Pest Control

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Alap történet

Van egy Void Knight nevezetű lovag, aki egy sziget közepén áll, és meg kell védened a portálokból kijövő szörnyektől. 4 portál van. nyugaton, keleten, dél-nyugaton, dél-keleten. 24 társaddal együtt arra vagy ítélve, hogy megsemmisítsd az összes portált, bármi áron. Ha megsemmisül mind a 4 portál nyertetek, ha meghal a Void Knight akkor vesztettetek. Egyszerű. A minigameben, ha meghalsz, a kezdési pontról folytathatod a megbízást, és semmid nem veszik el.

Szükséges dolgok

 • 40 combat, a warrioroknak, mageknek, rangereknek, értelem szerűen a legjobb cuccuk, mert semmi nem veszik el.
 • Kaja nem szükséges, mert ha meghalsz a kezdési pontról folytathatod, igy csak pazarlás lenne.
 • Lehet vinni egy baltát és egy kalapácsot, hogy megjavitsd a barikádot és az átjárókat.
 • Cannont NEM tudsz letenni a szigeten.

Irány a sziget!

Ahhoz, hogy eljuss a szigetre, beszélned kell a squarrel Port Sarim kikötőjének legdélibb részében, és mondanod kell neki, hogy szeretnél részt venni a játékában és máris a szigeten vagy.
Pestcontrol map.png

Ha a szigeten vagy, menj délre amíg meg nem látsz egy hajót. A hajó úgy működik mint egy váróterem, be kell szállnod, és maximum 1 percen belül játékba kerülsz.
Pestcontrol hajo.png

Így minden könnyűnek tűnik, de rengeteg szörny van a szigeten, és csak jó csapattal lehet nyerni. Íme egy szörny táblázat:

Név Kép Combat levelek Leírás
Brawler Pestcontrol brawler.gif 50,75,100,128,157 Meleevel támadnak és nem tudsz átmenni rajtuk.
Defiler Pestcontrol defiler.gif 41,62,83,104,125 Rangel támadnad és nem tudsz átmenni rajtuk.
Ravager Pestcontrol ravager.gif 35,52,70,88,105 Meleevel támadnak, de igazából fő feladatuk a kapuk és barrikádok megsemmisítése és át lehet rajtuk menni.
Shifter Pestcontrol shifter.gif 37,56,75,94,113 Meleevel támadnak, kisebb távra tudnak teleportálni, úgyhogy elég veszélyesek a Void Knight -ra. Nem lehet átmenni rajtuk.
Spinner Pestcontrol spinner.gif 37,55,74,87,92 Meleevel támadnak, de fő feladata a Portálok gyógyítása, ha meglátsz egyet azonnal támadd meg, mert rádfordul és nem gyógyítja tovább a portált és könnyű megölni. Át lehet menni rajtuk.
Splatter Pestcontrol splatter.gif 32,43,54,64 Nem üt vissza, ha megölöd felrobban és 24-et is tud sebezni robbanásával. Át lehet menni rajtuk.
Torcher Pestcontrol torcher.gif 41,62,83,104,125 Magiccel támad nagyobb távokról.

Kezdődjön a harc

Amint elkezdődött a játék, 3 harci mód van, a Void Knight megmentésére.

 1. Menj és üsd a portálokat.
  Pestcontrol portal.jpg
 2. Állj Void Knight mellé, és a mellette megjelenő szörnyeket üsd.
  Pestcontrol knight.png
 3. Mássz fel az egyik létrán, és rangel vagy magickel védelmezd a Void Knightot.
  Pestcontrol torony.jpg

Természetesen beállhatsz valahova szörnyeket ütni, a fentiek csak azok a variációk, amivel a Knightot védelmezed.
Pestcontrol ritual.gif

Jelzések

A felső sarkokban van pár jel, amit nem árt ha tudsz, hogy mit jelentenek. A bal felső sarokban van egy ilyen jel:

Pestcontrol voidhp.png

A fenttebbi, a négyzetben levő "elforgatott S betű" azt mutatja, hogy hány Hp-ja van még Void Knightnak, a kard azt jelenti, hogy összesen mennyi sebzést vittél már be, illetve a minit, hogy hány perc van még hátra (ez nagyon ritkán szokott lemenni, ha jó a team 3-4 percen belül lemegy a játék).

Pestcontrol portalhp.png
Ez a kép a jobb felső sarokban van, és azt jelenti, hogy melyik portálnak mennyi hp-ja van.

Portálok támadása

 1. Nyugatra Void Knightól
 2. Keletre Void Knighttól
 3. Dél-nyugatra Void Knighttól
 4. Dél-keletre Void Knigttól

Amint ütöd a portált, szörnyek tucatja próbál majd megállitani, a legidegesitőbbek a Spinnerek, akik szörnyen gyorsan fel tudják maxolni a portál hp-ját, ez azt jelenti, hogy a portál ölése közben elengedhetetlen, hogy a Spinnereket üsd.

A portálnak sok hp-ja van, de egy nagy és erős teammel könnyedén meg lehet semmisíteni. A portált is lehet poisenelni mérgezett fegyverekkel pl. dds. Ha a portál mögül ütöd a portált akkor a rád szállt shifterek, nem birnak támadni.

Amikor kimész az ajtókon támadni a portálokat, csukd be az ajtót, mert különben a szörnyek beözönlenek és gyors halála lesz a Void Knightnak.

Void Knight védelmezése

Ha nincs kedved rohangálni, és ütni a portált, vagy egyszerűen csak combatolsz, de itt, hogy jöjjön a ticket is, akkor a legcélszerűbb, ha oda állsz Void Knight mellé és az őt támadó Shiftereket ölöd. Ha egy gyenge Shifter, közvetlen Void Knight mellé áll, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy ne üsd, mert ha gyenge a Shifter nem tud sok vizet zavarni, és ha közvetlen mellette van akkor az azon az oldalon levő, kapukon átlevő Torcherek és Defilerek nem birják támadni!

Amint egy portál megsemmisül, Void Knight gyógyul 60hp-t. A másik dolog, amivel tudod védelmezni a Knightot, hogy átmész az egyik kapun, és ütöd a Torchereket, mert azok elég komolyan sebzik a Knightot.

Van még ugye az, hogy felmászol az egyik létrán, és vagy magickel vagy rangel támadod vagy a kapun túl levő torchereket, vagy a Void Knight mellett levő Shiftereket.

Vereség

Ha nem sikerül megsemmisiteni a portálokat, mielőtt Void Knight meghal, ezt a képet fogod kapni:
Pestcontrol lose.gif

Nyeremény

Ha megsemmisítitek a portálokat, mielőtt a Void Knight meghal, akkor kapsz pénzt és egy ticketet amit be tudsz váltani: Armourra, Herb csomagra, seedekre, mining csomagra, és XP-re amit attackra, strengthre, defensere, hitpoinstra, rangere, magicre, prayerre.A szintedtől függően kapsz minél több XP-t. Ha a combatod beszorzod 10-el, megkapod, hogy mennyi pénzt kapsz körönként. Ha megvan a 250 ticket, többet nem tudsz gyűjteni, és be kell váltanod.

Pestcontrol rewards.png

Mostmár mindent megtanultál a Pest Control minigameről, sok ticketet,pénzt és jó szórakozást!

Tipp: mivel sok ticketet csak jó csapattal lehet szerezni, ezért tudni kell mindig az aktuális servert, ahol jó team hentel. Ezt a következőképpen tudhatjuk meg: először is w78-ra váltsunk. A hajónál kell irni például azt, hogy: "need good team - barree". Esetleg a cb-t is odairhatod, de ez nem szügséges. Ezután valaki biztosan rádtradel, és berak x mennyiségű coinst. Ha 31-et tesz be, akkor decline, és go w31. Ajánlott megnézni a toborzó cb szintjét, mert 90 cb-s teammel lehet biztos győzelmeket aratni. Remélem segithettem evvel a kis megjegyzéssel!