos átjáró. Göngyöld fel azt is, és lám, tényleg ott van. Menj le.

A könyvtár
Maga a titkos helység főleg azoknak fontos, akik szeretnék kicsit jobban megismerni RuneScape történetét, de egy egyszerű Questezőnek a könyv kell, ami a szoba közepén található egy asztalon.
Ooakvasoxid.png
Most remélhetőleg nálad van az Emerald, ami a szükséges tárgyak között van, és kelleni fog még egy kis vas-oxid (iron-oxide) is, amit a szoba északi részén található fegyverekről tudsz szerezni. Rakd össze ezt a két tárgyat, csak vigyázz, nehogy a csiszolt Emeraldot tovább darabold 12 Bolts csúccsá. Ezután kapsz egy papírt, amit ha megvizsgálsz a szobor előtt, akkor a szobor-lét rabságából életre kel Hannibus.

Hannibus életre kelt

Green dragon felkutatása

Hannibus egy dragon-rider, akit még a második korszakban zártak ebbe a börtönbe, és azóta is fogsában élt - ideáig. Miután valahogy feldolgozza azt, hogy már a 6. korszakot írjuk, a segítségedet kéri, hogy mit tegyen - hazatérjen, vagy a régi hivatását folytassa. Hogy mi legyen, azt Te döntöd el. Nézz körbe ismét, főleg a könyvespolcokon. Találni fogsz egy Dragonkin Primer-t, aminek segítségével (ha bekapcsolod) le tudsz fordítani minden Dragonkin nyelvezetű szöveget. Ebben a könyvben minden lefordított szöveget kékkel jelölnek. Eleinte csak azt tudod, hogy egy sárkánnyal kell beszélni a Forinthry dungeon-ban. És ott csak Green dragon él. De mielőtt még odamennél, nézz szét a többi könyvespolcon is, találj meg még 2 könyvet, ami Hannibus segítségére lehet. Ezután, ha kész vagy, mehetsz a sárkányhoz.

Viszont ez a Wilderness-ben van, így bármit is viszel oda, halál esetén elveszíted. Maximum 1 tárgyat tudsz megmenteni, legyen ez a könyv, vagy a papír, amit kaptál. Más ne legyen nálad. Pakolj le a bankodba mindent, és vedd az irányt Edgeville-ből egyenesen északra, át az erdőn, és a kastély keleti részén pedig be a barlangba. Amint elég közel kerülsz a sárkányokhoz, felugrik egy kérdés, miszerint szeretnéd e folytatni a küldetést. Kattints az igenre.

A rejtélyes kő
Miután Hannibus is a a helyszínre érkezett, megemlíti az ősi sárkányok történetét. Ezután menj a kőhöz keleten, és amint látsz rajta zöld írást, akkor tudod, hogy jó helyen vagy. A követ egyszerű megtalálni, az az egyetlen, aminek van "Examine" opciója, ha jobb egérgombbal rámész. Ezután megkapod a következő utasítást, ami a Brimhaven-ben található sárkányok lesznek. Ha megvagy mindennel, csak teleportálj ki innen. A Ghostspeak amulet mellett némi harci felszerelés is kell, hiszen meg kell ölnöd 3 iron dragon-t a folytatásban. Tehát nem elfeledkezni a megfelelő védelemről, vagy shield vagy potion formájában! Továbbá Port Phasmatys-ba lévő teleportról se feledkezzünk meg, lehet ez bármi - home tele Port Sarim-ba, és onnan hajóút, vagy Ectophial. Továbbá érdemes még gyorsan a Ghostspeak amulettet is megszerezni a bankodból.

Steel dragon megismerése

Ooakfal.png
Menj le a sárkányokhoz, de ne ott öld azokat, ahol eredetileg vannak. Itt is feljön a kérdés, hogy szeretnéd e folytatni a küldetést, és igen, szeretnéd. Miközben Hannibus a Steel dragont próbálja megnyugtatni, egyesével kell őket leölnöd, és közben bíztatnod a Dragonrider-t, hogy képes lesz megbirkózni a feladattal. Amint az megvan, menj be a nyugati fal közelében található Resource dungeon-ba (még akkor is, ha azt kérdezi, hogy tényleg menni akarsz, ezzel kilépve a küldetésből). A falon egyszer csak megpillantasz még több Dragonkin írást, amit olvass el. Ha ez megvan, teleportálj Port Sarim-ba.

Queen Black Dragon

A Queen Black Dragon-t kell meglátogatnod, de NEM kell harcolnod vele. Egyszerűen menj a bejárathoz, és a belépés opció helyett az Investigate opciót válaszd. Kerülj beljebb, és beszélj Hannibus-szal, aki a QBD álmában próbál válaszokat keresni. Ekkor viszont átveszi a hatalmat maga a sárkány. Nincs más választásod, ha Hannibus-t épségben akarod tudni, magától a "házigazdától" kérdezel. Miután Hannibus kikerül a Queen Black Dragon fogságából, elmondja, hogy a Dragontooth szigetre kell, hogy menj.

Celestial dragon

Ismét harcolnod kell, természetesen Dragon ellen. De nem akármilyen Dragon, a Celestial dragon-t kell legyőznöd. Ők kivételesen távolsági (Ranged) fegyverek ellen gyengék, úgyhogy ha kisebb szintű vagy, inkább azt hozz. A megfelelő védelem természetesen itt is kell, ne feledkezz meg róla! Amint mindezzel megvagy, és elértél a szigetre, menj a déli részére, és menj be a Resource dungeon-ba. Itt Hannibus elmondja, hogy itt nem a harcról kell szólnia, de ha muszáj, öldd meg a sárkányt. Itt nem szükséges ez, ha megvan a kellő védelmed, csak néha üss bele egyet a sárkányba, és várd meg, míg Hannibus áttöri a sárkány akaratát. Ez nagyjából 2 percet vesz igénybe. Hannibus végül átveszi a háborodott elme felett az irányítást, hozzáférve ezzel az emlékeihez. A Dragonrider sajnos rájön, hogy még mindig nem jutottatok előbbre, és más fajta módszerekhez kell folyamodnotok.

Szobrok felkutatása

Az egyik szobor
Meg kell találni legalább 2 Mysterious Statue-t. A két legegyszerűbben megtalálható szobor az a Fishing guild mellett (Ardougne home port), illetve Seers' village banktól keletre található (Seers' village home port). Remélhetőleg megvan még az a papír, amivel életre keltetted a küldetés legelején Hannibus-t, mert csak ezekkel lehet ezeket a szobrokat szóra bírni. Ha érdekel +10.000 Xp, találd meg a másik kettőt is (Brimhaven Dungeon közelében és a Tower of Life mellett). Amint beszéltél a szobrokkal, és elforgattad őket, eleget tudsz ahhoz, hogy megtudd a megfelelő irányt. El kell menned Entrana-ra, így minden tárgy, ami harcra használható, tabu! A dokkoknál van egy Bank deposit box, amibe mindent belepakolhatsz, és a bankba kerül, így akár azt is használhatod.

A sziget északnyugati csücskében lesz egy hely, ahol halászni lehet. Itt használd megint a papírt, és beszélni fogsz egy újabb szoborral. Itt kiderül, hogy akit kerestek, az a Dragonrider régi hátasa, a King Black Dragon lesz. Na viszont ez trükkös lesz, mert ő a Wilderness-ben van, és szintén veszélynek teszed ki magad azzal, hogy oda elmész. Onnan még teleportálni se tudsz, szóval a biztonság kedvéért csak olyasmit vigyél, amit nem félsz elveszíteni. Amennyiben értékkel halsz, csak magadat okolhatod!

Wilderness

Ooakkbd.png
A küldetés során szerzett tárgyakat a bankba lerakva készülj fel némi harcra. Ha kész vagy, menj el az Edgeville monastery-től északra található kis ereklyéhez, kattints rá, és fogadd el a teleportálást. Ez elvisz téged a King Black Dragonhoz. Amint elkezd a Dragonrider beszélni a sárkánnyal, végezetül kikerültök a Wilderness keleti csücskébe. Itt a KBD megnyit egy újabb Resource dungeon-t, amibe be kell menni, amint véget ér a párbeszéd. Ez idő alatt támadhatnak meg, és akár meg is ölhetnek. Ha épp nincs ott senki, nem vészes.

Bandita támadás

Az utolsó bandita
Bent Therragorn fogad titeket, nem épp szívélyesen. Miután elmeséli Hannibus neki a történetét, megbízik bennetek, de ekkor rátok tör 3 bandita. Ezek a banditák nem épp az erejükről híresek, a Combatjuk 132-135 között terjeng. Harcuk megegyezik egy játékoséval, hiszen ability-ket használnak rajtad. Ezek nem sebeznek sokat, így egy pár kaja elviekben elég. Azzal viszont érdemes vigyázni, hogy ugyanúgy stun-olnak, és ugyanúgy használják az Ultimate-ket, amikkel talán már le tudnak győzni, hiszen 3 különböző stílus ellen harcolsz (Mage + Range + Melee). Bug, vagy épp nem Bug, nekem a Melee beszorult, így először a Mage-el kezdtem, majd a Melee-t stunolgattam a mágiámmal. A végén a megmaradt íjász pedig már nem volt vészes.
Amint legyőzted a 3 banditát, menekülőre fogjátok. Felültök Therragorn hátára, és Daemonheim felé veszitek az irányt, ahol végül majdnem találatot kaptok, és lezuhantok.
Ébredés
Eszméletedet veszted, és amikor felébredsz, annyit látsz, hogy egy Dragonkin tekintete pásztáz téged, és a melletted fekvő eszméletlen barátod testét. Itt beszélhetsz a Dragonkin-nel, és megtudhatsz egy s mást, de ha a lényegre törsz, kérdezd meg, hogy mi lesz Hannibus-szal, akiről megtudod, hogy gyenge, és valószínűleg életét veszti, ha nem kap segítséget - amit Kerapac hajlandó megadni, ha Te is segítesz neki. Fogadd hát el az ajánlatot.
Strisath kelepcében
Kövesd Kerapac-ot a közeli szobába, ahol láthatod már a korábbi küldetésekből megismert Strisath-ot, és történetét. Elméje hasonlóan zavarodott, mint más sárkányoké, és őt meg kell gyógyítani.

Szedj 25 dragonkin memory-t a közelben megjelenő Protoplasmic wisp-ekből. Ha megvan 25, menj a ketrechez, és kattints a Channel opcióra. Amint megvagy, beszélj Kerapac-cal megint. Elmondja, hogy aktiválni fogja a ketrec közelében lévő kört, és nem tudja, hogy mi fog veled egész pontosan történni. Ha harcra kész vagy, mehetsz is. Ha nem, nyugodtan kattints a második opcióra, miszerint kell neked egy kis idő, hagyd el a Dungeont, menj el bankolni, és ezt nyugodtan megteheted, mert nem kell megint Wilderness-be kimenned.

Végső harc

Játékos harca az Echo of Jas ellen.
Mivel olvasod a leírást, Te tudod, hogy mivel is fogsz találkozni - a küldetés utolsó nagy szörnyével. Ez a szörny meglehetősen "erős", sok Hp-ja van, és ugyanúgy harcol, mint a korábbi 3 harcos. Noha nincs gyengéje, mágus révén azért valamilyen szinten jobban sebez rajta a Ranged. Ezek mellett van még 3 speciális támadás is.A harc közben "False user"-ek jelennek meg körülötted, akik Zamorak, Saradomin és Lucien alakját veszik fel.
  • Zamorak támadása az, hogy egy bizonyos területre Bleed típusú (Damage-over-time, sebzés egy adott ideig) támadásokat pakol.
  • Saradomin gyógyítani fogja ezt a szörnyet.
  • Lucien pedig 3 apró gömböt idéz meg. Hiába van azoknak 1 HP-juk, ha nem ölöd meg őket időben (hasznos dolog itt a Ricochet vagy a Chain ability), igen sokat sebezhetnek.

A harc végeztével beszélj az Echo of Jas-zal, és visszakerülsz a barlangba, ahol Hannibus felépülve vár Téged. Ekkor kiderül, hogy Hannibus népe bajban van, beteg. Egyetlen lehetséges - de nem biztos - opció az lenne, ha Hannibus ott marad, és a Dragonkin felhasználva tudását egy pár évszázad alatt kifejleszt egy gyógyírt. Ezen gondolkodna a Dragonrider, és elhagyja a barlangot, ahonnan te is távozol. Amint sétáltok, megjelenik Therragorn is, aki ezek szerint megúszta az előbbi balesetet. Vele jött Sharrigan is, akiről kiderül, hogy Hannibus emlékeit felhasználva jutatta el a jelenlegi helyetekre őt a sárkány. Ő lenne Hannibus ükunokája. Itt viszont döntened kell, hogy mi is legyen vele.

A végső döntés

Vagy hazautazik Sharrigan-nel, elfogadva ezzel a népük pusztulását, ami a végzetük, és tisztában vannak ezzel, amit el is fogadtak. Elküldöd Hannibus-t, hogy utolsó hónapjait / éveit megbékélésben a népével töltse.

Itt marad Kerapac-cal, aki egy olyan állapotba helyezi Hannibus-t, hogy nem érzékeli azt a bizonyos időt, amit át kell élnie. A gyógyír felkutatása megkezdődik, és noha nem garantált a siker, Kerapac szerint maga a gyógyír megtalálásának fontossága az egyedüli, ami számít. Kerek perec megmondja, hogy egyáltalán ennek a társalgásnak sincs értelme, hiszen minden egyes eltöltött perccel a Dragon rider-ek népe folyamatosan hanyatlik. Ha ezt választod, megkockáztatod, hogy mire Kerapac jut valamire, Hannibus népe már nem fog élni. De az is lehet, hogy a népét pont ezzel mented meg.

A döntés a Te kezedben...

Therragorn, a sárkány véleménye egyértelmű. Nem bízik a Dragonkin-ben, és szerinte az egyetlen céljuk az, hogy megtörjék az átkot, ami őket sújtja. Ezért is hozta el Hannibus távoli rokonát, hogy emlékeztesse, mi is a végzete. Viszont azért őt is gondolkodóba ejtene a Dragonkin ajánlata.

Amint eldöntötted mi legyen Hannibus-szal, megtörténik, amit választottál, és véget ér a küldetés!

Gratulálok!

One of a Kind rewards.png

~Kisszuperman és Kalozhun100