Ork guide

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Bevezető

Nincs kedved Slayerezni, mert egymás után ötször kapsz ugyanolyan taskot? Unod ölögetni az Armoured Zombiekat/Ghostly Warriorokat, mert több ezret leöltél belőlük? Vagy csak szimplán kipróbálnád ezt az új utat az xp szerzésre? Akkor ez Neked való!

Szükséges/ajánlott képességek

Minimum 60 Strength/60 Agility, hogy lejuthass a Dungeonba. 100+ combat erősen ajánlott, 120+szal már kaja sem kell, Guthan mindig visszahealel. Picit gyakrabban kell ránézni, mert előfordul, hogy valaki rádhúz több Orkot, és akkor be lehet halni. De ha bekapcsolod a hangokat, hallani fogod, ha több üt egyszerre.

Felszerelés

Ruha ork.png
Ez a felszerelés szinte alap. Persze lehet variálni, de full Guthannak mindenképpen maradnia kell. Mivel a Spearrel csak Defencet lehet rendesen edzeni, a többi styleban shared xpt ad, ez a módszer csak Def trainelésére jó. A Ring of Lifenak sok szerepe van, igaz az Orkok max hitje 12, de nagyon lecsökkenti az esélyét a halásnak. Zamorak cape a környező Bloodveldektől, Gorakoktól távol tart. Bandos itemet semmiképp se vigyetek! Nem lesznek agresszívak tőle.

Inventory

Inv ork.png
-2 Bunyip pouch: Sok kaját megspróolsz vele, több ideig tudsz lentmaradni, ki tudja mikor nem healel a Guthan.
-Világoskék lötyi: Summoning potion, szükséges, hogy meg tudd idézni a másik Bunyipet.
-Dragon Battleaxe: A Special Attackjával megnő a Strengthed, és lecsökkened az Attackod és a Defenced.
-Piros lötyik: Restore potion, Dragon Battleaxe spec után igyél belőle egy kortyot.
-Kaja: Alap dolog, ha bekombóznak az Orkok. Azért viszek ilyen sokat, mert úgysincs semmi dropja, úgyhogy töltsük ki a helyet.
-2 Law és Fire rúna: Trollheim teleport, odajutáshoz.
-House teletab: elteleportáláshoz, ha meguntad/elfogyott a kajád.


Odajutás

Oda ork.png

A God Wars Dungeon, Trollheimtől északra. Ha nincs kész az Eadgar's Ruse Quest, akkor séta Burthropeból, Climbing Boots ezesetben kötelező. Ha először vagy a Dungeonban, vigyél egy kötelet is.

Teendők

Ha lentvagy a dungeonban, fuss északra, és ott meglátod az Orkokat. Ezután állj ide:
Ott ork.png
Aki volt már Bandosozni, tudhatja, hogy ez a Hobgoblin kczó helytől kicsit balra van. Ezen a helyen csak egy Ork tud támadni egyszerre, és ha megölsz egyet, mindig kiáltanak, hogy Attack! meg Snort! meg ilyesmi. Ez miért jó? Mert mindig agresszívak maradnak! Úgy mint a Bandit, csak ezeknél nem kell Zammy/Sara item. Max ahhoz Zammy, hogy védd magad a Zamorak szörnyektől.


Összegzés

Nagyon jó xp, nagyjából 50k-t tudtam kicsapkodni belőlük egy óra alatt. Ez persze változhat attól függően, hogy mekkora a combatod. A leírás készítése alatt már esett egy Clue, pedig max 20-30 perc volt az egész, tehát még pénz is jöhet belőle, nem úgy mint Banditból. Annyiban jobb a Banditnál, hogy simán lehet találni üres Worldöt, bár már ezt is kezdik ellepni. A behalásra akkor van esély, ha pl. arra téved egy ember aki lopja a spotod/bandos kc-zni akar, és több Ork rádmászik egyszerre. Normális esetben csak egy jön rád, a többi beakad mögé. A Guthan meg szinte mindig healel. Mindenképpen ajánlom kipróbálni, aztán vagy csináljátok, vagy nem.

Sok xpt és jó Clue rewardokat kíván:

Matyi921